Last news in Fakti

12 Януари, 2021 09:30 1 485 9

Министърът на вътрешната сигурност на САЩ подаде оставка

  • вашингтон-
  • капитолия-
  • сащ-
  • оставка-
  • сигурност-
  • чад улф-
  • бунт

Ситуацията в Съединените щати остава напрегната след щурма на Капитолия

Министърът на вътрешната сигурност на САЩ подаде оставка - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Изпълняващият длъжността министър на вътрешната сигурност на САЩ Чад Улф подаде оставка на фона на опасения за случаи на насилие по време на встъпването в длъжност на избрания за президент Джо Байдън след седмица, предаде БНР.

Ситуацията в Съединените щати остава напрегната след щурма на Капитолия миналата седмица, отнел живота на петима. Улф заяви, че подава оставка по процедурни причини. На поста му застава Пийт Гейнър, който е администратор към Агенцията за извънредни ситуации. Според "Вашингтон пост" Улф не е споменал конкретно щурма на Капитолия като причина, но е посочил, че решението му е следствие на „случили се наскоро събития“.

Междувременно се появяват все повече информации за арестувани във връзка с щурма. Съобщава се и за разследвания на полицаи в Капитолия в търсене на отговор дали представители на органите на реда са били намесени или са показвали непорядъчна подкрепа към протестиращите. Америка гледа с тревожност към дните около полагането клетва на Байдън като президент след появата на нови обезпокояващи клипове, показващи насилие в сградата на Конгреса, в която привърженици на президента Доналд Тръмп нахлуха след като пробиха сигурността. Тръмп е обвиняван за подстрекаване на щурма. От записи се вижда побой над полицай, скандирания за „обесване“ на вицепрезидента Майк Пенс и обхождане на стаи за, както изглежда, намиране на законодатели.

Шефът на полицията във Вашингтон посочи, че един от подчинените му е бил на две мисии в Ирак и за този подчинен това, което е станало в Конгреса е било по-страшно от времето му на бойното поле. Властите призовават гражданите да избягват да пътуват до американската столица за встъпването в длъжност на Байдън, което е на 20 януари.

„Ако се страхувам за нещо, то е за нашата демокрация“, каза кметът на американската столица Мюриел Баузър и допълни: „Защото в тази страна имаме фракции, които са въоръжени и опасни“. И докато властите се опитват да направят всичко възможно да предотвратят бъдещи инциденти демократи в Конгреса се готвят да задействат процедура по импийчмънт спрямо Тръмп като републиканци призоваха да не се стига до това в името на националното обединение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реалистъ

    14 2 Отговор
    Всички предадоха Тръмп...
    Аз не разбирам за какво е тази истерия? Толкова парламенти по света са били щурмувани, но видиш ли щом е така наречената "Капитолия" едва ли не е резиденцията на Бог и там никой няма право да пристъпи. Слугата на Сатаната - Пелоси явно се уплаши че ще я линчуват. Не е като да не е заслужила, най-малкото заради последната джендър идиотия.
  • 2 Диверсант

    10 1 Отговор
    В конгреса влезнаха шпиц командата на глобалистите. Същите които запалиха партийния дом в София и изгориха живи хора в Украйна. И съвсем съзнателно полицията ги пускаше и упътваше. Така тоя освен оставка трябва и да бъде разследван
  • 3 сфдгфхгйх;

    8 0 Отговор
    Спокойно Тръмп ще бъде президент а не Байдън. Нещата започват да се случват. Ето тази нощ е имало арести във Ватикана. Изключили са им тока и камерите. Знае се че са наели от Италия няколко спътника "Леонардо" с които са участвали във фалшифицирането на изборите в САЩ. Има вече доказателства и участници свидетелстват. Хора на високи постове скоро ще започнат да подават оставки а други ще бъдат арестувани.
  • 4 АВСТРИЯ:

    8 0 Отговор
    САЩ: НА ВСЯКЪДЕ(В ДЕМОКРАЦИЯ) ПРОДАВАТ ОСТАВКИ, САМО ПАДИШАХА НАШ НЕ ПОДАДЕ. . 6МЕС. ПРОТЕСТИ
    ЗАПИСИ, ЕВРА, ЗЛАТО, ПИЩОВ.
    МАТА ХАРИ И ТЯ НЕ МОЖА ДА ГО НАКАРА ДА ДАДЕ ОСТАВКА.
  • 5 666666

    6 0 Отговор
    По цял свят проповядват тяхната демокрация.Но когато бъде упражнена в тяхната страна не им харесва.
  • 6 нашия

    7 0 Отговор
    тоя си заминава защото помогна на Антифа да влезе в Капитолия-това е истината-сменя го такъв който е навит да арестува Пелоси за държавна измяна
  • 7 азазаз

    6 0 Отговор
    Много ще ми е кеф като закрият медиите в САЩ които толкова много лъжат, цензурират и изопачават информацията. Тръмп им е приготвил секирата.
  • 8 БОЗА

    8 0 Отговор
    "Шефът на полицията във Вашингтон посочи, че един от подчинените му е бил на две мисии в Ирак и за този подчинен това, което е станало в Конгреса е било по-страшно от времето му на бойното поле. Властите призовават гражданите да избягват да пътуват до американската столица за встъпването в длъжност на Байдън, което е на 20 януари."

    Холивуд подготвя вече мини сериал...работното заглавие е :"Die hard democracy"...Брус Уилис отказва(за сега)главна роля...но Мерил Стрийп била навита... ;-))))
  • 9 асдсфдгфхгйх

    5 0 Отговор
    Италианският премиер Джузепе Конте вече призна. Вероятно ще напусне поста си тази седмица. В италианските политически кръгове има суматоха и цялата върхушка се сменя спешно