Last news in Fakti

14 Януари, 2021 13:34 2 246 1

Край на топлото време в Гърция, идва студ и сняг

  • гърция-
  • време-
  • жега-
  • студ-
  • сняг-
  • снеговалежи-
  • атина

Температурите ще паднат под нулата

Край на топлото време в Гърция, идва студ и сняг - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Студен фронт започна да обхваща Гърция в сряда вечерта с минусови температури на места, сочат данните на Националната обсерватория в Атина, цитирани от електронното издание на Kathimerini.

Метеорологичният фронт, който бе наречен „Леандро“, ще бъде придружен от снеговалежи над райони от континенталната част на страната и ще продължи до понеделник. Очаква се температурите да спаднат под нулата в планинските райони и дори в някои ниски райони през нощта, предаде агенция "Фокус".

Снеговалеж се прогнозира в низинните райони на провинции Македония, Тракия и Тесалия, но също и в планините и хълмистите райони на останалата част от страната. Въпреки че ще има периоди на подобрено време между снеговалежите, мразовити условия - особено през нощта - се очаква да създадат проблеми. Очаква се температурите да спаднат значително в Атика в четвъртък вечерта, започвайки в северните части и в централната част на Атина през нощта и рано в петък. Снеговалежи се очакват и в планинските части на басейна на Атика.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ел Греко

    1 0 Отговор
    Е, и кво сега? Ма поне ще излязат калмарите и сепиите. Дано утре вдигнат забраната за риболов, че и едни големи лавракита са тръгнали...
Новини по държави: