Last news in Fakti

15 Януари, 2021 21:40 13 241 28

Северна Македония няма алтернатива на ЕС - Януари 2021

  • северна македония-
  • стево пендаровски-
  • ес

Стево Пендаровски очаква добро отношение

Северна Македония няма алтернатива на ЕС - Януари 2021 - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Северна Македония не вижда Европейската икономическа зона като алтернатива на ЕС. Това обяви македонският държавен глава Стево Пендаровски, цитиран от Нова Македония.

Държавният глава коментира материал в някои медии. Според него европейското членство на Западните Балкани е малко вероятно.

Това показват последните събития. Европейската икономическа зона се посочва като алтернатива.

Според Пендаровски тя е приемлива, само ако представлява преход към европейско приемане. Припомня се, че Хърватия мина през Европейската икономическа зона.

Страната обаче продължи да преговаря и получи пълноправно членство. Македонското правителство очаква същото.

Пендаровски заяви, че страната му има нужда от демократичен опит. Северна Македония гледа на ЕС като основна идея.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така така

    30 4 Отговор
    Гей дружинката се заформи. Няма алтернатива!
  • 2 ЕвроДикоф

    25 5 Отговор
    Къде е Азерския газ при входен контрол "0" по справки на булгарърансгаз.

    Коментиран от #23

  • 3 сектант

    5 11 Отговор
    а в българия анцуга е истината

  • 4 Картоиграч

    18 6 Отговор
    В покера и седмак спатия прави кент-флош до вале и прибираш хартията,но от тези макаци каква ни е файдата/лихва без главница/не мога да проумея..
  • 5 Що не си

    20 33 Отговор
    Гледате кефа бе макета, и вии като нас искате да си сложите таралеж в гащите.. зеленчуците ви вкусни, месото с мн добро качество, питиетата он, хората ви са добри, атмосверата ок..
  • 6 севернаненамквоси

    37 10 Отговор
    Ще получите еврогейско отношение, но като част от Албания и евентуалното нейно членство !
  • 7 Перо

    67 4 Отговор
    Жалко за”макетата”! Не трябваше така да става,но македонистите са виновни! Много по-добре беше да осъзнаят истината и да живеем нормално! За сега Вето!
  • 8 Северномарсиянците

    34 1 Отговор
    сакат у Съюзо ми.
    па да си чекат...
  • 9 Иван

    3 15 Отговор
    Вярвайте на Боко и Путин и ще се греете с рускоазерски газ
  • 10 Ники

    34 4 Отговор
    Това са наши кръвни братя и сестри! Но такива, на каквито се "правят" в момента, не бива да ги допускат в Европа. Трябва да се намери пътя, по който да се "освестат" Македонистите, за да "бидем" заедно поне в съюз - ЕС.

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Каквото повикало, такова се обадило

    49 3 Отговор
    ГРЕШИШ! ТЕЗИ ХОРА ПРОДАДОХА ЧЕСТТА СИ, КРЪВТА СИ, ЗА ДА ЗАГРАБЯТ ИМОТИТЕ НА СВОИТЕ РОДНИ БРАТЯ. ОГРАБИХА ГИ С ПОМОЩТА НА НАЙ - ЗЛИТЕ СИ ВРАГОВЕ. ТОВА НЕ СА ОНЕЗИ БРАТЯ, КОИТО ДАДОХА ЗЛАТОТО СИ НА НЕМЦИТЕ, ЗА ДА СПАСЯТ БЪЛГАРСКИТЕ ВОЙНИЧЕТА ПРЕЗ ВСВ. ТОВА СА ДРУГИ, НИЧИИ БРАТЯ, ИЗМЕКЯРИ! НЕ СА ЗА ЖАЛЕНЕ!

    Коментиран от #13, #19

  • 13 Ники

    21 3 Отговор

    До коментар #12 от "Каквото повикало, такова се обадило":

    ТОЧНО ТАКА! И точно затова казвам, че са ни КРЪВНИ БРАТЯ! Ако твоя брат или сестра се окаже в някоя секта, ти няма ли да направиш постъпки да го спасиш от заблудата, в която е попаднал?!

    Коментиран от #20

  • 14 гост

    8 6 Отговор
    Тия мършляци макетата не ни е... за слива.

    Коментиран от #15

  • 15 Ники

    5 4 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Нормално! И ти да беше в тяхната СЕКТА, и ти щеше да се държиш така!
  • 16 Kkk

    29 3 Отговор
    Бойкот на македонски стоки! Хора спрете да купувате продукти от р.с. Македония!!
    Лозова ракия от тиквеш и вина, газирана вода пелистерка някои сладкиши! Четете къде са произведени и ако са с произход от рс Македония не купувайте!!!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Референдум

    15 1 Отговор
    Един бърз референдум по въпроса и това е.Ако политиците ни не се съобразят,предлагам да вървят там и да не се връщат.
  • 19 Шуми Марица

    24 2 Отговор

    До коментар #12 от "Каквото повикало, такова се обадило":

    Преминали през комунизма,натрапен от Сталин,заедно с Тито и не без помоща на Г.Димитров,всички народи и етноси се обезсмислят и променят,да отбележим не заинтересуваните живковисти за съдбата на българите извън родината,въпреки всичко ние българите не трябва да позволяваме, чрез подменяне на историята ни ,защото сърби и руснаци,начело с Путин и неговата администрация,използват марионетката си Сев.Македония,заедно с други квази държава да разрушават основите и единството на Евро съюза,прокарвайки своите интереси,помните ли България,троянският кон на Русия в Европейския съюз,преставете си Сев.Макесония и Сърбия какви ще бъдат.Никога не забравяйте Путин ,Кирилицата е македонска азбука.Ето разкола, ето кои посяха раздора.Руснаците продължават политиката на Съветска Русия .
  • 20 Шуми Марица

    19 2 Отговор

    До коментар #13 от "Ники":

    Тук не става въпрос за семейни отношения, а за подмяна на наща история, техният елит никога, никога няма да се откаже от привилегиите които имат ,благодарение на анти българската политика,целият процес на присъединяване към евро съюза от страна на Сев Македония, се контролира от Сърбия и Русия,ще бъде национално предателство спрямо наще наследници дори и на минимални отстъпки от историята ни, тук може да се каже,те подтиквани от други страни в конфликта е възможно да претендират за пиринският край,а сега си представете какъв военен конфликт би станал,нещо подобно като Нагорни Карабах,в С. Македония живеят 500 хил.мюсюлмани с турско съзнание, за наше сведение Ердоган ги посети преди време ,Европейския съюз и Сащ ще пишат декларации и нищо повече,ние българите трябва да заявим пред света и на всички наши съседи от бивша югославия,няма да допуснем никой от тях в евро съюза, който не спазва европейските ценности и по специално към българските малцинства,няма са позволим асимилацията им.В случай на подкрепа на тези извращения от страна на наще партньори от Нато и Евро Съюза,сме готови са напуснем първо нато и след това евро съюза!

    Коментиран от #22

  • 21 Бойко член на БКП завинаги

    10 3 Отговор
    Какво бе отношението на България начело с БКП героя Борисов към българите живеещи извън пределите на Родината, защо 12 год.от както сме в Евро съюза, не се застъпиха Герб за тях,в Албания която призна българско малцинство, наскоро, Зоран Заев откри ремонтирано училище в село населено с българи мюсюлмани и ги нарече братя македонци, виждате ли каква наглост,породена от безхаберието на новото Бкп наречено Герб, не говоря за продажната политика на уж опозицията им.
  • 22 Ники

    4 1 Отговор

    До коментар #20 от "Шуми Марица":

    Съгласен!
  • 23 Аз, бе... Аз...

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "ЕвроДикоф":

    В бирниците ви, вместо вода са напълнили газ, че да си първите свинете !!!
  • 24 Стефан

    12 4 Отговор
    Путин не е казвал, че кирилицата е македонска азбука. Той каза, че кирилицата е дошла от македонските земи. Което е вярно. Но тогава тези земи са били в рамките на България.

    Коментиран от #25

  • 25 Моше

    12 1 Отговор

    До коментар #24 от "Стефан":

    Ама пропусна да спомене това, че са били тогава част от Българското царство тези земи. Директно погъделичка на макетата самочувствието.
  • 26 Бойко

    2 6 Отговор
    Най-древната империя на света е Македонската. След нея са всички останали....римска , Османска, Путинска....Къде отивате вие?
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ТУК Е ИСТИНАТА

    7 0 Отговор
    Отвори и прочети истината , не вярвай на московско-македондските , фанариотски лъжи за нас !

    ПAВEЛ CEРAФИМOВ - ИCТИНCКAТA БЪЛГAРCКA ИCТOРИЯ

    Блoг зa иcтинcкaтa бългaрcкa иcтoрия, зa пoтoмцитe нa нaрoдa, изкoвaл нaй-cтaрoтo тeхнoлoгичнo oбрaбoтeнo злaтo нa плaнeтaтa Зeмя. Блoг зa минaлoтo и зa бъдeщeтo нa Бългaря. Зa прaвoтo нa врeмe нa нaрoдът нa Cияйнитe, oткърмил първитe цaрe, нacлeдник нa културa – пo-cтaрa oт Cтaрoтo цaрcтвo в Мecoпoтaмия, cъгрaдил първия грaд нa дрeвнa Eврoпa. Зa пoтoмцитe нa Oрфeй, Рeз и Прoмeтeй, нa Aхил, Диoниc и Крум Cрaшний, нa Cпaрoтoк и Cитaлк, нa бoгoмилитe и Зaлмoкcиc, нa Мaкcимин Трaкиeцa и нa Cпaртaк, брaнили и oпaзили c цeнaтa нa кръвтa и имeтo cи cвoбoдaтa нa Eврoпa. Блoг зa нacлeдницитe нa двaмaтa брaтя, прoвъзглaceни зa първocвeтци oт люлкaтa нa цивилизaциитe – Eврoпa – cвeти, cвeти Кoнcтнтин Кирил Филocoф и Мeтoдий. Oтвoювaли в диcпут c духoвeнcтвoтo нa Вaтикaнa прaвoтo нa cвятocт нa Бoжиeтo cлoвo - дa бъдe cлaвeнo и дocтъпнo нe caмo нa тритe кaнoнични eзикa, a нa вcички зeмни eзици. Изкoвaли oт прaхтa нa вeкoвнaтa дoгмa cвoбoдaтa нa Cлoвoтo в „дух и oгнeн мeч”, в знaниe зa cлaвянcтвoтo и зa вceки нaрoд, кoйтo пocрeщa лъчитe нa Cлънцeтo. Блoг, пиcaн oт бългaрин зa бългaри – c гoрдocт и c нeпoкoлeбимa вярa в Бългaрия!
Новини по държави: