12 Януари, 2021 14:06 4 027 27

Локдаунът не спаси Израел

  • израел-
  • локдаун-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • мерки-
  • заразени-
  • рекорд

В страната бе регистриран нов рекорден ръст

Локдаунът не спаси Израел - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Въпреки че в Израел действа трети национален локдаун, в страната бе регистриран нов рекорден ръст за денонощие на заразените с коронавируса, съобщи днес израелското здравно министерство, цитирано от ДПА, предаде БТА.

Според съобщението вчера са били установени нови 9589 случая с COVID-19. Делът на положителните тестове е 7,6 на сто. От началото на разпространението на вируса в страната с население 9,2 милиона са били регистрирани над половин милион случая на инфектирани.

От петък миналата седмица в Израел са затворени всички училища и детски градини без тези за деца със специални потребности. От две седмици на израелците е забранено да се отдалечават от жилищата си на повече от един километър с някои изключения. Затворени са някои предприятия и търговски центрове, а заведенията за хранене могат да правят само доставки.

Израелските власти се надяват, че бързата имунизация на населението допълнително ще спомогне за намаляване на новите случаи. По данни на уебсайта Our World in Data Израел е световен лидер по относителен дял на ваксинираните (21,38 на 100 жители), следван от ОАЕ и Бахрейн. Имунизационната кампания в страната започна на 20 декември първо сред хората от рисковите групи, лицата над 60 години и други приоритетни групи. Предстои имунизиране на хората на възраст 55-60 години и на учителите. Премиерът Бенямин Нетаняху заяви, че до март всеки над 16-годишен израелец ще има възможност да се ваксинира срещу COVID-19.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    29 5 Отговор
    Утре в 11 часа пред старото Народно събрание е Протеста срещу Локдауна.

    Коментиран от #21, #23

  • 2 Гост

    14 3 Отговор
    Следва местене ..... в левия...
  • 3 ✔️Pompev ®️

    5 5 Отговор
    Тях господ ше ги спаси,както е писано в стария завет

    Коментиран от #8

  • 4 Йосиффф

    34 6 Отговор
    ЛОКДАУНИТЕ ДОКАЗАХА ,ЧЕ НЕ СПАСЯВАТ НИКОЙ ОТ НИЩО. ИГРАТА ЯВНО Е ДРУГА,НАЛАГАНЕТО НА НОВ ВИД "ДЕМОКРАЦИЯ" ОТ ЮДЕОМАСОНИТЕ.

    Коментиран от #9

  • 5 Верно ли?

    9 16 Отговор
    Къв е тоа локдаун без затворени училища,бре?Основния развъдник на вируси!
  • 6 К 1929

    17 5 Отговор
    Идеята беше чрез ваксинирането да ни разредят и засега успяват.
  • 7 Последния Софиянец

    6 6 Отговор
    Германци са открили лекарство срещу коронавируса.До края на годината ще е готово.

    Коментиран от #16

  • 8 после не вярвай

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "✔️Pompev ®️":

    верно бе , пише че ще бъдат разхвърляни по света и избивани , но после пак събрани и ето , пак са си там ...

    Коментиран от #24

  • 9 Напротив!!!!!

    7 13 Отговор

    До коментар #4 от "Йосиффф":

    Именно защото от един месец у нас са затворени учебните заведения,затова и последната седмица се виждат резултатите:неколкократно понижаване на заразени,болни и измрели в резултат на вируса!Локдаун без затваряне на училища не е никакъв локдаун!
  • 10 Делът на положителните тестове

    12 0 Отговор
    като процент е като този в България. За да открият над 9500 заразени за един ден значи са направени над 100 000 теста, което е над 1%от населението. Малко са ми подозрителни тези числа. Не че в Китай не правят и много повече дневно, когато се наложи да изследват 5-6 милионен град в рамките на няколко дни.Любопитно ми е какъв ще е резултатът ако се направи масово тестване у нас. Няма как да има дългосрочен ефект от частични локдауни при положение, че заразата е масова. Ще видим дали от ваксинирането в Израел, което е най-масовото в света ще има положителен резултат до месеци.

    Коментиран от #12, #19

  • 11 осведомен

    14 3 Отговор
    Ваксината не действа нещо ХАХААААААААААА ЩО не коментирате това или е запазено за руските статии

    Коментиран от #14

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 БГ оФцъ

    6 4 Отговор
    Ние тук освен да гледаме отстрани и да блеем,за друго не ставаме.А дааа,и да даваме непоискан акъл!
  • 14 Верно ли?

    5 10 Отговор

    До коментар #11 от "осведомен":

    От такива коментари като твоя стигам до извода,че приказките за магическата пръчица имат обратен ефект!Функционална неграмотност се на типа този ефект по модерно му!Ефекта от ваксините ще се види след 2-3 месеца,ама бай Ганю си е "Булгар!Булгар!",който накрая освен да цъка глуповато за друго не го търси!

    Коментиран от #22

  • 15 Знайко

    14 3 Отговор
    Мерките по затваряне започва да се вижда, че никъде по света не действат. То са втори, трети, четвърти ... вълни. То са пикове и спадове вероятно резултат от слънчевото греене и други климатичниэфактори. Обаче нашите тиквеници от щаба начело с главния тиквеник отчитат намалелите случаи на коронавирус заразени и починали. И си ги приписват като лични успехи в следствие на предприетите от тях мерки по затваряне на държавата и икономиката. Прост народ мизерна държава.

    Коментиран от #18

  • 16 Ако си мислиш, че за одобрение

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    на лекарство е необходимо по-малко тестване, отколкото за пускане на ваксина жестоко се лъжеш. Ново лекарство дори да бъде създадено също трябва да се тества дълго, за да се счита за безопасно. Случва се да спрат от употреба лекарства прилагани от години, заради не подозира и странични ефекти. Преди няколко години изтеглиха от пазара цяла група лекарства за високо кръвно налягане. За да пиеш лекарство трябва първо да се заразиш също. Лекарството по никакъв начин не би ограничило разпространението на пандемията, а ползата от подобно още несъздадено лекарство не зная кога би се почувствала въобще. Мисленето е процес, който е твърде сложен за теб явно. Отдавна си го доказал. Рибата още в морето, а ти не само си сложил тигана, ами и гости вече си поканил на риба. Лекарство още няма и до края на годината най-вероятно няма и да има. А и да има някога едва ли ще е безобидно и без никакви странични ефекти. Защото няма такива лекарства, както и няма такива ваксини,разбира се. Въпросът е ползата от употребата им да надвишава многократно риска, за тези които ги употребяват. Всяко лекарство, както и всяка ваксина имат противопоказния за употреба, както и странични ефекти.
  • 17 😷😷😷

    11 1 Отговор
    т.н. "Локдауни" в конкретния случай не вършат работа те са само средство за налагане на контрол и подчинение на населението ! Примерите са безброй Израел, Гърция, Германия и т.н. и т.н. Същите тези "локдауни" нанасят и непоправими или трудно поправими вреди на психиката на хората ! Да не забравяме обаче, че за това на правителствата не им пука, важното е да се ограничат правата и свободите на хората и да бъдат контролирани лесно ! Нищо ново под слънцето от време они едни хора подчиняват други хора, светът не е цивилизовано място!
  • 18 Ти си представи пък съвсем без

    1 6 Отговор

    До коментар #15 от "Знайко":

    мерки какво ще е. При нивото на нашите болници извън големите градове, недостига на персонал в ковид отделенията и недостигът на кислород ако вместо 370-380 души от него се нуждаят хиляда или 2 000 в интензивните ковид отделения какво ще се случи. Ами трагедия ще е. Няма само в понеделник (отчетени във вторник) да има над 100 умрели от/с ковид(както е в момента), а пак ще има по 150-200,че и повече всеки божи ден.
  • 19 Знайко

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Делът на положителните тестове":

    Делът/процента/ на положителните тестове може да бъде показател само за едно единствено нещо: колко ефективно се използват PCR тестовете. И не може да е показател за нищо друго. Т.е. показва колко страхливи дебили докато са здрави си мислят, че са болни. Също така здрави хора, които не са болни и нямат нужда от тест. Си правят тестове за до могат да пътуват със самолет и да прекосяват граници. Това, което трябва да се гледа са 3 важни неща: 1.броя на починалите с коронавирус и 2.броя на заразените/болните/ и 3. броя на оздравелите. Също и броя на свободните легла в болници.
  • 20 Наистина ли

    3 1 Отговор
    Тях само Хитлер може да ги спаси!!!
  • 21 Срещу затворените дискотеки,

    4 12 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    ресторанти и молове ли? Това ли е локдаунът? Или си 10 клас и много държиш да се върнеш в училище. Ще ги отворят училищата сигурно скоро, но ще е за кратно, защото пак ще скочи броят заразени и умрели.Точно месец преди изборите. И пак ще учат онлайн после. Не може хем да си срещу ваксини, хем да си срещу локдауни. Избери си едната от двете "злини". Без достатъчен брой ваксинирани ще има локдауни до второ пришествие независимо кой ще е следващия министър председател, здравен министър, главен държавен здравен инспектор, кой ще е начело на НОЩ(или както там ще се казва след изборите щаба). Ама овчи кратуни като твоята нещо трудно вдяват...
  • 22 осведомен

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Верно ли?":

    Що бе от 2 месеца под руските статии за рекорди от по30х болни поне половинота коментари са от типа кво стана с спутника и Путин що не се ваксинира и плюене
  • 23 Хоху

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Абе човек отиди свърши нещо полезно било за теб или за близките си. И като дойде време за избори отиди гласувай за да успокоиш желанието си да си" полит отговорен". Досаден ставаш вече с тези протести
  • 24 ✔️Pompev ®️

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "после не вярвай":

    Е,то колко пъти вече става така...ама забележи,траките,даките,македонците ги няма...опааа, за македонците сбърках :)),а тях ги има още

    Коментиран от #26

  • 25 Мнение

    2 0 Отговор
    Понеже сега учащите хич не събират в компании, някои от тях играят по площадки, да не би да се затворили да психясват. Училищата били развъдници? Или оправдание за липсващата ни здравна система, да обвиняваме младите за системните грешки на обществото. Още 30 години ще се въртим в кръг
  • 26 Кой казва че Траките са изчезнали?

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "✔️Pompev ®️":

    Иска ви се или поне на ония к.......и дето те държат на каишка
  • 27 Бай

    1 0 Отговор
    Като гледам "локдауна "работи само при нас..странно нали?!