Last news in Fakti

15 Януари, 2021 10:48 5 876 24

Северна Македония има меморандуми с Гърция и план с България

  • северна македония-
  • буяр османи-
  • българия

Страната продължава да укрепва съседското сътрудничество

Северна Македония има меморандуми с Гърция и план с България - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Подкрепата на Гърция за Северна Македония продължава. Това обяви македонският външен министър Буяр Османи, цитиран от Нова Македония

Дипломатът се завърна след посещение в Гърция. Договорено беше скорошното провеждане на повторна междуправителствена сесия.

На срещата се посочи, че изпълнението на договора от Преспа е от решително значение за двустранните отношения. Одобрени бяха три меморандума за разбирателство.

Посещението се определя като успешно. Османи заяви, че е утвърдено изграденото доверие между двете страни.

Припомня се, че с България има приет план за действие. Той трябва да осигури решение на моментните различия.

Двете страни преговарят за споразумение, което да позволи на македонското правителство да започне европейски преговори.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Овчарник

    10 17 Отговор
    Румен Радев може да повика хората на площада и да ги обедини......Те ще го послушат...Всички го знаем и чакаме....Това е истината....Останалото е измама и кражба на милиарди от народа и европейския съюз...

    Коментиран от #4

  • 2 Си ган

    26 4 Отговор
    Византийските номера си ги знаем ние...

    Коментиран от #20

  • 3 КОТарАК

    21 3 Отговор
    византийците пак ни играят контра , нещо..

    Коментиран от #12

  • 4 UллаFF

    13 9 Отговор

    До коментар #1 от "Овчарник":

    Виж сега, Румбата знае, че отива в заслужена пенсия с хубава сума всеки месец, за какво му е да се излага повече..
  • 5 Богдан Велински

    31 2 Отговор
    Цял живот се боря с македонизма, но още не съм успял. Като македонците станат по малобройни от албанците, ще се присетят, че са били някога българи.
  • 6 Чакаме

    16 6 Отговор
    южна македония да се отцепи от Република Гърция и подобно на Косово да обяви независимост от Р.Сърбия.В близко време ,до няколко месеца,да се обединят със Северна Македония и да потърсят реванш от Индия за загубената война на Александър Македонски Велики...

    Коментиран от #23

  • 7 етимолог

    25 7 Отговор
    Накрая тия прости макета ще влязат в състава на ЕС като част от Гърция, за каквато цел беше и целият им договор от Преспа. Затова толкова се и пънат да се оричат от българския им корен, щото са се продали на гърците, а преди се бяха венчали за сърбите, после за руснаците. Похотливо племе безродно.
  • 8 Моше

    19 1 Отговор
    Всъщност Буяр Османи забравя да спомене какво изискване му е поставил гръцкия министър по време на посещението му. Думата "Северна" за Македония да се използва и в самата Македония! Задължително, иначе да забравят за подкрепа. Но това ако го каже в Македония, тези ще паладеят тотално!
  • 9 Византиец

    4 21 Отговор
    Кой ви е канил по нашите земи бре,тунгуси кривокраки?! Айде марш обратно на Волга!
  • 10 Перо

    20 2 Отговор
    Гърците изтъкаха платното и ритнаха кросното,но северните “макета” още продължават да говорят за Ал.Македонски,въпреки че махнаха това име от стадиона в Скопие.Паметниците още стоят.

    Коментиран от #14

  • 11 БЮРМ/FYROM

    22 3 Отговор
    Измислената "държава" няма място в Европейския съюз. ВЕТО докрай. Промити мозъци. Кресливи и злобни, руско-сръбски мекерета. Крадци на история, език и култура. БЮРМаджии-безродници.
  • 12 Ел Греко

    17 2 Отговор

    До коментар #3 от "КОТарАК":

    Публикувано във факти.бг: Договорено беше скорошното провеждане на повторна междуправителствена сесия. Хихихих..май че удариха греда макетата. Гърчака не си остава лесно коня в калта. Най-вероятно пак са п..кали накриво , като се има в предвид че не зачитат много- много Преспанския договор. Щом са подписали три меморандума...чети между редовете, мАни кво ти оратят скопианските прошляци.
  • 13 Ехоо,тунгусите

    1 16 Отговор
    Не стига че се довлякохте с чааветата си от Русия,ами все я оплювате! На славянски ръмжите,преструвате се на православни,ама ако ви подбера с една неокастрена тояга,завчас ще се върнете на Волга!Ганьовци предателски!

    Коментиран от #22

  • 14 Смок Едноок

    11 1 Отговор

    До коментар #10 от "Перо":

    Кои паметници бре. На незнайния конник ли? Ми че те и кораба на Ристе Колумбовски закотвиха насред Вардаро ( сЕ са чудим как го домъкнаа чак от Егейското мОре при това безводие)..ма на тия са им дебели кратуните и яки гърбините, та нищо чудно и на гръб да са го занесли.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 един от многото

    12 3 Отговор
    Естествено , че кумеца не кърши хатъра на кръстника. Така и Северна Македония ще действа по нареждане на кръстника си въртящ вечните си византийски номера!

    Коментиран от #17

  • 17 Хахаха

    3 5 Отговор

    До коментар #16 от "един от многото":

    Има два вида номера - Византийски и Ганьовски. Ти кой номер ще ми препоръчаш?
  • 18 Павел Пенев

    20 2 Отговор
    Преди два дни по време на тържество в едно село са запалили Българското знаме.Екатерина Захариева им отправила нота,вместо да се прекратят всякакви контакти с тези идиоти.
  • 19 Ами да

    10 6 Отговор
    Македония създава антибългарска коалиция - привлече Чехия,Словакия, САЩ, сега Гърция и ще спечели накрая, защото герберите спят и чакат вождът им да нм даде насоки, ама той е един прост пожарникар горкия, кога е правил дипломация от която България да спечели? За него дипломация означава да се о..пи и да чака да му платят после с нещо...
  • 20 Кси

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Си ган":

    Привикват ги нещо, ама 28г държаха ли ги, разбрали се Гърция когато им се съгласиха, днес горят българско знаме, има номера със сигурност
  • 21 Кси

    14 3 Отговор

    До коментар #15 от "Македониус":

    Тия комшии, халал да са ви, винаги са искали да вземат от България- сърбите взеха западните покрайнини и вардарска Македония, гърците-егейска Македония, турция-одринска тракия, територии населени с етнически българи и проведен геноцид, има един отгоре дето гледа, кой колкото е прав, толкова ще е жив
  • 22 Кси

    10 1 Отговор

    До коментар #13 от "Ехоо,тунгусите":

    Ти от де се довлече, много добре пишеш на български, гад смотана
  • 23 Кси

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Чакаме":

    Ааа, това е много яко
  • 24 Sas gamao

    2 0 Отговор
    91 година първи ги признахте с името македония без да ви интересува дали името и историята е открадната от Гърция.сега...тробонце.стига ще плакали като вдовици
Новини по държави: