Last news in Fakti

18 Януари, 2021 11:21 2 702 5

Отвориха магазините в Гърция, повечето мерки остават

  • гърция-
  • коронавирус-
  • ваксина

Запазват се голяма част от ограниченията за придвижване, както и вечерния час от 21 часа

Отвориха магазините в Гърция, повечето мерки остават  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Отвориха магазините в Гърция след 84 дни строга национална карантина. Позволено е пазаруване само в рамките на два часа. Повечето противоепидемични мерки в Гърция обаче остават за неопределено време.

Специалисти заявиха, че епидемиологичната картина е изключително добра, но рискът не е преминал.

Търговците посрещат първите си клиенти днес след повече от два месеца строга национална карантина. Осветени магазини с реклами за щедри сезонни намаления привличат клиенти.

С работно време от 7 сутринта до 20 часа отвориха врати както малките квартални магазини, така и моловете.

Позволеното време за пазаруване е 2 часа от полученото съобщение с разрешение от властите. Реално времето не позволява да се пазарува далеч от дома, коментират първите клиенти, затова се ограничават само в магазини в близък район.

Полицейски екипи следят за спазване на ограничение на броя на клиенти, съобразно търговската площ на магазина. От днес е увеличена глобата за нарушения на мерките с 50%,както за търговците, така и за клиентите.

Запазват се голяма част от ограниченията за придвижване, както и вечерния час от 21 часа. Гърция удължи карантинните мерки за неопределено време.

Успешно продължава фазата за масово ваксиниране срещу COVID-19 в цялата страна, информират от здравното министерство. Почти 80% от гърците, по последно проучване, ще се ваксинират при първа възможност.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 гост

    7 0 Отговор
    Ехх..каква свобода само ?
  • 3 БАЙ Х@Й‼

    9 0 Отговор
    БГ ресторантьор: - По-рано ни пращаха мутри, а сега полицаи!

    Коментиран от #4

  • 4 гост

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "БАЙ Х@Й‼":

    И нап !
  • 5 QR Виза

    9 1 Отговор
    Ковидидиотия на макс! Гърците са го измислили!