Last news in Fakti

15 Януари, 2021 08:52 2 398 9

Тежкото наследство на Меркел! В Германия започва двудневен конгрес на ХДС

  • германия-
  • ангела меркел

През първия ден е планиран избор на членове на ръководния орган на Европейската народна партия

Тежкото наследство на Меркел! В Германия започва двудневен конгрес на ХДС  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Днес започва двудневен конгрес на германския Християндемократически съюз, който е част от управляващата коалиция, предадоха информационните агенции.

За пръв път в историята на страната политическо събитие от такъв мащаб ще се проведе онлайн. Кулминацията се очаква утре, когато ще се състои изборът на нов председател на формацията, който най-вероятно ще е начело на консервативния блок ХДС/Християнсоциален съюз на парламентарните избори тази есен.

Изборите за Бундестаг, насрочени за 26 септември, ще се произведат без участието на федералния канцлер Ангела Меркел. В края на 2018 г. Меркел напусна поста председател на ХДС, но остана канцлер.

В конгреса на ХДС ще участват 1001 делегати. Но те, както и журналистите, ще следят протичането му на сайта на партията. На място, в помещенията на изложбен център в Берлин, ще са само сегашният председател на ХДС Анегрет Крамп-Каренбауер, която се отказа от поста, генералният секретар Паул Цимиак, тримата кандидати за председателския пост и технически персонал.

Конгресът започва в 18 ч. с реч на Крамп-Каренбауер, а след това към делегатите ще се обърне и Меркел. Ще говорят също лидерът на баварските консерватори от ХСС Маркус Зьодер и председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

През първия ден е планиран избор на членове на ръководния орган на Европейската народна партия.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ииийехууу

    13 1 Отговор
    Хващай два патладжана под мишница и се прибирай у вас..
  • 2 Тази

    24 1 Отговор
    е вредна за Европа!!!
  • 3 БАЙ Х@Й

    14 0 Отговор
    ‼ НА кого е наследството ⁉️ НА Меркел или ОТ/СЛЕД Меркел ⁉️
  • 4 Просто човек

    19 1 Отговор
    Да се маха тая бабичка, виновна за идването на бежанците и техните престъпления, виновна, че поддържа режима на Тиквата... Да се маха!

    Коментиран от #9

  • 5 324

    14 1 Отговор
    Тежко наследство и за българите, заради тази още на власт са негодни....
  • 6 гост

    16 0 Отговор
    Да си прибира и вересията от България!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Aнгeлинка

    4 0 Отговор
    Ние с мама Меркел правим женски ласки. И тя не се къпе като мен.
  • 9 Акушерката на Тиквата от Банкя...

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Просто човек":

    Баба Меркалана е кръстницата на толупската крадлива хунта...Под нейната ,,благословена" подкрепа се роди чудовище,което ограби и унищожава България...
Новини по държави: