Last news in Fakti

9 Януари, 2021 19:10 2 608 26

Облаците около Тръмп се сгъстяват! Все повече законодатели искат бърз старт на импийчмънт на президента

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • републиканската партия

Oт Белия Дом заявиха, че процес по импийчмънт би довел до по-голямо разцепление в страната

Облаците около Тръмп се сгъстяват! Все повече законодатели искат бърз старт на импийчмънт на президента - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В Съединените Щати нарастващ брой законодатели застават зад идеята за бърз старт на процес по импийчмънт на президента Доналд Тръмп.

Демократи в Камарата на представителите се готвят да представят обвиненията си в началото на следващата седмица.

Междувременно Туитър блокира перманентно профили на Тръмп, заради „риск от допълнително подстрекаване на насилие“.

За импийчънт до момента са се подписали 150 демократa от Камарата на представителите. Законодателите използват думите на президента на митинг малко преди отправянето на негови лоялисти към Капитолия в момент, в който течеше процес по приемане на резултатите от президентската надпревара, спечелена от Джо Байдън.

Тогава Тръмп каза „ние спечелихме изборите“ – невярно твърдение, което се приема, че е окуражило и провокирало незаконни действия. Като довод за импийчмънт демократите посочват и телефонния разговор на Тръмп с официално лице в Джорджия, в който президентът иска намиране на допълнителен брой гласове за него от президентската надпревара.

Но дори обвиненията да бъдат приети не ясно дали ще има възможност за процес в Сената преди края на мандата на Тръмп на 20-и януари. Това би бил вторият процес по импийчмънт спрямо Тръмп.

Oт Белия Дом заявиха, че процес по импийчмънт би довел до по-голямо разцепление в страната.

Останалите варианти, които се спрягат за преждевременно прекратяване мандата на Тръмп са подаване на оставка или използване на 25-тата поправка в Конституцията за премахването му от власт.

Докато законодатели настояват за търсене на отговорност на Тръмп разследването на отнелия човешки животи щурм на Капитолия продължава. Според запознати с разследването, цитирани от Вашингтон Поуст ФБР се опитват да разберат дали някои от нахлулите в Конгреса в сряда са имали намерение да убият или пленят законодатели.

Междувременно Тръмп заяви, че ще се премести на друга социална платформа или ще си направи своя собствена след като Туитър блокира за постоянно профила му, заради неколкократно нарушаване правилата на компанията.

Някои от съмишлениците на Тръмп са се насочили към друга платформа – Парлър, но тази платформа бе забранена от магазина на приложения на Гугъл, заради разпространяване на съдържание което потенциално може да доведе до насилие.

Епъл също предупреди, че ще премахне Парлър от своя магазин за приложения ако компанията не се съобразява с изискванията за модериране на съдържание.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    21 8 Отговор
    уха-на най-могъщият човек на планетата . управляващ все още най-силната армия му спрели ТУИТА....ХА ХА ХА

    Коментиран от #18, #26

  • 2 РЪМПЕЗИ

    11 2 Отговор
    МАХАЙТЕ ГО И ВИ ПРЕДОСТАВЯМЕ БАРЦЕЛОНСКИ БЕЗВЪЗМЕЗДНО...ХАЙДЕ НА ИЗПЛАЩАНЕ ДА НЕ КАЖАТ ХОРАТА НЕЩО...
  • 3 Факти.бг

    15 1 Отговор
    Защо не напишете защо се случва токова бързо? Мълчите цял ден! Пикапи с подготвени неща вътре и много други.
  • 4 Ужасонн

    6 5 Отговор
    Сеем си демокрация! Протестиращите са платени екстремисти! Иначе всичко точно, от протестиращите всички са с предишни присъди, носели са нокторизачки и са наркомани!
  • 5 ТОДОР СТОЯНОВ

    8 4 Отговор
    ТРЪГВАЙ ДА ОБИКАЛЯШ ДОНЧО, ОНЯ ДЕТО ТИ ДАДЕ ЕДНИ МАНГИЗИ ЗА АЕРОПЛАНИ ТАКА ПРАВИ И ВЕЧЕ ДЪРЖИ ПОЛОВИН ГОДИНА!ТРЪГВАЙ С ДЖИПКАТА И БЕГАЙ ВЪВ ВЪРМОНТ, ТАМ СЯ Е СТУДЕНО, НЯМА ДА ДОЙДАТ ДА ТЕ ТЪРСЯТ!
  • 6 Съд и Затвор

    5 11 Отговор
    За фашизмът няма пощада и историята познава много случай на бърз съд за виновниците на невинни жертви...!!!
  • 7 ****

    13 9 Отговор
    Иранците са издали заповед с червена билютина,за задържането на този рижавия,и да се моли да не го докопат някога,че ще му се стъжни много живота. Ще види кон боб яде ли.

    Коментиран от #14

  • 8 АмериканскиХой

    18 8 Отговор
    Около 60 милиона Американци над 18 години одобряват превземането на конгреса
    .... Това са към 30% от Гласоподавателите . А за Гражданска война според нашите университети трябва 15% от населението да скочи (понеже обикновено 60% са пасивни гейове и не участват)
  • 9 Кво

    7 13 Отговор
    Го коментирате тоя по ст и т ъп човек, който беше готов да събори саш заради у я си, е с ъм м та, в оклук, сички го знаят че е такъв и е силно КОРУМПИРАН и обвързан с КОРУМПИРАНИТЕ правителства по света , вкл и бг..не сме корави.... Тръмп ше бъде СЪДЕН, там няма циркове като тук
  • 10 АмериканскиХой

    6 6 Отговор
    Предлагам ,
    в светлината на Събитията , да се отвори Делото за Палежа на Партийния Дом
    .....
    Упс - забравих че СИК го подпалиха, а Иван Каскетя лъска с глава техните чипици - затова е плешив
  • 11 КГ98ЙВ3

    14 4 Отговор
    Това беше ПРЕВРАТ на дълбоката държава която владее демокр.партия и е внедрила провокатори за уж шурм .С ТЕБ СМЕ ТРЪМП
  • 12 АмериканскиХой

    6 4 Отговор
    Привържениците на Тръмп обвиняват
    Демократите че са комундета и социалисти
    ......
    А в България Анти-Комунистите са привържениците на Демократите и обвиняват Привържениците на Тръмп че са Фашисти
    .....
    Има ли По и Най-Демократи , По и най-антикомунисти , по и най-фашисти ..... Съвсем кръстосах погледа :))

    Коментиран от #15

  • 13 хйкът45

    14 1 Отговор
    глобалистите владеят социалните мрежи,фармафията лтбг,създали са мита за демокрацията

    Коментиран от #25

  • 14 2629

    6 8 Отговор

    До коментар #7 от "****":

    И заради това, но не само, трябваше да се оттегли с договорката Пенс да му даде амнистия за действията и да не могат да го съдят. Но рижият ид иот се помисли за много велик и сега ще лапа папура...
    И съдебните дела дето го чакат у ФАЩ + задълженията му от много, МНОГО милиарди (които рижият няма и никога не е мислил да връща) са му дребните грижи- на 21.01. и Иран, и Ирак откриват официално ловният сезон за рижи глу паци и ще бъде обявена официална награда за доставянето на бай Дончо при тези "така обичащи го хорица" да си поприказват.
  • 15 Ясно е че

    9 1 Отговор

    До коментар #12 от "АмериканскиХой":

    В САЩ "Привържениците на Тръмп обвиняват Демократите че са комундета и социалисти" защото хал хабер си нямат що е то социализъм и комунизъм и НИКОГА досега не са го реално изпитали на гърба си...!!!

    Коментиран от #17

  • 16 Диверсант

    6 1 Отговор
    Години наред така наречената Ислямска държава използва мрежата за пропаганда и набиране на съмишленици. Години наред има обяви и указания на трафикантите как се емигрира незаконно в Европа. С адреси, телефонни номера, карти, такси..... И от всичките правоохранителни органи, никой нищо ни чул, ни видял, нито знае по въпроса.. От месец обаче откриха виновника за всички беди на човечеството.. Е хвърляйте на кладата че да се оправим най сетне
  • 17 Социалист си

    9 3 Отговор

    До коментар #15 от "Ясно е че":

    когато имаш нахалството да си присвояваш властта и да съдиш различните мнения. наказваш кадърните и работещите като даваш изкараното от тях на некадърните и мързеливитв, интернационалът е твоят химн - използваш малцинствата като оръжие за власт, банкрутираш страната с популистки социални програми, роб си на финансовия капитал, и още много все такива нещица те правят социалист.

    Коментиран от #19, #20

  • 18 Хо хо хо

    3 7 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Не знам кво управлява ама имам чувстовот че Милко Калайджиев има повече власт в щатите от оранжевия.
  • 19 Ясно е че

    6 3 Отговор

    До коментар #17 от "Социалист си":

    Това което си написал е опортюнистичното схващане за широкия социализъм...!
    Тесният социализъм има друг възглед, че капитализмът е несправедливо концентрирана власт и богатства в ръцете на малка част от обществото и изисква тяхното преразпределение като национализация на частния капитал и на частната собственост под ръководната роля на работническата класа, ликвидиране на буржоазията и национализация на богатствата на милиардерите и милионерите в полза на обществото със свободен и равен достъп на всички до тях и т.н- все неща които са изцяло непознати за американските демократи и са много далеч от тях ...!!!
  • 20 Седесарят..

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "Социалист си":

    Всички тези ,,ужаси,,дето изброяваш,стават и във Франция,Германия,Испания,Швеция..Какви се определят???Феодалисти,Комунисти,социалистикапиталисти.Всички имат задълбочени социални програми...
  • 21 Опълченеец

    8 2 Отговор
    Браво Тръмпи Смачкай Ги !!!!!!!!!!!!!!!!
  • 22 Бах

    4 1 Отговор
    За всичко което става и ще става е виновен г-н Путин , защото Руснаците им хакнаха изборите преди 4 - год. и Тръмп спечели . Трябва да Му се издигне паметник приживе на Путин защото им го наби квадратен , да не превърта...
  • 23 плевен

    6 5 Отговор
    Импийчмънт, ама друг път. Тази процедура при Тръмп, миналата година трая месец и половина. При Клинтън- пет месеца. Какво ще направят за десет дена? Двадесет и петата поправка също не става. Тя се отнася за болен или умрял президент.
    И най- вече милионите гласували за Тръмп не са се изпарили. Те са си пак там и могат да се върнат отново.
  • 24 боклук професор

    2 1 Отговор
    ДЕМОКРАТИТЕ ФАЛШИФИЦИРАХА И УБИХА СВОБОДНА АМЕРИКА, ЧАС ПО-СКОРО ДА НАЛАПАТ ВЛАСТТА !
    КОМУНИЗЪМ ДО ДУПКА - ТОВА ГО ЧАКА СВЕТА ПРЕД ЦЕЛАЯ ВЛАСТЬ АМЕРИКАНСКОГО КПСС ?!
  • 25 Фъкoff

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "хйкът45":

    Викаш демокрацията е създадена от античните гърци които са били глобалисти защото са мислели, че земята се простира от Гибралтар до Индия и от замръзналите блата на самоедите до Килиманджаро, а??? Много умно.
  • 26 Любен

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Туита и другите средства за масово осведомяване се спират при опит за преврат муниии!!! Това значи, че писанията на Тръмпи са били оценени като инструкции към превратаджиите бе.