Last news in Fakti

15 Януари, 2021 21:09 1 737 16

Коронавирусът отне живота на 2 милиона души

  • коронавирус-
  • жертви-
  • пандемия-
  • 2 милиона-
  • заразени-
  • сащ-
  • починали

Най-много починали има в Съединените щати

Коронавирусът отне живота на 2 милиона души - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Броят на починалите от коронавирус в световен мащаб надвиши 2 милиона души, сочат актуалните данни на университета „Джонс Хопкинс”.

Най-много починали пациенти с COVID-19 има в Съединените щати – 389 000, докато в Бразилия има 207 000. Починалите в Индия са над 151 хиляди, а в Мексико – над 137 хиляди. В черната класация следват Великобритания с над 87 000 починали и Италия с над 81 000 жертви.

По отношение на заразените, от началото на пандемията в света са регистрирани 93,4 милиона инфекции. В САЩ заразените са 23,3 милиона, в Индия – 10,5 милиона, в Бразилия – 8,3 милиона, в Русия – 3,4 милиона, докато в Обединеното кралство – 3,3 милиона.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Официално

    34 2 Отговор
    В света.от глад годишно умират 9 милиона души. Ама за тях няма истерия по медиите.

    Коментиран от #4, #14

  • 2 Пловдив

    25 2 Отговор
    ... А катастрофите...?... А, рака...?... А алкохолизма...?... А тютюнопушенето...?... А спина...?... А дрогата...?...А обездвижването заради "пандемията"..? А яденето на кренвирши, Македонска наденица, бял хляб и т. н? За тях какво ще кажете?!? Писна ми от олигофрени!!!

    Коментиран от #3

  • 3 Корона вирус. 👑👑👑

    2 21 Отговор

    До коментар #2 от "Пловдив":

    Ами дано тогава се заразиш с корона вирус и да ти излезе късмета да отидеш на другият свят тук като не ти харесва отатъка може да е по хубаво.....😂😂😂
  • 4 Мира Добрев

    2 6 Отговор

    До коментар #1 от "Официално":

    Как е фъзможно ?
  • 5 Iviviv

    4 4 Отговор
    Яяяя верно ли или пак лежете както винаги. От корона умрел немааа.
  • 6 Ventura

    5 3 Отговор
    Еий, слабо бре! СЗО и нашия ЩАБ, очакваха повече! Е, сега след ваксинирането ще наваксат.
  • 7 Гост

    9 1 Отговор
    Ако няма лекарство как има толкова излекувани и как има ефективна ваксина срещу Ковид 19?
    През изминалото денонощие има и рекорден брой излекувани - 6728 души. В болница остават 343-ма пациенти.
  • 8 Азззззззззз

    12 3 Отговор
    Има къде по страшни болести от които умират повече хора. Какво плашите с това грипче? Махайте иди0тските мерки и оставете хората сами да решат как да се пазят ако ги е страх.

    Коментиран от #9

  • 9 Какво ще пазиш бе?

    3 8 Отговор

    До коментар #8 от "Азззззззззз":

    Погледни се! Разсъждения като на трети клас, втори срок! Знаеш ли какво е човешкият живот? Откъде да знаеш на тая възраст на разсъждения? Имаш ли и най малка идея какво са 2 милиона? Колко деца са останали сираци, колко хора са загубили близки? Всичко е поправимо, но човешки живот не се връща!!! Спрете да се държите като не развити индивиди! Може би няма да схванеш нищо от написаното! Нормално е за такова развитие, но бях длъжен да ти кажа истината, щом вашите не са се погрижили за интелекта ти!
  • 10 Бай Петьо комшията

    9 0 Отговор
    За същия период над 6 милиона души са умрели от глад. Има ваксина - казва се храна, но на никой не му пука.
  • 11 Бонговец

    10 2 Отговор
    От инфаркт,предизвикан от некачествени храни 75 милиона. От Инсулт в следствие на тревоги породени от некачествени политики 50 милиона.От Рак предизвикан от Бог знае какво 150 милиона.И така нататък докато стигнем до убийствата от изневяра,които са 800000 годишно,най/малката цифра. Всички от Путин ,Си дзин Пин , Тръмп и като стигнем до малкия Борисов се бият в гърдите ,колко са могъщи, но са готови на всичко само и само да не умрем от някакъв вирус, от когото ако не те изследват насилствено, дори няма и да разбереш, че е в теб

    Коментиран от #12, #13

  • 12 Обясни го на

    4 5 Отговор

    До коментар #11 от "Бонговец":

    близките на загиналите "умнико"! Това е човешки живот, а не компютърна игра! Върнете се в реалността! Ако е някой от родителите ти или друг твой близък, със сигурност нямаше да плещиш глупости! Нужно ли е да изживееш нещо за да го разбереш? Нима е толкова трудно да видиш реалността?
  • 13 един от стадото

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Бонговец":

    да вярно. От това 75млн, от онова 150млн, от трето, от пето..И за капак вируса. Малко се мре на тоя свят според някои. Нищо- ще наваксат с ваксините. Новите сигурни преносители, пък и от тях ще дадат фира много
  • 14 Историк

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Официално":

    Испанският грип умори СТО милиона!!! Бая " мегдан" има короната още !!!
  • 15 Та да попитам

    2 1 Отговор
    Колко е два милиона,към седем и половина милиарда? Ако спрем всички медии,телевизионни предавания,сайтове,да пишат излъчват само един месец,нито ред, повтарям- нито ред за тази" ужасна чума" ще има ли изобщо корони,диадеми,и огърлици.Хората са умирали и ще умират.Биологичен закон.Всяка година имахме поне два грип- щама. Предупреждаваха(?) Ни още през есента.И тези щамове също отмемаха сериозен брой човешки животи.Сега грипа замина на Марс.Няма бе,няма.Всичко което опре до джипи, болница,независимо от оплакванията- заразен! Приет за лечение от всичко друго- лекуват му Диадемата- ама починал,от Диадема си е отишъл.Инфаркт,бъбречни атаки свързани с тежък диабет- Диадемата го уби,другото е придружаващи заболявания.Ето как се вдига процента на" загубили битката". Не отричам,че както и при всяка досегашна грипепидемия,много хора получават от нея усложнения.Много ни напуснаха.Но тази масова психоза,лиши от нормален трезвомислеш поглед милиони,дори милиарди хора.Насила хипохондрици!
  • 16 факт

    1 0 Отговор
    ПРИ 20 000 000 БЕЗДОМНИЦИ!?