15 Януари, 2021 18:41 3 822 9

Австралия затвори границите си заради вируса

  • австралия-
  • нова зеландия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • заразени-
  • мвнр

В Нова Зеландия към момента не се допускат чужди граждани

Австралия затвори границите си заради вируса - 1
Снимка: Shutterstock

Във връзка с разпространението на COVID-19 границите на Австралия са затворени, съобщиха от Министерство на външните работи. В страната единствено се допускат:

- Австралийски граждани;

- Чужденци с право на пребиваване;

- Членове на семейство с един местен гражданин – австралиец или притежаващ право на престой;

- Пътници, които са били в Нова Зеландия през последните 14 дни;

- Граждани на Нова Зеландия, обичайно пребиваващи в Австралия, и членовете на техните семейства;

- Транзитно преминаващи през Австралия в рамките на 72 часа;

- Авио- и морски екипажи;

- Лица, наети съгласно одобрената от правителството програма за сезонни работници или Тихоокеанска трудова схема;

- Лица, които притежават виза за бизнес иновации и инвестиции (подклас 188).

Пътниците, пристигащи в Австралия, трябва да влязат незабавно в задължителна карантина за 14 дни. Стойността на престоя е 3000 австралийски долара и на аерогарите специални екипи от полицейски, военни и медицински лица контролират влизането и осигуряват извозването на пристигащите до определените за целта хотели.

Тестване за COVID-19 се извършва през първите 48 часа и след това между 10-и и 12-и ден на карантина. При отказ, може да се наложи поставяне под карантина за по-дълъг период. Обръщаме внимание, че непрестанно се затварят вътрешните граници между щатите, обявяват се ограничения за придвижване, разполагат се полицейски постове по основните маршрути. Освен на национално ниво, ограничения се въвеждат и в отделните щати. За придвижване от щат в щат, в случай че към момента на пътуването няма забрана, се изисква получаване на разрешение, което е индивидуално за всяко отделно лице. Полетите са ограничени, капацитетът на самолетите е минимизиран.Съветваме гражданите, пътуващи към или от Австралия да следят актуалните мерки, свързани с разпространението на COVID-19 на следния линк.

В Нова Зеландия към момента не се допускат чужди граждани, а само завръщащи се жители - граждани на държавата или такива, които са си осигурили визи съгласно „специалните“ категории, възприети от страната. В тях се включват и такива, които се считат за критично важни работници. Повече информация за тези категории може да бъде намерена тук. Правителството обяви нови изисквания за пристигащите в Нова Зеландия. В допълнение към тестовете, прилагани на третия и дванадесетия ден на управлявана изолация, от 18 януари 2021 г. се въвежда изискване за пътници, пристигащи от всички страни, да представят документ за извършен тест един ден преди пристигането си в Нова Зеландия. Карантината е задължителна.Допълнителни подробности са на разположение на уебсайта за управляваната изолация и карантина.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    12 3 Отговор
    Тъкмо тръгвах за там ? Язък ?

    Коментиран от #2

  • 2 сила

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    и аз...и са кво,аман от тия Малдиви,аман от Бали.....скука,скукаааа...пак на Китен

    Коментиран от #6

  • 3 Азззззззззз

    16 5 Отговор
    Австралийците какво чакат а не излизат по площадите. Затварят ги като г0веда. Ковид грипчето го ползват за да наложат диктаатура.
  • 4 324

    19 3 Отговор
    Що бре? Миналата седмица писахте, че Австралия победила вируса, сега се затваря! Имам чувството, че им доставя удоволствие на всички, които управляват да се гаврят с управляваните.

    Коментиран от #7

  • 5 Iviviv

    7 3 Отговор
    Дрън Дрън па пляс като чета пускат всеки с пари. Аре слагайте маските че има мухи.
  • 6 гост

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "сила":

    Къв ти Китен ? Направо на село ! )))))
  • 7 Кърк

    11 3 Отговор

    До коментар #4 от "324":

    По-скоро им доставя удоволствие на тези дето ги затварят явно щом си траят.
  • 8 България

    1 0 Отговор
    В отговор на Австралийците си затваря границите за всички пристигащи от Марс
  • 9 Показно

    1 1 Отговор
    Ето така се спира К19. Направиха го преди, и пак ще го направят. А останалите лапайте мухите и "протестирайте" срещу мерките.