Last news in Fakti

18 Януари, 2021 12:17 2 200 2

Безпрецедентно решение! Удължен е срокът за кандидатстване в британските университети

  • великобритания-
  • университет-
  • студенти

Вече близо една трета от британските университети са потвърдили, че замразяват и запазват финансовите условия за студенти от Европейския съюз

Безпрецедентно решение! Удължен е срокът за кандидатстване в британските университети  - 1
Снимка: Shutterstock

Британската централизирана система за прием във висшите училища взе безпрецедентно решение да удължи срока за кандидатстване до 29 януари заради пандемията. Така към обичайния срок – 15 януари, се добавят нови две седмици, от които кандидат-студентите могат да се възползват.

Университетите на Острова са започнали изключително рано кандидат-студентската кампания – още в началото на септември, там се кандидатства по-рано от останалите държави, поясни пред БНР Стефка Златева, мениджър „Университети в чужбина“ на проект „Световно образование". По думите ѝ това удължаване е „добре дошло за всички, които все още не са решили и обмислят да кандидатстват там“.

Решението за удължаване на срока е взето след поредния локдаун във Великобритания, както и заради отлагане на матурите на зрелостниците там. Няма промяна в академичните изисквания за вида на документите, които се представят за кандидатстване в удължения срок – оценка от училище, мотивационно писмо, езиков сертификат.

За да се кандидатства за виза лицето вече трябва да е официално прието в университета, уточни Стефка Златева в предаването „Преди всички“. Новото е допълнителна здравна застраховка, която ще бъде годишна и ще дава достъп до медицинско обслужване на бъдещите студенти във Великобритания.

Вече близо една трета от британските университети са потвърдили, че замразяват и запазват финансовите условия за студенти от Европейския съюз, съобщи Златева. Таксата за обучение при тях остава около 9 250 британски лири годишно за целия период на обучение. Тя коментира, че това е доста сериозно финансово облекчение на фона на стандартната такса за международни студенти от порядъка на 18-20 хиляди паунда.

Голяма част от университетите на Острова са започнали да предлагат и доста гъвкави условия по отношение на общежитията за студентите, които вече се обучават, отбеляза още Стефка Златева.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: