Last news in Fakti

14 Януари, 2021 16:08 18 866 20

Установиха причината за смъртта на осмината младежи на Нова година

  • босна и херцеговина-
  • младежи-
  • починали-
  • задушаване-
  • нова година-
  • мостар

Всички младежи са се отровили

Причината за смъртта на осемте младежи в новогодишната нощ край босненския град Мостар е отравяне с въглероден окис, показаха лабораторни тестове, цитирани от македонското електронно издание „Плус Инфо“.

"Установено е, че всичките осем души са се отровили с въглероден окис, чиято фатално висока концентрация е установена в резултат на анализа на кръвта им", съобщи босненската прокуратура пред Радио Сараево, предаде агенция "Фокус".

Младежите – четирима мъже и четири жени, всички на възраст от 19 години, са се отровили от газовете на дизелов генератор, които са влизали в стаята от прозорец към помещението, където се е намирал агрегата. В лятната къща в Босоше е имало още едно момче, което се е спасило от трагедията. Младежът е на същата възраст като останалите, но е напуснал празника за Нова година по-рано, защото сутринта е трябвало да отиде на работа в ски центъра Блидиние.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ЕкспериментДИ

    40 8 Отговор
    Зима, генератор, отворен прозорец навън ... да не би на някой да му е хрумнало така да стопли стаята като топлия въздух от генератора го вкарат в стаята ... т.е. да е настъпило не случайно трагедията, а по идея на някой от присъстващите ... на 19 ти хрумват много интересни експерименти.

    Коментиран от #5

  • 4 Алфа Вълкът

    9 26 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    Аз съм далеч от теорията вече, че прабългарите са били траки. Имигрирали заради потопа и създали прабългарския календар. По това време не са много съществуващите народи познати на историята! Вероятно ако ще свързваме прабългарите с някого това трябва да са хората оставили златото във Варненския некропол . И езерната богиня има афинитет с начина по който се изобразяват прабългарите.
  • 5 Алфа Вълкът

    35 9 Отговор

    До коментар #3 от "ЕкспериментДИ":

    Има два варианта или всички не са били по-умни от овце или са били яко надрусани овце!

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Без мирис

    45 3 Отговор
    Отравяне с въглероден оксид настъпва при вдишване на достатъчно голямо количество от токсичния за човешкия организъм газ. Наличието на въглероден оксид във въздуха е трудно доловимо от човек, тъй като газът няма цвят и миризма. Източници на въглероден оксид могат да бъдат всякакви отоплителни уреди, поставени на непроветриво място: газови уреди, камини, печки на дърва, също изгорелите газове от автомобил; цигареният дим също може да съдържа високи концентрации на CO. [2]

    Постъпвайки в кръвообращението, въглеродният оксид се свързва с хемоглобина, който е основното съединение, пренасящо кислород в човешкото тяло; така се получава съединението карбоксихемоглобин. По този начин се възпрепятства доставката на кислород от хемоглобина до тъканите и това води до хипоксия. Aфинитетът на хемоглобина към въглеродния оксид е около 230 пъти по-силен от този към кислорода. Концентрация на газа от порядъка на 667 ppm може да причини превръщането на 50% от хемоглобина в човешкото тяло в карбоксихемоглобин, което води до пристъпи на задушаване, кома или смърт.

    Коментиран от #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 гост

    18 24 Отговор
    Ама как може такива глупости , това са конспирации на екоджендърите , те дизеловите двигатели са по-чисти от сълза , от аспусите им излизат само цветя и рози и чист планински въздух , даже пречистват въздуха , не да го замърсяват , не знаете ли , питайте петролопитеците да ви обяснят !!! Те даже нарочно дишат от аспусите да си пречистват и оздравяват дробчетата , хахаха !!

    Коментиран от #12

  • 10 ААА

    30 2 Отговор

    До коментар #7 от "Без мирис":

    Точно така е , само да допълня освен газовете от ДВГ в затворени помещения , непосредствена опасност представляват печките на твърдо гориво , като особено опасни са тези на въглища , така наречените печки "чуда" "циганска любов" само-направените в кръжока "ръцете ми пречат" . Въглеродният Окис се получава от тлеене на горивото , в ограничено количество кислород , където кислорода не успява да се окисли до двуокис . Опасните фактори са - Лошо изпълнен , или запушен комин , падане на сажди , или боклуци в димохода , затваряне на отворите на печката от които тя поема кислород , И НАЙ-ОПАСНОТО Е КЛЮЧА ЗА ИКОНОМИЧНО ГОРЕНЕ, КОЙТО НЕ ТРЯБВА НИКОГА ДА Е ПЛЪТНО ЗАТВОРЕН , в заводско направените печки , или камини ТОЗИ КЛЮЧ НИКОГА НЕ ЗАТВАРЯ ПЛЪТНО ДИМОХОДА , И ИМА СВОБОДНО ПРОСТРАНСТВО . СО е по тежък от въздуха и излизайки от отоплителният уред постепенно се наслоява в низките места и постепенно се изкачва към по-високите , няма мирис и цвят , големият френски писател Емил Зола е починал по този начин отровен от печка на твърдо гориво.
  • 11 кратко

    19 1 Отговор
    Всъщност от бензиновият двигател в затворено пространство също ще умреш само че по бързо . При дизела окисляването е по-пълно , и там подаването на повече кислород към двигателя е стремеж на инженера , докато при бензина е обратното за да се реализират икономии и спазването на пропорцията бензин към кислород . Дизела е вреден за околната среда с други химически елементи
  • 12 Феродо за Гоуф

    16 7 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Дизелът е канцерогенен. Затова ги махат от Европа ... познайте къде ще дойдат!

    Коментиран от #16

  • 13 A3e

    22 2 Отговор
    Не разбирам всичките 9-ма внезапно по едно и също време ли са изпаднали в безсъзнание от газа? Как така не се е намерил някой, който като види, че останалите изпадат в безсъзнание да вземе някакви мерки или поне сам да излезе от стаята...

    Коментиран от #14

  • 14 333

    24 0 Отговор

    До коментар #13 от "A3e":

    Ами за съжаление никак не е толкова просто, защото кислородният глад води до загуба на ориентация и еуфория. И дори да не са били в безсъзнание не са имали шанс да реагират.
  • 15 д-р Менгеме

    7 3 Отговор
    Ето как работата те спасява! Дава живот, прави те свободен!

    Коментиран от #17

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 даскала

    7 0 Отговор
    Неприятно . Млади хора , отишли да се веселят , но .............. . Съдбата си прави шеги , някои доживяват да дълбока старост , други , не !
  • 19 Много тъжно

    12 0 Отговор
    Какъв ужас! 8 живота в разцвета си!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.