Last news in Fakti

18 Януари, 2021 12:45 1 584 4

Два ключови вота в парламента решават съдбата на Италия

  • италия-
  • матео ренци-
  • джузепе конте

Премиерът Конте все още се надява да събере мнозинство, след като малката партия "Италия Вива" се изтегли от управляващата коалиция миналата седмица

Два ключови вота в парламента решават съдбата на Италия  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Италианският премиер Джузепе Конте е изправен пред два ключови вота в двете камари на парламента. Гласуването ще реши дали крехкото коалиционно правителство на Конте може да се задържи на власт или е изгубило мнозинството си.

Днес премиерът ще направи изявление в долната камара, а в горната речта му е предвидена за утре.

Конте все още се надява да събере мнозинство, след като малката партия „Италия Вива“ се изтегли от управляващата коалиция миналата седмица.

Тя поставя като условие страната да кандидатства за европейски заем, за да се помогне на здравеопазването да се справи с епидемията от коронавирус.

Същевременно Демократическата партия иска промени в правителството и предоговаряне на коалиционното споразумение.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ФАКТИ БГ

    1 0 Отговор
    НАШИЯТ ПАРЛАМЕНТ НАПРАВО РАЗСИПА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ИТАЛИЯ -- НО БОЙКО НЕ ГИ БРОИ ЗА НИЩО И НЕ СТЪПВА ТАМ - ПЪК И ТЕ НЕ ГО ВИКАТ ................ ЕТО ТОВА Е СТАТУКВОТО КОЕТО НИ ЗАРИ В ТИНЯТА !
  • 3 ВЕЛЕВ МУТРА

    0 0 Отговор
    Вacил Вeлeв
    Прeдceдaтeлят нa Acoциaциятa нa индуcтриaлния кaпитaл зa трудoлюбиeтo нa бългaринa
    Труднo e дa ce прoвeри кoлкo oт бoлничнитe ca фaлшиви. Рaбoтници c бoлничeн ги нaмирaмe и в грaдинитe дa cъбирaт рeкoлтa, и нa плaжoвeтe, и пo кръчмитe"
  • 4 БОКО ЛЪЖЕЦА

    0 0 Отговор
    Никол Шерцингер
    Любимата на Григор Димитров с първи впечатления от родината му
    В България е доста студено"
Новини по държави: