15 Януари, 2021 10:36 1 895 3

В Мадрид разчистват след снега, докаран от бурята Филомена

  • испания-
  • филомена-
  • сняг-
  • зима

Камионите за боклук не можеха да се движат в първите дни след натрупването на дебела снежна покривка и сега в столицата има камари отпадъци около контейнерите

В Мадрид разчистват след снега, докаран от бурята Филомена - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Властите в испанската столица започнаха да разчистват отпадъците, падналите дървета и клони, събрали се заради дълбокия сняг, който донесе преди седмица бурята Филомена, предаде Асошиейтед прес.

Управата на Мадрид прецени, че Филомена е нанесла щети за поне 1,4 милиарда евро. Кметът Хосе Луис Мартинес-Алмейда съобщи, че бурята е повредила 150 000 дървета.

Засегнати са големи паркове като Ретиро в центъра на града и Каса де кампо в западните предградия на Мадрид.

За щастие Кралската ботаническа градина, една от най-старите в Европа, е останала почти незасегната. Там са нанесени щети само на 36 от дърветата.

Камионите за боклук не можеха да се движат в първите дни след натрупването на дебела снежна покривка и сега в града има камари отпадъци около контейнерите.

Кметът на столицата каза, че "снежното цунами", връхлетяло Мадрид, дава основание за призива му националното правителство да обяви града за зона на бедствие, за да може да бъде получена финансова помощ за възстановяване на сгради и на инфраструктурата, на които са били нанесени щети.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бобо

    3 3 Отговор
    Стига с този Мадрид. Никъде не видях сняг до кръста. Нормална снежна обстановка. И както винаги рев за пари.

    Коментиран от #2

  • 2 Цигаристан

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "бобо":

    Е за кво да говорят ? Мерцедес А63 или за Ауди Ку7
  • 3 Камагра

    1 0 Отговор
    Живял съм 10 години в Мадрид и никога не е падал такъв сняг, както и минусови температури под -1, -2 градуса, но от 5-6 години започна всяка зима, паралелно с това у нас пък зимите станаха меки и почти без сняг, това е глобалното затопляне, не значи че нявсякъде става топло ами промени в климата
Новини по държави: