Last news in Fakti

12 Януари, 2021 09:58 3 561 31

Златото изпревари долара в Русия

  • русия-
  • злато-
  • долар

По-голям дял в резервите на страната

Златото изпревари долара в Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

За първи път златото изпревари долара в международните резерви на Русия, съобщи ТАСС.

Статистиката е на руската Централна банка. Направен е преглед на управлението на резервите от злато и валута.

Според данните от юни, 22.9% от активите в руската Централна банка са в злато. Това е повишение с близо два процента спрямо предходния преглед.

В парична стойност става въпрос за $ 128.5 млрд. от общо $ 561 млрд. Резервите от щатски долари възлизат на $ 124.6 млрд.

До преди две години руската централна банка имаше около 45% от своите активи в долари. През миналата година цените на златото са достигнали ръст от 12%.

Резултатът е най-добър за последните десет години.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й

    33 11 Отговор
    ‼ Всички знаят, че стойността на банкнота от 1$ е равна на тази от 100$ ‼ Просто икономиките , които могат, не искат да се освободят изведнъж от безЦЕННИТЕ хартийки, защото видяха какво стана с икономиките които искаха , но не можаха ‼

    Коментиран от #6

  • 2 пиян народ

    14 37 Отговор
    Боже какво е това лешшшш,паметник на бутилката ???Втори като тях няма примати

    Коментиран от #7

  • 3 БАЙ Х@Й

    57 10 Отговор
    ‼Муамар Кадафи е бил ликвидиран заради плановете му да въведе единна африканска валута и заради огромните нефтени запаси на Либия.
    Това става ясно от едно от 3000-те електронни писма на Хилари Клинтън, които бяха публикувани от Държавния департамент на САЩ ‼

    Коментиран от #4, #28

  • 4 Те отдавна искаха

    46 11 Отговор

    До коментар #3 от "БАЙ Х@Й":

    Но не им позволиха, не само Кадафи. Изпуснат ли Африка и Южна Америка долара ще става само за тоалетна хартия....
  • 5 Тъп

    6 16 Отговор
    Нормално е, при бързото харчене на долари.

    Коментиран от #8

  • 6 ХАХАХА

    5 10 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й":

    Да не искаш да кажеш 100 за 1, а смехоране:-)))

    Коментиран от #12

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Знаещ

    13 33 Отговор

    До коментар #5 от "Тъп":

    Напротив...намалял приток на валута от резкия спад на цените на суровините ( най-вече на въглеводородите) на международния пазар. И като го събират това злато, кво, да не би да станат по-богати,а? Пак си остават същите мизерници..суровинна икономика, кво да ги праиш . Като освен оръжия са неспособни да сдялкат нещо друго.

    Коментиран от #20, #27

  • 9 Шекел

    31 14 Отговор
    А бе имаш ли ресурсимимаш всичко.Парата е измислена от евреите за да могат да вземат нещо реално с нещо имагинерно без да се счита за официална кражба.

    Коментиран от #10

  • 10 сараф

    12 27 Отговор

    До коментар #9 от "Шекел":

    Напротив..тия имат ресурси колкото искаш, верно. Ама нямат акъл и технологии най-вече. Сега ша рупат злато, ама поне им направи изтрезвители Жужката...Пък колкото и злато да имат, пак ще са зависими от цар долар..щото рубльовките са обезпечени с гущери, не със злато...Интересно...в кой ли изтрезвител почива сега собственика на тая бутилка от снимката.
  • 11 Xxx

    14 3 Отговор
    Доларес нема за нова го е изпреварило .

    😝😝😝😝
  • 12 БАЙ Х@Й

    21 11 Отговор

    До коментар #6 от "ХАХАХА":

    ‼ Не! Стойността им е равна на стойността на мастилото и хартият‼ А цената им я определят едни старчета които я поддържат чрез Пентагона и ЦРУ ‼

    Коментиран от #16

  • 13 Nd Nd

    13 10 Отговор
    Де факто ни казват ,че притокът на валута силно е намалял

    А балалайките пък се рдват
  • 14 Биби има Ф 35

    13 6 Отговор
    Сигурно е хипер звуково това злато 27 маха

    ХЕ хе ХЕ
  • 15 Инж. Ганев

    9 3 Отговор
    Икаква е тая соросоидна статия . Росене това ли успя да измислиш ?
  • 16 Ха ха ха

    5 12 Отговор

    До коментар #12 от "БАЙ Х@Й":

    Еми променете нещата бе.Вие слугуте и руските ви господари може даже да наложите оная тоалетна хартия рублата по света ха ха ха

    Коментиран от #17

  • 17 Ел Греко

    5 12 Отговор

    До коментар #16 от "Ха ха ха":

    Ша наложат те,,кисели краставички във вареки.. Що ма разсмиваш и ти. Те така и китайчетата се юрнаха прди 2-3 години и петроюана да налагат...ама нещо не се получи.Та пияните ватници рублата щели да налагат...да бе, да ..и робота Федя сгъва шоколади.

    Коментиран от #18, #19

  • 18 Ел Греко

    0 4 Отговор

    До коментар #17 от "Ел Греко":

    да се чете ''варели'' !!!
  • 19 факти

    5 12 Отговор

    До коментар #17 от "Ел Греко":

    Най-важните валути на света са Долара,Еврото и Японската Йена.Естествено долара е по-важна и по-използвана валута от всички взети заедно.Всякакви опити на разни икономически недоносеници като Русия да променят резервите си и.т.н. и да изолират долара може да им носи само загуби и нищо друго.Самата Русия си държи спестяванията в щатски долари.Защо не го прави в рубли или китайски Йени ? Невъзможно е долара да се измести и то най-вече от недоносеници и отритнати от света държави като Русия,Венецуела и тем подобни
  • 20 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    12 4 Отговор

    До коментар #8 от "Знаещ":

    Златото е бил и е най сигурният паричен знак,доларът е на 8мо място, а биткойнът на 10 след еврото...Цялата игра е един балон,който нон стоп се надува и пука от владетелите на света за да вземат парите на хората!кадафи искаше една валута и една голяма африканска държава за да Няма как да надуват балона!Е,той след мъченическата смърт на Фамилията ги поздрави...Яко,както заслужават световните крадци!Същото е със всеки хазарт,като борси и по малкия хазарт-казина и други!

    Коментиран от #24

  • 21 Gen Gurko

    13 5 Отговор
    Руснаците си траят и си вършат работата. Пилците ще се броят наесен.

    Коментиран от #23, #25, #26

  • 22 стоян

    6 11 Отговор
    Това го разбрахме- но защо минималната заплата в Русия се равнява на 260 лв -защо са толкова бедни не разбирам
  • 23 3923

    7 12 Отговор

    До коментар #21 от "Gen Gurko":

    Тея пилци ако искаш ги брой и на есен и на пролет ,ако ще и на кукуво лято ги брой,но нищо няма да се промени особено от джудже като русия.Руснаците си траят не ,защото "имат план" ,а защото нямат избор и нямат право на глас !
  • 24 Да те светна

    12 5 Отговор

    До коментар #20 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Нищо не виждаш ти, нищооо. Най-сигурния паричен знак, пиле, е работеща икономика. Ако имаш много злато, ама не ти работи икономиката, ще го изпапаш бързо златото и пак ще ти свири на гладно ауспуха. Примери...коооолкото щеш- като почнеш от цар Мидас в древността...та стигнеш до Територията , която обитаваш в момента...
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Да те светна

    5 9 Отговор

    До коментар #21 от "Gen Gurko":

    Верно си траят, на около 60 място като световна икономика. Плътно до Буркина Фасо и о-ви Зелени нос. Те така си вършат работата твоите рашняци...мухахахаха
  • 27 И да си

    9 3 Отговор

    До коментар #8 от "Знаещ":

    знаеш,че нищо не знаеш. От няколко години въобще руснаците не са бензиноколонка,както между впрочем се изрази техният президент,но за такива "знаещи" като теб това е изпуснато покрай пеленгаторите на скоростната кутия на раменете в ксоято е само мрак и паяжина.

    Коментиран от #31

  • 28 Осведомен

    10 2 Отговор

    До коментар #3 от "БАЙ Х@Й":

    Те Кенеди убиха заради долара. Кенеди тръгна да печата федерални / държавни долари (т.н. Сребърни долари). Да не се бъркат с доларите на Федералния Резерв на Америка (Фед), който нито е федерален, нито е на Америка, а частно-кланов кръжок на дузина частни клана, приватизиран през 1913 г с политико-юридическа измама, тайно. Тези печатат доларите и сега, а САЩ за тях са само средство, инструмент за да се крепи доларът като световна пара.
    След тези, които имат полза, убиха Кенеди, Линдън Джонсън веднага премахта акта на Кенеди за печатане на държавни долари и Печатарите вече печатаха необезпокоявани частните си долари.
    Между другото предоставят ги на САЩ срещу процент. Примерно Президента на САЩ вика на Фед. Трябват ни 100 милиарда долара. От Фед казват: ОК.мистър Президент лихвата сега е 2 %.... И хората от САЩ си плащат...

    Коментиран от #29, #30

  • 29 сионистките мъдреци

    4 1 Отговор

    До коментар #28 от "Осведомен":

    ++++++++
    най после някой който наистина чете 😉👍
  • 30 Знаещ

    2 3 Отговор

    До коментар #28 от "Осведомен":

    А защо пропускаш да обясниш на аудиторията, дето си чопли носа, че рубличката е ПРЯКО ОБВЪРЗАНА С ДОЛАРА., и за да се емитират рубли трябва да имат доларес зад гърба си. Защо като кажеш ''долар'' на руснака му светват очите, а на еврото например се наслъндисва. Въобще, знаеш ли какъв е механизмът за печатане на рубли и от кого зависи това,а? Ама кажи истината, недей да ми смиташ фантасмагории от тук, от там. Иначе принципно е така, както си го написал, да, такава е истината.Ама като си казал А, кажи и Б.
  • 31 Да те светна

    1 6 Отговор

    До коментар #27 от "И да си":

    Еш па ти. Затова Жужака опище орталъка за газопроводите, затова вие на умряло като чуе думата ''диверсификация'' . Какво руско имаш в дома си. Може би някой стар, 200 килограмов ''Електрон'' или хладилник ''Саратов''. И да си знаеш, че ако евентуално си на газ, то тая газ идва точно от ''газоколонката'' Русия, по-точно Рашастан. А да ти е известен факта, безспорния факт, че ''Лукойл'' държи над 60 % процента от Иракските петролни концесии,а..отворения? И какво значи този факт. Я си завий краката, че иде студена вълна, да не пипнеш некой ларингит....мухахахаха....бензиноколнка!!!...мухахахаха.Няма-няма па току плонжира някой по корем.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания