11 Януари, 2021 12:57 2 185 6

Френски министър отхвърли дигиталната олигархия

  • франция-
  • бруно льо мер-
  • twitter

Бруно льо Мер срещу затварянето на профилите на американския държавен глава

Френски министър отхвърли дигиталната олигархия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Френският министър на финансите разкритикува решението на Twitter да блокира профила на американския държавен глава Доналд Тръмп, съобщи France 24.

Бруно Льо Мер заяви, че не приема подобно решение. Според него регулирането на дигиталните гиганти не може да бъде извършено от дигиталната олигархия.

Министърът заяви, че дигиталната олигархия е заплаха за демокрацията. Той заяви, че регулирането на тези компании трябва да се извършва от държавата и правосъдието.

Twitter обяви, че затваря акаунта на Тръмп заради опасност от провокативни публикации. Други социални платформи блокираха неговите профили за ограничен период от време.

Решението дойде след призиви от различни политически представители. Френското правителство обсъжда различни ограничения за дигиталните компании.

Обмисля се допълнително данъчно облагане.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха сега де?!

    24 4 Отговор
    Е нал сте пазарна икономика.Що така има олигарси като у Русия?Направи си друга платформа,популяризирай я и готово!Тама си пише преди регистрация,какви са условията и ,ако си съгласен,се регистрираш.Може да съм демоде,но аз регистрация в тия платформи нямам,щото не ми уйдисват условията!Е па не съм умрял,жив и здрав съм!
  • 2 Сандо

    12 0 Отговор
    Разумен човек,разбрал възможността и опасностите от възникване на дигитален фашизъм.Най-вероятно в скоро време ще му подрежат крилцата.
  • 3 Аз40🏴‍☠️

    14 0 Отговор
    Отвориха си очите вече много, започва съпротивата, реалната.

    Коментиран от #5

  • 4 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    КАК ЩЕ СЕ ЗАЩИТЯТ ОТ ВЪОРЪЖЕНА РЕПРЕСИЯ ЦЕНТРОВЕТЕ НА ТУИТЪР И ФЕЙСБУК В САЩ -И КОЛКО ЕВРЕИ ЩЕ БЪДАТ ЛИКВИДИРАНИ В БЛИЗКО ВРЕМЕ !?!?!?!? КУ КЛУКС КЛАН И АКТИВИРАНЕ ????? ФБР ЩЕ СТАНЕ ФИ БИ РИ ПИ !!!!
  • 5 нашия

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Аз40🏴‍☠️":

    точно в това е най-голямата сила на Тръмп-събуди човечеството
  • 6 Безименен

    2 0 Отговор
    Напълно здравомислещо становище на французина.
Новини по държави: