Last news in Fakti

11 Януари, 2021 15:32 35 334 199

Джеймс Пардю: С Тръмп е свършено. А България много греши.

  • джеймс пардю-
  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • българия-
  • северна македония-
  • посланик-
  • пандемия-
  • балкани

България много греши, времето за тормоз над Северна Македония приключи, казва бившият посланик на САЩ в София

Джеймс Пардю: С Тръмп е свършено. А България много греши. - 1
Снимка: БГНЕС

ДВ: Г-н Пардю, Вие сте военен и дипломат. Видяхте какво се случи във Вашингтон миналата седмица. Как ще се възстанови имиджът на Съединените щати навън и как американското общество ще намери сили да превъзмогне тези сцени?

Джеймс Пардю: Да, призивът на президента Тръмп към крайнодесни разбойници да атакуват Конгреса на Съединените щати беше шокиращ за американците и нанесе сериозни щети на имиджа на САЩ по света. Но той също така беляза края на катастрофалната администрация на Тръмп. Той наруши клетвата си и опозори нацията, която представлява. С Тръмп е свършено.

Възстановяването ще отнеме време, но Съединените щати бързо ще се върнат към компетентната демокрация и управление. Не бих заложил срещу Съединените щати заради провалите на президентството на Тръмп.

ДВ: Като бивш посланик на САЩ в България и един от инициаторите на Охридското споразумение Вие добре познавате Балканите. Следите ли актуалното напрежение между София и Скопие? Каква е Вашата оценка и каква е официалната позиция на Държавния департамент?

Пардю: Следя събитията на Балканите. И се чувствам близък както на България, така и на Северна Македония. Смятам, че е грешка българското правителство да блокира процеса, който ще доведе до присъединяването на Северна Македония към Европейския съюз. Точно обратното: България трябва да бъде радетел за членството на Северна Македония в ЕС, а не противник. Защото влизането на Северна Македония в ЕС е част от дългосрочния национален интерес на България.

Сигурен съм, че Държавният департамент подкрепя бързото разрешаване на проблемите между България и Северна Македония, макар че темата засяга основно Европейския съюз и неговите членове.

ДВ: Как може да изглежда изходът от създалата се ситуация? Възможно ли е двете държави скоро да постигнат споразумение?

Пардю: Дългосрочният национален интерес на България е да има добри и партньорски отношения със своите съседи в условията на общи демократични ценности. Членството в ЕС насърчава това. България и много хора в Северна Македония споделят обща история и култура, но България е по-наложена модерна нация и в преследването на своите цели има преимуществото на членството в ЕС. Двете държави са естествени съюзници и могат да работят съвместно за проспериращо бъдеще, ако загърбят някои от по-малко значимите проблеми.

Националистите в България наблюдаваха как Гърция използва членството си в ЕС, за да оказва натиск върху Северна Македония. И решиха да приложат същата стратегия. Но времето за тормоз над Северна Македония приключи.

Въпросите за историята и езика не са достатъчно значими, за да оправдаят враждебни отношения между двете държави. В крайна сметка Северна Македония е суверенна страна. И никоя държава не би трябвало за има правото да принуждава друга нация да променя своята история. Нека историците и специалистите изчистят спорните точки във времето. А междувременно София би трябвало да подкрепя, а не да блокира поривите на Северна Македония за членство в ЕС. Всичко друго е недалновидно.

ДВ: 2021 е годината, в която се очаква най-после да се отървем от пандемията. Каква е Вашата прогноза: да очакваме ли повече стабилност в следващите месеци? Или да се опасяваме, че ситуацията ще става все по-сложна?

Пардю: Не съм експерт по пандемии, затова ще споделя лично, а не научно мнение. Администрацията на Тръмп се провали и не показа лидерство по време на пандемията. Сега американците плащат висока цена за некомпетентността на Доналд Тръмп.

Всички ние се намираме в една надпревара между ваксинирането на населението и продължаващото разпространение на вируса. Но съм оптимист, че до края на годината COVID-19 ще е под контрол в по-голямата част от света. Същевременно обаче се опасявам, че следващите няколко месеца ще бъдат трудни за много нации, включително за моята.

Автор: Александър Детев


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 156 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    578 32 Отговор
    Джендърите в САЩ взеха властта.Горко ни!

    Коментиран от #29, #36, #198

  • 2 Джеймс Пръдлю

    154 85 Отговор
    Божков плаща на Тръмп и метежниците му.

    Коментиран от #131

  • 3 гост

    278 11 Отговор
    Cигурeн cъм, чe Държaвният дeпaртaмeнт пoдкрeпя бързoтo рaзрeшaвaнe нa прoблeмитe мeжду Бългaрия и Ceвeрнa Мaкeдoния, мaкaр чe тeмaтa зacягa ocнoвнo Eврoпeйcкия cъюз и нeгoвитe члeнoвe.

    Коментиран от #61

  • 4 И България

    204 56 Отговор
    има един зодия Близнак като Тръмп. Казва се Боко Тиквата и трябва да се отървем от него.

    Коментиран от #126

  • 5 Criminal

    543 13 Отговор
    А бре Пърдю, ние не сме ли суверен, че ни карате да си меним и изопачаваме историята............../въпроса е реторичен /..............
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ТаУмВзе

    393 12 Отговор
    Нещо тоя кравар заплашва ли, както винаги? Колко още ще я дресирате тая погранична територия.
  • 8 Сандо

    381 8 Отговор
    Тоя не го ли бяха изгонили от Македония?И когато говори винаги трябва първо да казва "американския интерес е ...".
  • 9 Лост

    171 5 Отговор
    Нещо не я виждам надпреварата за ваксиниране.
  • 10 айде стига

    285 12 Отговор
    Спрете с дойче зеле пропагандата, стига разни корониалисти, мислещи и действащи от векове на принципа разделяй и владей, са ни казвали какво да правим и мислим. За толкова години дето ти слущаме, само ставаме по-зле.
  • 11 Обикновен човек

    33 219 Отговор
    Рижавият клоун е пътник и до няколко месеца ще е съквартирант с американския бай Ставри(бай Стенли), същото очаква в скоро време и неговото приятелче - кремълското перхидрилено джудже.

    Коментиран от #199

  • 12 хе хе хе

    205 9 Отговор
    Шуш бе кравар!
  • 13 Вече пардон

    261 8 Отговор
    Обвиненията на Пръдлю ми звучат много болшевишки и нищо чудно защото Коминтерновските троцкисти днес вилнеят в САЩ. Лепи етикети без въобще де са обосновани. Още формално не са поели властта демокраставците и вече започнаха с износа на револУцията,пардон демокрацията.
  • 14 Фен

    199 6 Отговор
    Събраха се! Дойче веле, Байдън...
  • 15 гост

    145 23 Отговор
    Крайнодесните не са разбойници а борци за свобода - както в Украйна,Беларус,Никарагуа,Венецуела...да изброявам ли още?

    Коментиран от #46

  • 16 Наглост

    225 8 Отговор
    САЩ пак ще се мешат, че чак са готови да ни пренапишат историята. По този начин не помагат, а точно обратното. Помислете малко и ще им хванете идеята.

    Коментиран от #22

  • 17 Аз40🏴‍☠️

    216 9 Отговор
    Този не се спира да нарежда на нашенци, какво да правят. Помните ли как посети "ранобудните студенти", които се бяха барикадирали за да им даде инструктаж/заповед? После някои от тях получиха разни стипендии и там подобни кокошкарски примамки.
  • 18 пърдьо

    153 6 Отговор
    Петдесетата поправка : Влиянието на бившите английски затворници да се разпростира само върху индианците.
  • 19 Глупаво е

    221 6 Отговор
    на "умряло куче нож да вадиш" поне това трябваше да е разбрал от дълго пребиваване на Балканите. Тръмп не само, че не е свършил, но е историческа личност.
    Що се отнася до РСМ видяхме резултата от действието на т.н. велики сили в последните 120 г. Изводът може да бъде само един- отстояване на националните интереси от българските власти.

    Коментиран от #38

  • 20 Румен

    169 9 Отговор
    Първо ще преименуваме Америка на Викингития. След това ще и сменим Конституцията, а после ще им напишем историята щото е нямат. Па после ке мислим за наще макеовци

    Коментиран от #168

  • 21 човек от народа

    175 5 Отговор
    а Батето му викаше : "кой е тоя Пръдлю"....!?
  • 22 един от многото

    203 4 Отговор

    До коментар #16 от "Наглост":

    Каква история ще пренапишат САЩ като по време на повечето спорни въпроси не са съществували като държава!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 бахо

    195 5 Отговор
    България грешала...Казва ни го човек,чиято държава изтребила милиони индианци,местни жители...Е,неговите хора не са ли с грешка?Макетата ни трепят от 1945г насам,ама ние сме в грешка.Краварите трепят индианци,пак ние сме в грешка.Да ме прощава Пърдю,ама да се здрависа с жезъла на Моисей.

    Коментиран от #134

  • 25 ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ

    157 6 Отговор
    Пардю, да не би да наричаш враждебното поведение спрямо САЩ от определени държави общи ценности с тях? Казваш, че си запознат със ситуацията на балканите, тогава трябва да знаеш, че не сме татари, индиянецо!
  • 26 Патриота

    201 3 Отговор
    България никак не греши. Точно така е необходимо да постъпи. Не ВИ харесва на хамериканците, щото интересите са ви други . Историята на света е дълга и нека да не забравяме за Римската империя- сещате се !!! Що не го казахте това и на Гърция , че грешеше по отношение на макетата ? Ама гърчелята "басма на хамериканците не цепят " Споко .

    Коментиран от #45, #75

  • 27 Росен

    139 3 Отговор
    Гледай си краварника и старините...
  • 28 В е л и к и я

    178 3 Отговор
    Винаги когато България води правилна политика всички вкупом се нахвърлят срещу нея .. ЗАЩО ...? Ами защото така са свикнали , да им ходим по гайдата без да зачитаме националния интерес и суверенитет .. Е, това време СВЪРШИ ... !
  • 29 мдда

    66 6 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ами то и вие искате да я вземете тук. българските джендьовци.. ама няма да ви позволим.
  • 30 В е л и к и я

    90 6 Отговор
    Борисов направи огромна грешка че тръгна да се занимава със Западните Балкани , сега вече се усети ама е късно .. Тези трябваше да скъсаме всички отношения с тях , все едно че не съществуват ...!Сега всички го използват този факт ...! Глупави Борисов , защо си не сиде на задника ... !
  • 31 Дългият

    130 3 Отговор
    Ей,Пърдю...бил си посланник в РБ но ти убягват някой съществени детайли.Как един плюнчо не каза на РСМ да си смени учебниците и да спре езика на омразата.Нещата са Геополитически и САЩ не ги инересуват такива на глед дребни проблеми.Да ама за Нас са въпрос на история...хилядолетна а те нямат и една вековна петилетка история.М...ната им .Всеки ръси акъл ама пари не дава...
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Мимч

    128 2 Отговор
    Абе пардьо, България не е виновна и не спира макетста.Те сами се спират като не признават ,а изопачават истината между нашите отношения.Ти като бивш посланик в България би трябвало да знаеш.Гърция си постогна своето ти тогава мълчеше,а сега искаш да смачкате България.Дано не ви се получи....
  • 35 Николай

    98 6 Отговор
    Краварски БАСТУН
  • 36 !!!?

    15 70 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Вие кремълските марионетки, нито с джендърска, нито с джендърска Америка няма да сте доволни !!!?

    Коментиран от #53

  • 37 Пръдльо

    49 1 Отговор
    ...батето !
  • 38 Дългият

    7 52 Отговор

    До коментар #19 от "Глупаво е":

    За другото си прав,но Тръм вече е политически Труп...

    Коментиран от #74, #80

  • 39 Левтер

    73 1 Отговор
    Ей тоя ционист не се напърде!
  • 40 Доцент Мангъров

    88 10 Отговор
    С вас неолибералите и неоглобалистите е свършено. Войните, които посяхте ще ги получите под една или друга форма на своя територия. Няма вечна империя и на вашата иде края.
    Да живее Тръмп!
  • 41 скрий се

    91 1 Отговор
    и после п@рди "Публикувано във факти.бг: Въпросите за историята и езика не са достатъчно значими" Естествено как ще са значими след като го казва поданик на държава съществуваща по малко от 3 века ! За езика още по малко след като говорят чужди езици и също като македонците имат някакъв диалект на английския !
  • 42 Fate

    51 1 Отговор
    Итервю водено от баш месирка
  • 43 Нане

    58 1 Отговор
    тоя е вдигнал телефона и е наредил на Боко да спре тормоза хахахахахахаха и туй американче се оказа с македонски корени
  • 44 българка

    81 2 Отговор
    Предлагам да си спомним "ДОКТРИНАТА ДЪЛЕС" и "ПЛАНЪТ РАН-ЪТ" и тогава да решим кой кого тормози. Желанието да владеят Балканите ще им преседне, както е пресядало на мнозина.
  • 45 ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ

    15 21 Отговор

    До коментар #26 от "Патриота":

    Не знам гърците на кой не цепят басма, знам, че са сцепени от заеми и кой, как ги види им казва :ДОЛЪР ден.

    Коментиран от #163

  • 46 на търкалета

    28 3 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Пишеш глупости на търкалета, колкото да не заспиш.

    Дясното и лявото в политиката са относителни понятия. Измислени са по времето на "Великата" френска буржоазна революция, която е началото на откритото налагане на сатанинския модел на управление на народите по света и в която църквите са превръщани в конюшни, свещениците са избивани, божията седмица е заменена с декадата и един милион от шест милиона францизи загиват.
    Загиналите по време на Френската буржоазна революция, процентно към населението на държавата, са 2 пъти повече от загиналите в Руската пролетарска революция и последвалата я гражданска война.

    Традиционалистите са били в дясно, гледано от председателското място на френския парламент, а революционерите са били в ляво.

    Бог ни учи: "По делата ще ги познаете."
  • 47 Защо

    61 1 Отговор
    не обичат Пардю в България?
  • 48 Женски остров

    12 0 Отговор
    Ооо, Пепи, как си ма? Пустиняк си бе и такава си остана.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 СЕЛО ЧЕПИНЦИ

    47 0 Отговор

    До коментар #49 от "Македон":

    Ке го вратиме, кога пръдне зеленио гущер!
  • 51 Хм Хм

    64 2 Отговор
    Абе това не беше ли оня, дето Батето му казваше Джеймс Пръдльо?
    Аман от всички, които ни кават какво мислим и как се прави.
    Продължавайте в този дух и завинаги ще ви обичаме, както и сега.
  • 52 Кочо

    64 3 Отговор
    Абе фашага неможе държава на няколко стотин години и без история сащ да обуздава държава на 1300г.и много история какво да прави.що не кажете на руснака какво да прави защото ще ви отсвирят .
  • 53 Чака

    11 0 Отговор

    До коментар #36 от "!!!?":

    Чака рака шесто весело демократично
  • 54 петър

    42 1 Отговор
    Д.Пръдлю пак си вре човката,гдето не му е мястото...
  • 55 Българин

    68 6 Отговор
    Този Прадлю да си гледа неговата америка и да не ни казва какво да правим, тест да се надупваме на макетата и на който си поиска, от сащ не видяхме нищо хубаво, даже тяхна е заслугата да си самоунищожим армията, производството, държавата, за да може да ни превърнат във васали и да ни командват както си искат.На такива хамерикански политици- много им здраве, българина не вярва отдавна на хамерика и на нейните прадлювци.
  • 56 Миновач

    46 1 Отговор
    А бе що не си ,абе знаеш кво ти и целия ви краварник.
  • 57 30 г стигат

    64 1 Отговор
    Какво има да коментирам Тръмп и тая държавна мисирка -през целия си нещастен живот ? Тръпм занимавал се и занимаващ се с бизнес , фалирал и изправял се отново а тоя цял живот на държавна хранилка . Мишка !
  • 58 любител

    64 2 Отговор
    гослодин пръдлъо ти знаеш ли нещо за българската история.когато е имоло Българска държава при вас е имало само аборигени-индианци продаващи се за стъклени дрънкулки.така че си запази съветите за теб и не се бъркайте по цял свят където не ви е работа.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Един от народа

    62 3 Отговор
    Просто когато спомена Господинът проблемът ни с Македония, журналистът, ако беше журналист, само трябваше елегантно да го попита, те в Америка на какъв език говорят и да приключи интервюто.
  • 61 КОНТРАТА

    38 2 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Знаеш ли колко ме интересува мнението на краватите. Колонялни балкансми роби не си знаят нац интереси и само се интересуват от мнението на господарите!
  • 62 El commendante

    24 4 Отговор
    Само да ме отвърже доцент Лангъров и почвам с кожената инджекция по Пъррдю
  • 63 Dduromo

    42 3 Отговор
    Синегогата почна много да се вре където не и работа в българските дела! Не се видят какви са се разпаднали щати.
  • 64 Neo Nac

    47 3 Отговор
    Май дойде време краварите да бъдат изгонени от РБ! НПОтата на Сорос скоро ще си ходят от Републиката.
  • 65 Тоя

    43 1 Отговор
    Да вземе да се скрие там,откъдето е изпълзял.
    Айде да си дава ъкълите на байдън,щото там липсите са големи и ще стават още по.
  • 66 Бай Шиле

    31 1 Отговор
    Абе нещо през лъха слушалката и ми мирише на кисело дойче зеле, да носим сланинката и червеното пиперче
  • 67 Джондуре

    42 2 Отговор
    Ега ви заседне БЪЛГАРИЯ американски подчовеци

    Коментиран от #70

  • 68 PATRIOTA

    45 3 Отговор
    Вече почнаха да заплашват за Македония е, че кой е тоя Джо, че са решили, че е много страшен? Много бързо може да бъде приземен видя се колко струва краве,, демокрацията"
  • 69 Бай Върбан

    52 3 Отговор
    Пак тези миротворци.. Нация стара, колкото на баба ми селския кефен и успял да разпали над 140 военни конфликта по цял свят, от студената война насам.. ми не мерси, не ти искаме коментарите Пръдльо!
  • 70 Професора

    40 3 Отговор

    До коментар #67 от "Джондуре":

    Кой изтъргува историята бг е чаоооо! Може и да, напуснем ЕС и да повлечем крак и други балкански и централно европейски да поискат!сбогом майцепродавци от НПОта на соросмята.
  • 71 Тежко неразбиране

    52 2 Отговор
    Това не е ново интервю,но за СМ обсолютно греши.Дали от липса на информация,повърхностност или защото ни смята за аборигени?След като подценява или не разбира какво за нас е кирилицата,създаването на българската държава,историята на прабългарите,историята на траките,унижението на хората с българско самосъзнание да променят насила етноса си,включително убийства ,репресии,незнайни гробове по времето на Тито,да напълнят учебниците с омраза,да създадат македонизма на антибългатска основа,ами какво смята,ами нищо " някаква' история,ами проучи я,така ли да ги пуснем,с " фашисти,татари,измислен език,те дори не споменават българи ,защото ,защо ,защото знаят истината точно тези от които зависи и кога всичко е преобърнато.
  • 72 Фридман

    41 1 Отговор
    Те и с Доналд си мислеха, че ще стане кой знае какво, а каква стана. Много са се надъхали тези демократи - сороси, да не им свърши обаче късмета изведнъж.
  • 73 БЪЛГАРИН БУДИСТ

    8 52 Отговор
    Г-Н ДЖЕЙМС ПАРДЮ Е АБСОЛЮТНО ПРАВ !!!! МАКЕДОНЦИТЕ СА ЖИТЕЛИ В РАЙОНА ОТ ДРЕВНОСТТА, ТЕ СА БЯЛА РАСА И ИМАТ ПРАВОТО ДА ПОДДЪРЖАТ ИСТОРИЯТА И ЕЗИКА СИ !!!!
  • 74 някой си

    39 3 Отговор

    До коментар #38 от "Дългият":

    Ами със 75 млн.гласували за него.....надали е политически ,,труп,, Заради него щяха да запалят Конгреса за едното нищо. Не го харесвам,но и тоя дъртак за нищо не става

    Коментиран от #77

  • 75 Нона

    42 2 Отговор

    До коментар #26 от "Патриота":

    Да,гърците"басма не цепят на американците".Те си гледат интересите,като могат да се възползват от нещо или някого,ще се възползват,но без да се"надупват",за разлика от нашите политици.Умеят да искат,затова получават било кредити,било преименуване на държава.Хитри са и им се получава!Нашите управници спаха,когато гърците искаха,сега се събудиха,но дано не е прекалено късно!
  • 76 не може да бъде

    50 4 Отговор
    Преди да се взема интервю с Джеймс Пардю/Pardew -Пърдев/трябва да се уточни,че над 25г.е работил за ЦРУ/военното разузнаване/и пенсиониран разузнавач няма.А ако става дума за неговото отношение към българските работи,трябва специално да отбележим ,че той винаги казва точно обратното на това,което е добро за българските интереси.Това е един прекрасно обучен американски лицемер/с македонски корени-ако в името му няма някакво недоразумение ?/
  • 77 Дългият

    6 27 Отговор

    До коментар #74 от "някой си":

    Направят ли му втори импийчмънт,той повече няма да се кандидатира за Президент...и републиканците взеха да се отказват от него.Вярно 75 мил гласуваха за него но преди да направи метежа в Капитолия...

    Коментиран от #127

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Гнида

    36 1 Отговор
    Докато не си следваме интересите , а слушаме пръдлю , много грешим ....
  • 80 Моряка

    11 1 Отговор

    До коментар #38 от "Дългият":

    Рано е за тези твърдения.
  • 81 един от стадото

    30 0 Отговор
    тоя що не се гръмне с два пищака, подарявам му моя. ЧЗ- безотказен, в случай, че неговия откаже като американската му ''логика'' за света..
  • 82 стоян георгиев

    25 5 Отговор
    пардю греши.няма никои сила и възможност да накара политиците ни да признаят северна македония ако не искат.освен това сащ са външна страна за европеиския съюз,така че няма как да натискат в тази посока.ясни са опасенията на американците че спирането на македония означава спиране на целите балкани и тяхната обвързаност с русия .

    Коментиран от #101

  • 83 име

    24 0 Отговор
    джеймс пръд нал. да не се на се ре ш от натягане....
  • 84 Диамантената ръка

    29 1 Отговор
    Хубаво е песионерите да си гледат пенсиите...
  • 85 Възроден турчин

    13 33 Отговор
    Прав е Пардю..На българите им писна от тази Македония и в крайна сметка НЕ е донесла нищо добро и хубаво на България, а само омраза, злини и нещастия и трябва да я забравят и да не се интересуват повече за нея защото " Ceвeрнa Мaкeдoния си e отделна cувeрeннa cтрaнa. И никoя държaвa нe би трябвaлo дa имa прaвoтo дa принуждaвa другa нaция дa прoмeня cвoятa иcтoрия." ...

    Коментиран от #88, #100

  • 86 ELLHNAS Българомразец 🇬🇷

    7 8 Отговор
    Крайно десен агресивен социал комсомолски капитализъм ще става те първа при Бай Дън ,а при оранжевият бисексуален 🤡 Тръмп и наркокартелите Синалоа му се смееха заедно с цял свят Си Джипин Ким Чен Ун и най великият Владимир Путин.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 един от стадото

    20 2 Отговор

    До коментар #85 от "Възроден турчин":

    да земеш и ти да се гръмнеш. Вече подарих пищака, ама тюфекчии в Турция бол. Задната ти мисъл само тек тюфек/пушка/ я прави предна.. Абакалъм, аман от домузи
  • 89 бокошкафа

    26 0 Отговор
    на дядо ми кенефа на село е на двеста години колкото на пръдльо цялата държавна история
  • 90 SAAB

    8 1 Отговор
    Да.....време е и в банкИ да говорят на македонски векЕ......въпрос на време е главанако да събуЙ килотите.....:) отново !
  • 91 Напомнително

    34 2 Отговор
    Не трябва да позволим влизането на Македония в ЕС, защото така ще вкараме в него и гадните албанци.

    Тези "македонци", които са от български произход и с българско самосъзнание ще влязат поединично, като им дадем наши паспорти.

    Забележка: На Заев и семейството му да не се дава български паспорт!

    Ако наложим вето на Сев.Македония ще спечели целият Европейски съюз. Ще загубят САЩ, Турция, сърбоманските келеши-еничари, албанската мафия и "българските" соросоиди(майкопродавци).
  • 92 Възмутен

    25 0 Отговор
    И този ни раздава съвети! Аман, уважавам краварите, но българските, а тези зад океана са еманация на простотията. На тези трябва ясно да им се каже да си гледат в тяхното канче, но нашите дупедавци не могат. Срам.
  • 93 Иван

    32 1 Отговор
    Изказване на долно безродно мекере. Искате да ни откраднете историята ,да изопачите истинските факти колко Велика страна е била Древната България.Когато ние сме цивилизовали цялата Източна Европа и Азия на тебе господине дедите ти са били още по пещерите !!!
  • 94 БЮРМ/FYROM

    32 2 Отговор
    Кравар пръдлю, измислената "държава" няма място в Европейския съюз. ВЕТО докрай. Промити мозъци. Кресливи и злобни, руско-сръбски мекерета. БЮРМаджии-безродници. Крадци на история, език и култура.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 ФАКТ :

    34 2 Отговор
    САЩ не искат силен Европейски съюз и затова го натискат да приеме страни с мюсюлманско население (Турция, Албания и Сев.Македония). На по-късен етап ще натискат и за Косово и Босна и Херцеговина...
  • 97 Чавдар войвода

    39 1 Отговор
    Пръдлю, нали знаеш, че сте наследници на престъпници-затворници и техните роби. Фокусирай се върху проблемите в скапаната си 'държава'. Дори от последните дни имаш достатъчно материал за да ръсиш мозък, кравар гаден.

    Коментиран от #137

  • 98 1520

    35 2 Отговор
    пак ли ще с продадем БЪЛГАРИЯ под натиска на сащ от там нищо хубаво не е дошло
  • 99 Чичо Томо

    28 1 Отговор
    Пръдлив кравар.......
  • 100 Дългият

    14 1 Отговор

    До коментар #85 от "Възроден турчин":

    При теб няма Ренесанс...в средните векове си...
  • 101 Историк

    24 0 Отговор

    До коментар #82 от "стоян георгиев":

    Я , ко ко речи/!Македония е в Нато.Ако ще си слагат фишеците там да се разбират с тях.Този изкукуригал ... по Балканите... по европейски въпеоси няма думата.

    Коментиран от #105

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Софиянецо

    18 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Въпросите за историята и езика не са достатъчно значими...
    Не желая да го коментирам тоя.
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 стоян георгиев

    11 2 Отговор

    До коментар #101 от "Историк":

    проблема е ако доидат комунистите на власт дали няма да подпишат на македонците .тва е риска.борисов също може да се огъне ако е на далавера!

    Коментиран от #119

  • 106 Кънчо Путкодеров

    19 1 Отговор
    С една дума... ПРЪДЛЮ
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Бочко

    15 0 Отговор
    Дърт вейдър пръдлю
  • 111 Бочко

    14 0 Отговор
    Дърт вейдър пръдлю
  • 112 Полковник РУМНО

    36 1 Отговор
    Пардю говори глупости. 28 години Гърция не отстъпи и защити националният си интерес. САЩ гледаха и мълчаха. България също има свои интереси и най добре Пардю да си мълчи, а не да прави глупави силови съждения.
  • 113 Прълю

    20 1 Отговор
    Демонократичен оригофрен
  • 114 Чук и Гек

    23 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: ,,И никоя държава не би трябвало за има правото да принуждава друга нация да променя своята история.,,
    -------------------------------------------
    Че, каква история и нация има тази изфабрикувана област бе, Пар Дю!?
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Еееееййй,Пръдльо

    27 1 Отговор
    Кой си ти ве,че ще определяш кое е значимо за нашата страна бе?
    Историята и езика не били от значение-това оже да го каже само някой,чиято държава няма национална идентичност,държава с измислена история,държава в която е пълно с потомци на роби,държава пълна с хора от цял свят измамени от илюзията за американската мечта,държава която няма собствен език и в която се говори на всички други езици но не и на собствен.
    Затова за такъв човек е много лесно да каже ,че историята и езика не са причина за конфликт.Той няма това самосъзнание.
    Когато ние сме имали държава,език,писменост и сме градили история тяхната псевдо държава е била пълна с индианци,които са коренното население и което те са прокудили в резервати а сега ми се правят на демократи и миротворци.
    ЗАГУБЕНЯЦИ ТАКИВА

    Коментиран от #122

  • 117 Баце

    24 2 Отговор
    Тоя наглец казва, че езика и историята нямат значение и това за една държава и народ оцелели след почти 1400 години!!!!!! Марш в обора пр@длю. Дъските на клозета в двора на село са по-стари от вашата квази държава за да ми наглееш.
  • 118 Истината

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Присмехулник":

    Всъщност е атакист, но за хапчетата си прав!

    Коментиран от #123

  • 119 Историк

    7 1 Отговор

    До коментар #105 от "стоян георгиев":

    Сега какво въобще отговори.Да се поогледаме около Бойко щом го смяташ за демократ.Първо да погледнем майката, бащата, семейството какви са били през комунизма.Някой ще каже, че човек не избира родителите си и ще се съглася.
    Второто нещо няма никакво оправдание.Задавам си въпроса този заклет "антикомунист", защо дълги години е бил охранител на дядо Ви Тошо, като никой не го е вързал.Трето, така като го е гледал как откривал Бащицата заводите за "полупроводници" се питам дали не си прилича по нещо с него...Четвърто питам колко е интелекта на Бащицата и охранителят...Питам на пето основание народът защо си ги избира такива, като тях двамата и докато през комунизма ти го назначават,, на какво основание си избират бълг. граждани подобни недоразумения..шесто...седмо..осмоо......

    Коментиран от #133

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Мъчи бе

    16 1 Отговор
    Единствената грешка на България е да открие посолство и 4 бази на държава бомбардирала София. Не искам акъл от държава където понятията майка и баща не съществуват. В България живеят и се раждат хора в и от семейства, не гмо бройлери.
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Перо

    2 0 Отговор

    До коментар #118 от "Истината":

    Не е атакист,а обикновен ционист.
  • 124 7392

    9 0 Отговор
    К,ви "макета"бе?Пък и Северни!!!Гърците си опекоха питката и отново ни хързулнаха ние да вадим кестените от огъня!!Щото:Ми щото като има Северна, следвателно Южната е къде?познайте/В ГЪРЦИЯ!!АМА ТЕ макетата всъщност не са макета а АЛБАНЦИ!!И ПРОЦЕНТНО И ВСЯКАК!А ние :НИЕ С ГАЙДИТЕ ОТНОВА"ЩЕ ДУХАМЕ СУПАТА"!!ДОГОВОРИ,А?ОРЪЖИЕ ,А?ТАНКОВЕ/подаръци/А?НА ВИ "А"АМА ЩЕ НИ ЛЮТИ НА Д,ЪТО ДО ВТОРО ПРИШЕСТВИЕ!!И ЩЕ ГИ ТЪРПИМ ЩОМ ДРУГ КАРА ВЛАКА,А НИЕ САМО НАДУВАМЕ СВИРКАТА!!!
    ГУМАТА.А.А.А.А.А.А.А.!!!!
  • 125 Димитър

    14 0 Отговор
    Държава с двеста годишна история да не трябва казва на вековни държави каква им е историята и само да създават конфликти и войни в последните години си проличаха че освен за собствени облаги не се интересуват от нищо политиката им е на типични лицемери
  • 126 Джон Ленин

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "И България":

    Много ги е страх от ТРЪМП ...
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 В.В.П.

    16 0 Отговор
    Еееех,щом казва така Прадлю,значи трябва да се прави обратно...От 31 г ги слушам тез МОШЕННИЦИ.. Разсипаха държава и държавност.. Индустрия, енергетика, здравеопазване,.Армия,,селскостопанство..Наредиха партиите 1990 в посолството на САЩ в София,от Джеймс Бейкър..Доганов му направиха партия,,за да дразни обществото..Боклуциии...Какво да се чака от тез диваци???.
  • 130 Служител на МВР

    14 2 Отговор
    Пардю изчезни от България, един път за винаги. От теб нищо не става.
  • 131 соросоид

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "Джеймс Пръдлю":

    Въпросите за историята и езика не са достатъчно значими..Ами да, видяхме как в САЩ разрушиха памятници от отрепки и дори посегнаха на Линкълн..Точно такива като Пърдю Пръдлев е в основата на тази вакханалия...

    Коментиран от #179

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 стоян георгиев

    1 2 Отговор

    До коментар #119 от "Историк":

    тва дето пишеш е така,но боико е единствения ни премиер които каза не на македонците въпреки че те наглеят срещу нас от години.лошото е че и тои е мазна филия и може да се извърти във всеки едеин момент и да ги пусне в ес без договор щото лично ще се облажи !лошото е че другите са и по-зле от него по отношение на националния ни интерес!
  • 134 Калоян

    2 3 Отговор

    До коментар #24 от "бахо":

    Не американците трепят индианците ,а Христофор Колумб - ционисти-евреин ! Американският народ не е виновен ,че е под робство на световният капитал - еврейски десетки години насам ( ( както е и във България м/у др) ?! Със окончателната победа на Тръмп - Доналд Тръмп и др .добри хора (чивеко-любиви) ,нещата ще тръгнат към по-добро ( бог ) ,във глобален аспект !
  • 135 Калоян

    3 1 Отговор
    Ще счупим ,най-накрая я оковите на сатаната ,и ще смажем главата на змията ,която се е овила над планетата земя и иска да ни смаже ! Живеем в последните времена - библейските ,и тепърва ще ставаме свидетели на падането на всички деца на сатаната ( продали душите си на дявола ,за власт и пари ) ,и въздигането на бог над всички тях ! Арестували са папата ,което е прекрасно ,но има още по -радостни новини ! Една от мега-радостните новини,е че има издадена общодържавна - съдебна ,заповед за арест на ротшилдови ! Идват ли добри дни за България ( божествено дни ) ,тепърва предстои да разберем ! ? А дотогава се молете на бог ,за хората който са се изправили и се борят против това гигантско зло ! Амин !
  • 136 Пръц

    6 0 Отговор
    Краварника затрупан до тавана с тор, ама никога миризмата не идва от там.
  • 137 ABCD

    1 2 Отговор

    До коментар #97 от "Чавдар войвода":

    Да не бъркаш САЩ с Австралия? Куца ти историята.
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 мисиркуване

    7 0 Отговор
    Питайте го нещо по-остро, какво сте му дали думата и му пригласяте.Интервю, хайде де!!!!!
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 КАПИТАН СМЪРТ

    1 0 Отговор
    ЧАКАМ КРАТУНИТЕ НА КИСИНДЖЪР, ПОМПЕО, БРЕНАН.
  • 142 КАПИТАН СМЪРТ

    0 0 Отговор
    АЗ ЗАЛАГАМ СРЕЩУ ВАС :)
    БЕЗУСЛОВНА КАПИТУЛАЦИЯ ИЛИ СМ ЪРТ.
    А ЗА ПУМИТАТА, Б ОЙ ДО НАС ИРАНЕ И ПОСЛЕ СМ ЪРТ :)
  • 143 сноу

    4 0 Отговор
    Пърдюшешки уйдурми..
  • 144 hvdhhh

    1 0 Отговор
    Желая да ви представя нашата гледна точка вас гн Джеймс Пардю, и други господа който искат да “ помогнат Македония “
    Първо е Договор за сътрудничество между Република България и Република Македония. Ето и текста
    2. Двете Договарящи се страни ще развиват сътрудничеството помежду си в областта на европейската и евроатлантическата интеграция, насочено към успешната подготовка на Република Македония за присъединяването й към Европейския съюз и НАТО. Българската страна ще споделя своя опит с цел да съдейства на Република Македония да изпълни необходимите критерии за членство в Европейския съюз и ще подкрепя Република Македония за получаване на покана за членство в НАТО, съгласно съответните решения от срещите на върха на НАТО.

    Да се върнем на текста , който нито аз съм го писал нито други доброжелатели са го писали.
    В текста се казва че Република България трябва да ПОДГОТВИ И ОТДАДЕ ЦЕНИЯ СИ ОПИТ ЗА ДА
    ВЛЕЗНЕ РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЯ В ЕВРОПА.
    РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ В СЪОТВЕСТВИЕ С Член 2 от договора за сътрудничество между България и Македония от 2017. Трябва да Създаде ФЕДЕРАЛНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ С ДВА ЩАТА БЪЛГАРИЯ И МАКЕДОНИЯ. В ТАЗИ ДЪРЖАВА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПРЕДАДЕ ЦЕНИЯ СИ ОПИТ. КАТО ГН ЗОРАН ЗАЕВ Е ПОКАНЕН ЗА ЗАМЕСТНИК ФЕДЕРАЛЕН МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ БЕЗ ПОРТФЕЙЛ. МНОГО ОТ ВЪПРОСИТЕ СА РАЗГЛЕЖДАНИ В КНИГАТА ФЕДЕРАЛНА КОНСТИТУЦИЯ НА ФЕДЕРАЛНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.
  • 145 Управляват ни Пръдлювци и затова....

    2 0 Отговор
    Сме на последно място по развитие и стандарт и на първо по бедност и умиралка....

    Коментиран от #155

  • 146 АЛО РАДЕЕЕВ

    2 0 Отговор
    0СПОРЕД ПРЪДЛЮ И СПОРЕД МЕН БОЙКО СКОРО ЩЕ СЕ НАДУ ПИ НА ЗАЕВ , ЗА ДА СЕ НАД УПИ И НА БАЙ БАЙДЪН
  • 147 луд доц

    3 0 Отговор
    Дърта свиньо ! Марш !
  • 148 БРАВО БОКОООО

    1 0 Отговор
    НЕКА СИ ПРИПОМНИМ КОЙ НАПИСА ДОКЛАДА ДО ЦРУ КОЯ Е ВСЪЩНОСТ МУТРАТА УПРАВЛЯВАЩА БЪЛГАРИЯ ....Вестник „Гардиан" публикува американски секретен дипломатически документ от 2005 година, в който се цитира доклад от бившия посланик на САЩ в София Джеймс Пардю за организираната престъпност в България.

    В документа пише, че органВестник „Гардиан" публикува американски секретен дипломатически документ от 2005 година, в който се цитира доклад от бившия посланик на САЩ в София Джеймс Пардю за организираната престъпност в България.

    В документа пише, че организираната престъпност е най-сериозният проблем на България. Прането на пари, трафикът на наркотици и фалшифицирането пречат на икономическото развитие.изираната престъпност е най-сериозният проблем на България. Прането на пари, трафикът на наркотици и фалшифицирането пречат на икономическото развитие.
  • 149 ПРЕСТЪПНИК

    0 0 Отговор
    пoлзитe oт пoявявaнeтo нa плaднeшкия хaйдутин във виcшaтa пaртийнa и прecтъпнa aдминиcтрaция e фeнoмeн, кoйтo трябвa дa бъдe oцeнeн пo дocтoйнcтвo. Нe бързaйтe c рeaкциитe cи cпрямo тeзaтa ми! Пoмиcлeтe cпoкoйнo, трeзвo, бeзприcтрacтнo и caми. Тoвa нaпиca eкcпeртът пo нaциoнaлнa cигурнocт Никoлaй Мaркoв във Фeйcбук.

    Кaк, нaпримeр, бeз пoявaтa нa тoвa лицe щяхмe дa видим иcтинcкoтo лицe нa Caкcкoбургoтcки? Прaвилният oтгoвoр e никaк. Пo никaкъв нaчин нямaшe дa рaзбeрeм, чe нa бългaритe ce e пaднaл някaкъв цaр, кoйтo e cклoнeн дa cпoдeли дaдeнaтa му oт Бoгa държaвничecкa влacт cъc coбcтвeния cи шoфьoр и нaбeдeн oт прecтъпнитe cрeди зa личeн нeгoв тeлoхрaнитeл. Рaзбирaм, чe oтнoшeниятa "шoфьoр-цaр" нe ca тoлкoвa видими зa вcички и нямaт нужнaтa виcoтa нa oбщecтвeнa знaчимocт, нo нeкa нe зaбрaвямe, чe ceтивaтa нa ocкoтeлия дух, мaкaри и култивирaн, ca притъпeни и нe рaзпoзнaвaт иcтинcкoтo лицe нa зaплaхaтa, кaктo и нe пoзнaвaт лaбиринтитe нa cкритaтa влacт.

    Кaк бeз пaрaшутирaнeтo нa шoфьoрът Бoриcoв нa върхoвнaтa влacтничecкa пoзиция щяхмe дa рaзбeрeм, чe Cтaнишeв /нecмeняeм шeф нa ПEC/, Кocтoв / кoмaндирът нa бaлкaнcкия дeмoкрaтичeн прoлeтaриaт/, Нинoвa /чeрвeнoтo cиньo мъжкo мoмичe/, пaтриoтитe ни вкупoм /прoдaжни вoдaчи нa нaeмни глутници/, интeлигeнциятa ни /лъcнaти примитивни/, гeнeрaлитe ни /пaркeтни пoлитичecки лъвoвe/, прoфecoритe ни /титулoвaни пaртийни aпaрaтчици/, кaктo и вcичкo ocтaнaлo в тaзи cтрaнa e ФAЛШИВO. Имeннo oвлacтeнoтo шoфьoрчe нa
  • 150 БРАВО БОКОООО

    0 2 Отговор
    Четирима българи получиха доживотни присъди в Гърция
    Нашенците, заедно с двама албанци, са пренасяли 42 килограма хероин
  • 151 БРАВО БОКОООО

    0 0 Отговор
    Прeз 2020 гoдинa Бoриcoв oбикaляшe c джипкa, в нaчaлoтo нa 2021-тa гo видяхмe дa ни мaхa oт хeликoптeр, eтo ceгa мeтeoрoлoгичнитe уcлoвия прeдпoлaгaт и прeдрaзпoлaгaт дa гo видим нaй-ceтнe дa инcпeктирa пaднaлитe кaмъни пo Иcкърcкoтo дeфилe, пoрeйки вълнитe нa придoшлия Иcкър нa крилeтe нa някoй дрaкар, нaливaйки ce c мeдoвинa, дoкaтo игрae нa руcкa рулeткa c лaкрицoви бoнбoни, ядeйки и oчaквaйки вceки cлeдвaщ нoв вид дa e крaйнo гaдeн.

    Вce пaк cи миcля, чe мoжe би пaрлaмeнтaрнитe избoри, кoитo прeдcтoят тaзи гoдинa щe убият възмoжнocтитe дa ce нaлaгa Бoриcoв дa инcпeктирa кaквoтo и дa e билo, нo знae ли чoвeк - дa нe зaбрaвямe, чe дeпутaтитe cъбирaхa пoдпиcи зa внacянe нa зaкoнoпрoeкт зa нoвa Кoнcтитуция, дoкaтo грaждaнитe прeд Нaрoднoтo cъбрaниe (бивш Пaртиeн дoм) викaхa "Ocтaвкa", хвърляхa cлaмa, бяхa пръcкaни cъc cълзoтвoрeн гaз, пo-къcнo милвaни c пaлки. Тaкивa ми ти рaбoти.
  • 152 Tarnovetz

    2 2 Отговор
    Демократическата партия е партия на парите а беше партия на хората, преди 10-12 години 2 членове на клана Рокфелер бяха сенатори – “демократи”; Trump отказа да бомбардира Иран – както иска Израел.
  • 153 БХОРТЕИ

    4 0 Отговор
    Пръдлю пак се изходи по въпроса.
  • 154 Макелеле

    1 3 Отговор
    Страх ви е да не влезем в Европейския съюз Защото и ние ще ви задминем и пак ще сте последни
  • 155 не е точно така

    1 1 Отговор

    До коментар #145 от "Управляват ни Пръдлювци и затова....":

    управляват ни пръдльовци защото ние сме пръдльовци и пръдльовци ще си останем Много ми е мъчно
  • 156 Баро

    3 4 Отговор
    чета коментари и ми идва Наум че сме велики че сме взелики на измислянето на прякори а една тиква не можем да съборим май си го заслужаваме

    Коментиран от #160

  • 157 майтап бе Уили

    2 0 Отговор
    А,бе на този господин да не би истинското му име да е Пръдлевски та така защитава "античКИте" македонци...
  • 158 гост

    5 1 Отговор
    Пардю ще се изпърди за последен път преди екирисажа.
  • 159 Shponka

    1 0 Отговор
    България била имала свои интереси! Кажи поне един!
  • 160 Пенсионер

    4 2 Отговор

    До коментар #156 от "Баро":

    И защо трябва да го сваляме? Единствено ГЕРБ и БАЦЕ откликна на пенсиите. Лекарствата ми месечно са 80 лева. ГЕРБ ми дава 50 лв помощ. Като станеш един ден пенсия, ще го разбереш.

    Коментиран от #165

  • 161 Тошко

    7 1 Отговор
    След като е паднал толкова ниско, та чак до DW, означава че с Пардю е свършено и то отдавна!
  • 162 Дойче, дойче

    6 0 Отговор
    Как няма да искате да ни наричат македонците фашисти, хитлеристи, убийци на еврей нали така Ви е по удобно!!! Иначе ще ил светне, че Дахау, Освиенцим, Хитлер фашизма имат родина - родината на ДВ, ГЕРМАНИЯ!!!! Как веднъж не се сетихте че не трябва да се краде история, че макетата не са никакви древни македонци, че нямат нищо общо с Ал. Македонски, нещо което признаха с подписването на договора с Гърция, че Македония трябва да признае еднозначно безапелационно общата история в България, да престане да ни нарича булгари, татари! Да спре а ни нарича фашистки окупатори, фашистки са биле Вашите войски, а българските не иначе щяха да бъдат разформировани и нямаше да воюват срещу войските на фашистка Германия и да стигнат до Австрия и т.н. и т.н. А Пардю, той човека се интересува от американския интерес а не нашия, за нас не му пука, както не и пуса на нито една Велика сила! Затова нашите политици трябва да защищават БЪЛГАРСКИТЕ интереси!
  • 163 А ние

    7 0 Отговор

    До коментар #45 от "ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ":

    сме сцепени от разруха и бедност и то благодарение на Запада.
  • 164 Магелан

    6 0 Отговор
    Чета и не мога да повярвам на очите си.Някакъв си Прътлю от една измислена и изкусвено създадена държава от емигранти САЩ,да ни дава акъл на нас Българите с държава на 1300гд с богата история и оцеляла в превратностите на съдбата как да си оправяме и защитаваме нашата идентичност и история?
  • 165 животновъд

    1 1 Отговор

    До коментар #160 от "Пенсионер":

    И аз съм пенсионер,ама си дай адреса та ти пратя и 100лв. за свещи когато се наложи.Егоист! Ти освен за себе си,за децата и внуците си мимлиш ли? Грижа ли те е за тях?

    Коментиран от #171

  • 166 psf

    0 4 Отговор
    Албания няма никакви проблеми за влизане в Европейския съюз. Влизането на Северна Македония зависи от самите нас. За анти- Българските настроенията в Македония, освен Русия и Сърбия, вина имаме и самите ние, защото без да мислим сме изпълнявали нарежданията на Коминтерна! Ако обаче сега допуснеме Албания да стане член на ЕС а Северна Македония не, това ще бъде най непростимата глупост на глупостите, която сме правили за себе си!!!
  • 167 Реалист

    3 1 Отговор
    Тоя къв е палячо......било отминало времето, деа мишока!!!
  • 168 Браво

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "Румен":

    И ще дадем на Мексико Тексас и Калифорния защото са техни
  • 169 ПСФ

    1 2 Отговор
    Дайте, веднъж поне да гледаме в бъдещето а не в миналото!
  • 170 Електра

    3 1 Отговор
    Тоя Пардю само пърди. Преди го плюехте, сега сте го хванали за шлифера... Само за протокола, защо Краднелия, не е довела и баджанака на Кауна на консултацията...
  • 171 Пенсионер

    4 0 Отговор

    До коментар #165 от "животновъд":

    Не си пенсионер. Говориш глупости. За горе на небето няма ред. Може и да ме изпревариш.
  • 172 АБВ

    4 0 Отговор
    Поредните глупости и небивалици от висш американски политик. С други думи казано" Не ни интересува езика и историята ви тъпанари,не се пречкайте на С.Македония".
  • 173 Кличко

    4 0 Отговор
    Прадльо оправете си здравната система в краварника че само мучене се чува от там сега и с психично болен президент ще ви оправи още по добре,ама това си заслужавате
  • 174 Ал Бънди

    5 0 Отговор
    Пърдю винаги е бил българомразец.И тоя път отново е излял злобата си към България.Нищо ново от него.
  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 Аристотелович

    5 0 Отговор
    "призивът на президента Тръмп към крайнодесни разбойници да атакуват Конгреса на Съединените щати"
    Още един предател.
    Лятото 50 сикрет сервис мъже бяха ранени като буйстваха църни и комунета пред Конгреса, и всичко ОК.
    Цяла година стотици градове горяха и всичко ОК.
    Влязоха няколко зевзека в Сената и една беше разстреляна хладнокръвно от църен наемник, и край те са разбойници.
    70 милиона американци са фашисти и сега ги свалят от самолети и им спират банковите сметки и ги уволянват.
    Не. Те не са фашисти. Те са малкото останали истински американци които още не сте заместили с внос от третия свят, не сте промили, и не сте кастрирали.
    А фашистите сте вие.
    Вие сте заплаха за демокрацията по целия свят и Тръмп ви накара да си свалите маските и ние няма да забравим това което видяхме.
  • 177 иво

    7 0 Отговор
    поредния бледолик мазник. Не съм фен на Сидерката но той мнохо добре го цереше тоя деббиилл
  • 178 Отмъстителите

    7 0 Отговор
    Трябва разследване за убийството на
    жената в Капитолия от независим съд !
    Това няма как да бъде потулено !!!
  • 179 възмездие

    0 7 Отговор

    До коментар #131 от "соросоид":

    А кой хвърляше яйца и всякаква помия по знакови сгради в София ? Пак ли Сорос е виновен ? Може би той е виновен и за езика който се използва тук - във Факти. Какво, македонците трябва да ги е срам като четат, колко са грамотни българите и на какво са си обърнали езика. Да си стискат македонския и изобщо да не се съгласяват, че имат нещо общо с тая пасмина тук.
  • 180 Аз съм

    5 0 Отговор
    Гледах на Тръмп речта и не видях момент където да призовава за щурм на капитола, тоя Пърдя е фарс. И намесата на външни фактори като него не донесоха просперитет на Балканите последните 100 г.
  • 181 psf

    1 3 Отговор
    Няма по големи българомразци от нас самите! Защото не знеме какво искаме и как да го постигнем, не се учим от грешките на другите и от собственните си грешки, отнасяме се инфантилно към собственната си съдба, губим реалната връзка с действителността и се оставяме течението да ни носи, с надеждата някой да ни спаси от самите нас.
  • 182 Павел Пенев

    5 0 Отговор
    Този гнусен демократ беше Посланик и у нас и в Македония. Спомнятели си,как мънкаше в София, когато терористите им събориха двата небостъргача "близнаци"? Правеше се че не знае кой е Бин Ладен, след като дълго време го обучаваха в ЦРУ за подривни акции срещу Русия.Сега е получил "взятка" от макетата и плещи срещу нас.С какво сме тормозили македонците,подаряваме им парични заеми и оръжия,правим им какви ли не отстъпки.Ако американците нямат история,ние имаме и ще я защитаваме.
  • 183 МУТРОБОКО

    4 0 Отговор
    НEКA CИ ПРИПOМНИМ КOЙ НAПИCA ДOКЛAДA ДO ЦРУ КOЯ E ВCЪЩНOCТ МУТРAТA УПРAВЛЯВAЩA БЪЛГAРИЯ ....Вecтник „Гaрдиaн" публикувa aмeрикaнcки ceкрeтeн диплoмaтичecки дoкумeнт oт 2005 гoдинa, в кoйтo ce цитирa дoклaд oт бившия пocлaник нa CAЩ в Coфия Джeймc Пaрдю зa oргaнизирaнaтa прecтъпнocт в Бългaрия.

    В дoкумeнтa пишe, чe oргaнВecтник „Гaрдиaн" публикувa aмeрикaнcки ceкрeтeн диплoмaтичecки дoкумeнт oт 2005 гoдинa, в кoйтo ce цитирa дoклaд oт бившия пocлaник нa CAЩ в Coфия Джeймc Пaрдю зa oргaнизирaнaтa прecтъпнocт в Бългaрия.

    В дoкумeнтa пишe, чe oргaнизирaнaтa прecтъпнocт e нaй-ceриoзният прoблeм нa Бългaрия. Прaнeтo нa пaри, трaфикът нa нaркoтици и фaлшифицирaнeтo прeчaт нa икoнoмичecкoтo рaзвитиe.изирaнaтa прecтъпнocт e нaй-ceриoзният прoблeм нa Бългaрия. Прaнeтo нa пaри, трaфикът нa нaркoтици и фaлшифицирaнeтo прeчaт нa икoнoмичecкoтo рaзвитиe.
  • 184 007

    1 1 Отговор
    Шкембе, капитализира по македонския въпрос!
  • 185 Льолю

    5 0 Отговор
    Този Дж. Пръдлю, както го наричаше Батето (мир на праха му) е същия мръсник, дето в прав текст пред националните БГ ТВ камери каза, че САЩ имат интерес България да не притежава ракети / технология СС-23; и ние послушно си ги нарязахме на скрап.
  • 186 видинлиика

    5 0 Отговор
    България трябва ба подкрепя, не да блокира поривите на Северна Македония . А какво трябва да направи Северна Македония , за да не дразни България?....Г- н Пардю Вие разглеждате въпроса едностранно , не сте безпристрастен. Докато Македония не престане да "лае" срещу България , ще оспорваме членството й е ЕС.
  • 187 СКОРПИОН BG

    6 0 Отговор
    Ние БЪЛГАРИТЕ не блокираме. Ние не искаме лековато и безотговорно ди измием пролятата БЪЛГАРСКА кръв на над 160 000 родни братя за това че някомуе хрумнало да си прави пиар.На базата на какви доказателства твърдиш че допускаме грешка. Я ги изброй!БЪЛГАРИЯ ерадетел ала всичко си има цена.Няма да допуснем някой да ни краде историята така както ние не крадем чужда.Като засяга ЕС ичленовете му какво си бутате човките.Кои са тези по - малко значими проблеми? Изброй ги!Било приключило времето за тормоз.И отново не цитира конкретни факти.100 процентов популист.С какво точно сме ги тормозели?Времето скоро няма да приключи за да ги убедим югозападните българи с дела да доказват че изпълняват приятелският договор.И кое е другото недалновидно?Всеки народ трябва да защитава историята си.Ние ако го застържем на тема пуберитетно-рахитична американска история убедени сме че ще забуксува в първата минута.Вместо с дълбоко уважение смирено и с поклон да се отнесе към 1340 годишната ВЕЛИКА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ тоя седнал да ни дава акъл.Когато ние БЪЛГАРИТЕ с мир иблагодетелност дарихме на други народи в Европа писменост религия държавност култура прадедите на тоя живееха в племенни общности говореха членоразделна реч и т.н. и т. н.
  • 188 кокошкова

    3 0 Отговор
    ами макетата да си говорят македонски т.е. езика на александър македонски а той е ГРЪЦКИ сега употребяват БЪЛГАРСКИЯТ ЕЗИК написан на сръбска пишеща машина що години за напред са /20 - 30 год./да размишляват да умуват да въртят мозъци да се поправят да се извиняват да хитруват да шикалкавят да манкират пък дано им дойде акъла в главите НООООО тогава щеси помислим
  • 189 баиуй

    2 0 Отговор
    Батето беше прав- пръдльо, бих добавил дрисльо!
  • 190 Юнакова

    4 0 Отговор
    анулиране двустранно настоящият договор.нов договор но КОНКРЕТЕН.какво точно ще се прави от двете страни със СРОКОВЕ минимум 40 /четиридесет/страници.предлагам образцово възстановяване /изграждане/на всички военни гробища на територията на югозападна България без изключение и тяхното поддържане.сегашният настоящ договор е общопожелателен т.е.дантел марка безотговорен незадължителен.съмняваме даса го правили истински Българи.
  • 191 Момчилградчанин

    3 0 Отговор
    Когато целият Български бизнес /държавен частен и др/ СВОБОДНО без изкуствени пречки се установи и заработи дългогодишно само и единствено тогава деблокиране начало на преговори.Евтино хитруват ама няма да им мине номера.
  • 192 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 193 МриВАдаКуче

    3 0 Отговор
    Пръдлю стои в основата на убийството на Великия Българин ,Батето!
  • 194 Радев

    1 0 Отговор
    БОКЛУК !
  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 САЩ могат ли

    2 0 Отговор
    поне да бъдат малко по дипломатични! Явно НЕ!!! Съвсем за бананова република ни взеха, няма дема за това, че не бива да се горят български знамена ( и то на събори!!!), да спазват добрия тон и т.н., да го кажат поне от куртоазия, както немския посланник го каза ясно, че СРМ трябва да спазва и изпълнява договора за добросъседство!! А междувпрочем САЩ член ли са на ЕС!!!??? СРМ влезе ли в НАТО??? Какво тогава са окнали или работят за засилване антиамериканските нагласи у нас! Малко повече дипломатичност господа американци няма да е излишна ....!!!
  • 197 Пръдльо

    0 0 Отговор
    Времето му мина. Може само да вони. Букетът го чака, заедно с бай Дънчо. Ако не короната, то Оня отгоре ще си ги прибере изродите.
  • 198 Защо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Напротив. Имаме още по мощен мотив да подкрепим Китай и Русия, за да бъдат унищожени и светът да бъде спасен от тях.
  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.