Last news in Fakti

13 Януари, 2021 18:22 1 252 0

Ирландия също поиска задължителен PCR тест

  • коронавирус-
  • ирландия-
  • тест-
  • pcr тест-
  • самолети-
  • пандемия-
  • българи в чужбина

Българските граждани могат да се обърнат към посолството ни в Дъблин

Ирландия също поиска задължителен PCR тест - 1
Снимка: Shutterstock

Считано от 16.01.2021 г. всички граждани, влизащи на територията на Ирландия, са задължени да представят отрицателен PCR тест, направен 72 часа преди пътуването си, съобщиха от Министерство на външните работи.

Изключение от изискването правят следните групи: международни транспортни работници, вкл. превозвачи, пилоти и авиационен екипаж, капитани и морски екипаж, както и деца до 6-годишна възраст. Според прилаганата от Ирландия „светофарна система“ на ЕС, пътниците от зелени и оранжеви региони няма да се налага да ограничават движението си, след като имат отрицателни резултати при пристигането си в Ирландия.

Тези, които пътуват от червени региони, в които влиза и България към момента, ще се нуждаят от отрицателен PCR тест, направен 72 часа преди да заминат и ще трябва да ограничат движението си за период от 5 дни. При направа и получаване на отрицателен PCR тест след петте дни изолация, вече няма да се налага ограничаване на движението, в противен случай карантинният период продължава до изтичане на 14-те дни самоизолация. При нужда от съдействие, българските граждани могат да се обърнат към посолството на Република България в Дъблин на следните телефони за връзка: +353 16603293 и в извънработно време на тел.: +353868167497.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА