Last news in Fakti

14 Януари, 2021 14:29 2 183 13

Това е опасен прецедент

  • джак дорси-
  • twitter-
  • социални медии

Компанията смята своите действия за правилни

Това е опасен прецедент - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Изпълнителният директор на социалната платформа Twitter коментира решението за затваряне на профила на американския президент, съобщи Гардиън.

Мнението на Джак Дорси е, че решението е правилно. Профилът на Доналд Тръмп бе затворен, заради противоречивите публикации на президента.

Шефът на компанията признава и че ограничението за профила е опасен прецедент. Дорси обяви, че не се гордее с това решение.

То е било взето след подбор на големи обеми информация. Припомня се и че са били отправени няколко предупреждения.

Според него обаче това показва провалът на компанията да насърчи конструктивен диалог. Признава се, че такива ограничения фрагментират обществения разговор.

Редица европейски представители отправиха критика спрямо ограничението и обявиха, че подготвят свое законодателство.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кнаус 485

    48 0 Отговор
    Въобще не е правилно това решение...това си е цензура ....иначе Тръмп ми е симпатичен макар и егоцентричен ,дори и с това, че не започна война някъде по света...

    Коментиран от #8

  • 2 ТаУмВзе

    37 1 Отговор
    Което означава, че Кравария се управлява от Корпорацията, която притежава социалките! Демокрацийка на легалната Цензура. Гьоделс е лаик, бейби!
  • 3 сила

    44 0 Отговор
    ЦЕНЗУРА МУ СЕ ВИКА,НЕ ОПАСЕН ПРЕЦЕДЕНТ.....НАЧАЛО НА ДИКТАТУРА ОБИКНОВЕННО
  • 4 Фейкбука

    17 0 Отговор
    вече ще управлява света.
  • 5 МИХАЙЛОВ

    27 0 Отговор
    ...ТОВА ВЕЧЕ
    НЕ ОБИКНОВЕН ФАШИЗЪМ...
    ...ТОВА ВЕЧЕ Е
    ВАРВАРСКИ СВИРЕП
    БРУТАЛЕН ГНУСЕН
    СМЪРДЯЩ НА МЪРША
    САЩ - ИНСКИ ФАШИЗЪМ...
  • 6 Перо

    22 0 Отговор
    Това е смешно,частната медия от оциалната мрежа туитър,да решава какво може и какво не може да говори Държавния глава и да го цензурира.Това е фашизъм,комунизъм и ционизъм на куб!
  • 7 нашия

    12 0 Отговор
    от позицията на какъв ще предупреждава тоя -какъв е-морален стожеер,избирал го е някой на тази позиция или как-бил бил предупредил
  • 8 дарк фючър

    19 0 Отговор

    До коментар #1 от "кнаус 485":

    Тези частни компании са новите Съдии и Шерифи на новият световен ред! Скоро този ред, ще се подържа от частните медицински компании и управлявани дистанционно от частни ИТ компании ! Сегашната Цензурата съвсем скоро, ще е най-малкия проблем на човека!
  • 9 гост

    10 0 Отговор
    Туитър и Фейсбук дабъдат забранени на територията на Европа, като бъдат обвинени в налагане на тоталитаризъм и осъдени на ликвидация.
  • 10 Додо

    6 0 Отговор
    Не че ползва ТРИТЕР но това че блокираха Тръмпи ще им струва скъпо :) Сега ще им вкарат закончета и първо ще плащат а след това и ще ги цензурират самите тях а със сигурност щ почнат и други межи да се развиват :)
  • 11 Тоя за къв

    8 0 Отговор
    се мисли? Явно в Америка е по-силен от държавния глава. Ми то като у нас цара дава пъдара не дава. ДиВокрация братче.
  • 12 Аз40🏴‍☠️

    6 0 Отговор
    Целия свят ги видя що за стока са. Манипулации, цензура, тоталитаризъм. Трябва да им се наложи контрол по целия свят иначе тази олигархия ще продължава да бъде в ръцете на ненормалници и техните програми.
  • 13 БПФ

    2 0 Отговор
    Разбира се, ислямистите-терористи и чepните диваци расисти и бандити от BLM никой не ги цензурира !!!! Те са "борци за свобода".... нали?