Last news in Fakti

18 Януари, 2021 21:30 2 735 75

Берлин: Навални трябва да бъде освободен незабавно!

  • хайко маас-
  • алексей навални-
  • новичок

През последните месеци опозиционерът беше на лечение в Германия след предполагаемо отравяне с Новичок

Берлин: Навални трябва да бъде освободен незабавно! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Критикът на Кремъл Алексей Навални трябва да бъде освободен незабавно, заяви в понеделник германският външен министър Хайко Маас.

Според него задържането на Навални е "напълно неразбираемо".

"Русия е обвързана от собствената си конституция и от международните задължения към принципа на върховенството на закона и към защитата на гражданските права", посочи Маас, цитиран от Ройтерс.

"Тези принципи, разбира се, трябва да се прилагат и към Алексей Навални. Той трябва да бъде освободен незабавно", подчерта германският външен министър.

Главният опозиционер в Русия Алексей Навални бе задържан от полицията при пристигането си на летище "Шереметиево" в Москва, когато се канеше да мине паспортен контрол.

Руските затворнически служби бяха предупредили, че няма да се поколебаят да задържат Навални, който е на 44 години, още при пристигането му в Русия. Обвиненията срещу него са, че той е нарушил условията на условната си присъда. През последните месеци Навални беше на лечение в Германия след предполагаемо отравяне.

Съветникът по национална сигурност на новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън - Джейк Съливан беше първият официален представител, който разкритикува хода на Русия.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    41 11 Отговор
    Ако в Берлин не се стискаха и бяха дали един влак с пари на Навални ,като на Ленин нямаше да го арестуват.
  • 2 Гост

    67 3 Отговор
    Ами хайде, натиснете рисия, незабавно значи незабавно сега. Хайде тогава натиснете и управляващите в бг да се махнат незабавно, сега! Иначе ще ви наричаме щрауси

    Коментиран от #12

  • 3 Тошо

    68 4 Отговор
    Ами вие го изпратихте там, за да създадете изкуствено напрежение с Русия и повод за нови санкции!! Тещи, които плкдират за добри отношения с Русия, вие не ги ли мачкате с "мека сила", в угода на САЩ?

    Коментиран от #10, #16, #43, #49

  • 4 Novus Ordo Seclorum

    58 1 Отговор
    Това е във връзка с ненамесата във вътрешните работи на суверенна страна предполагам?
  • 5 яко ни лъжат

    71 2 Отговор
    ТОЯ АПЕЛИРА ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕ НА КРАДЕЦ С ДВЕ УСЛОВНИ ПРИСЪДИ ЗА КРАЖБА КАТО ПОСЛЕДНАТА ВАЛИДНА ПРИСЪДА Е ЗА КРАЖБА НА 100 000 000 РУБЛИ ОТ ЧУЖДА НЕ РУСКА ФОНДАЦИЯ. ДВУЛИЧНИ ЛЪЖЛИВИ ТВАРИ.
  • 6 Сатъра на Хана

    49 1 Отговор
    ''Истерията Навални" - Лопата за закопаване на кучешките изпражнения които Американския Народ хвърли върху символа на Демокрацията - Капитолия във Фашингтон :))
  • 7 Бесен Язовец

    61 2 Отговор
    И ако не го пуснат какво ще стане? Да го бяха лекували от мерзавсто и шизофрения, а не от предполагаемо отрявяне предполагаемо??!!! Отровен ама не баш 😁😁😁😄😄😄смешници германски!
  • 8 Диверсант

    56 0 Отговор
    Утре какво ще дъвчат мисирките. КОВИД или Навалния
  • 9 Майна

    75 0 Отговор
    ВИЕ ЛИ ЩЕ ЗАЩИТАВАТЕ ВЪРХОВЕСТВОТО НА ЗАКОНА В РУСИЯ , КОЯТО НЕ Е ЧЛЕН НА ЕС, А ЗА ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ЗАКОНА В БЪЛГАРИЯ МЪЛЧИТЕ!!! ДОРИ ПОДКРЕПЯТЕ ТАЗИ ХУНТА И АРЕСТИТЕ НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ..НЕ ВИДЯХТЕ , НАЛИ!!! ЛИЦЕМЕРИ!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Сатъра на Хана

    35 1 Отговор
    Колко са далече Елитите от Хората ? ..... Гледах видео по Ционист Нюз Нетуърк - двама фермери дошли на протеста във Фашингтон :
    - единия вика на другия "Тва залата на Сената ли е ?" , а другия по-учения бика "Не бе Джо, тва трябва да е залата на Конгреса " .... Почнаха да проверяват военните които пазят Капитолия дали не са скрити терористи - привърженици на Тръмп ...... Джо Брежнев ке закопа още пвече Демокрацията :))
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Грешката на Русия

    57 3 Отговор
    Германия трябваше да бъде ликвидирана като държава след ВСВ. Днешните беди на Европа отново са от там. Ако този Навални беше отровен, защо отказаха да обмемят информация с Русия? Това е езуитски номер на швабите. А Кавални искаше да остане при тях. Византийски номера от шваби.

    Коментиран от #17, #46, #63

  • 14 БХОРТЕИ

    29 1 Отговор
    Да благодарят на предателя Гробач.в още щяха да им ядат попарата.Но по важно е да им измислят нови санкции.
  • 15 Сандо

    50 2 Отговор
    Има едно нещо,което явно всички са забравили и никой не го коментира.Касае се до пускането на Навални в Германия да се лекува с личното одобрение на Путин.Тогава доста хора,вкл. и юристи заявиха,че е нарушен закона,тъй като Навални не може да излиза извън границите.Така че в задържането на "бореца" няма никаква изненада и защитниците на демокрацията по света е по-добре да си пооправят собствените кочини,че напоследък от тях се носи непоносима воня.
  • 16 3284

    3 47 Отговор

    До коментар #3 от "Тошо":

    То ако Навални е вътре защото е присвоил такава дребна сума ,какво да кажем за Лилипутин който с годишна заплата от 150 000$ е натрупал богатство от над 70 милиарда долара ?! Или викаш единия е честен крадец на едро ,а другия понеже е малък джепчия дай да го отровим и да го заключим после ?!

    Коментиран от #48, #54

  • 17 Гост

    32 3 Отговор

    До коментар #13 от "Грешката на Русия":

    Прав сте донякъде, аз по скоро бих казал че много слабия канцлер Меркел е проблема на ЕС. Германия и европа са силни когато я управлява голям, респектиращ, червендалест, самоуверен мъж над 60г.с бяла риза и вратовръзка, а не като разп лутата жена меркел

    Коментиран от #35, #36, #38, #39

  • 18 Някой

    37 2 Отговор
    Ами да отидат и да го освободят, кво само говорят.

    Коментиран от #73

  • 19 Лицемерието

    42 2 Отговор
    Е в пълен ход ! Много добре знаеха, както и този либерастки предател и агент на Сорос, че ще бъде арестуаан. Но важното е театърът и поредната атака към Русия и Путин. Къса историческа памет!
  • 20 Сатъра на Хана

    43 3 Отговор
    Почнаха с Навални ,
    а във Фашингтон със население 650 000 души - по-малък от Пловдив ,
    има в момента 25 000 Войници от Националната Гвардия и 35 000 тежковъоръжени полицаи :)))

    Коментиран от #27

  • 21 Голем смях

    4 29 Отговор

    До коментар #12 от "Патриоти":

    Сигурно си пропуснал,че пачките и кюлчетата бяха обявени за фотомонтаж.При това нескопосан фотомонтаж.

    Коментиран от #26

  • 22 ПАНДОРА

    33 2 Отговор
    ГЕРМАНСКИ ПОМИЯР- Когато гражданите на една страна са избивани без съд и присъда в КАПИТОЛИЯ , актът се нарича висша форма на демокрация ли ?
  • 23 324

    25 0 Отговор
    Асандж, трябва моментално да бъде помилван, но Тръмп отказва еврогейовеее. Веднага да му заповядайте!
  • 24 Бай Ганьо

    20 1 Отговор
    евроГЕЙците най-вероятно се шегуват!🤣🤣🤣
  • 25 37124

    44 0 Отговор
    Ало Берлин кога ще спрете да финансирате крадеца, лъжеца и диктатор Борисов, като го харесвате толкова вземете си го! Германският външен министър Хайко Маас да вземе преди да дава съвети на Русия да види какви ги свършиха в България с проекта си ГРОБ и Боко Тиквата, срам и позор сте и нямате моралното право да казвате на когото каквото и да било.
  • 26 Карлуково

    7 2 Отговор

    До коментар #21 от "Голем смях":

    Абе най-добре се върни, и пак ще си играете със санитарите на "чичо доктор".🤣
  • 27 Питай чичко Гугъл

    8 8 Отговор

    До коментар #20 от "Сатъра на Хана":

    Не бълвай простотии - виж колко е населението на Вашингтон и тогава пиши. В днешно време това е лесно - не се излагай (нас. 5,4 милиона).

    Коментиран от #32

  • 28 долу ЕС

    25 1 Отговор
    джулиан асандж също. между другото, какво стана съ скандала че цру е посфлушвало Меркел 8 г!? екстрадирани или обвинени агенти имали? не искам окупираната ислямска държава да се изказва по никой въпрос извън територията й!
  • 29 кнаус 485

    24 2 Отговор
    Кои са тия, че да се бъркат така открито във вътрешните работи на Русия....опитвам се да следя нещата и не си спомням Русия открито да се е намесвала във вътрешните работи на някоя страна, въпреки че непрекъснато я обвиняват без доказателства за такива действия...за мен и5 са други нормални хора Необременени от предразсъдъци и стереотипи е напълно разбираемо що арестуват боклука Навални....омръзна ми от двойни стандарти на пустия ЕС...та за това съм по-груб в писмения ми изказ ....тоя ЕС що не се изказа по видните престъпления и простотии на нашата тиква....
  • 30 Лентата

    14 6 Отговор
    Алооу Путин нямаш ли някой криминал да го гръмне тоя, че досади на българите.

    Коментиран от #37

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Сатъра на Хана

    10 4 Отговор

    До коментар #27 от "Питай чичко Гугъл":

    Геейчо , аз има Син Паспорт с Орле , от 30 години :))
    .....
    Това е само Фашингтон - 60 000 охрана

    Коментиран от #40, #42

  • 33 :D :D :D

    16 0 Отговор
    ''Руските затворнически служби бяха предупредили, че няма да се поколебаят да задържат Навални, който е на 44 години'' През онова ми е за цялата тази работа .Ама това беше като написано от някаква машина за чистене.
  • 34 Левтер

    0 33 Отговор
    Путин е обикновен диктатор!
    Хайде почвайте да виете!

    Коментиран от #41, #56, #57

  • 35 Пацо

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    Поздравления за коментара ви. Отлично казано.
  • 36 Сульо

    32 2 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    За Асандж и Сноудън нищо не се чува откъм Еврогейската кочина...
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Няма голяма разлика

    14 0 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    Сега .канцлер е Меркел, а през ВСВ - Х.. Все е един човек - не са двама. Но става дума пак за Германия - пак с амбициите да управлява Европа - според нейните си критерии.
  • 39 Сульо

    11 1 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    А най добре художник с мустачки и перчем ;-)
  • 40 ми ,

    1 11 Отговор

    До коментар #32 от "Сатъра на Хана":

    Би трябвало да имаш червен - със сърп и чук .
  • 41 Пацо

    23 1 Отговор

    До коментар #34 от "Левтер":

    Може да е диктатор но руснаците си го харесват . Какво ни интересува нас това?!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 яяяя

    15 0 Отговор

    До коментар #3 от "Тошо":

    Ами с блицкриг не се получи, нека пробват с мека китка, пардон сила.
  • 44 шеремет

    29 1 Отговор
    Ей мишок!Навални не е критик а крадец, неизтърпял още наказанието за кражбите. ако ви беше толкова скъп да си го бяхте задържани да краде в Германия
  • 45 Берлин

    19 1 Отговор
    Ако не освободите Нахални ще нападнем Русия.
  • 46 Иван

    13 1 Отговор

    До коментар #13 от "Грешката на Русия":

    Освен Германия, трябваше да бъдат унищожени и Унгария,Румъния,Прибалтика и Босна......и чеченската муслемска гнус.
  • 47 каст

    4 2 Отговор
    дрън дрън Навални, ама за Норд стрийм 2 го играете дует с оня от бункера. Б'si лицемерието!
  • 48 яяяя

    17 0 Отговор

    До коментар #16 от "3284":

    Путин да не ти е показвал спестовната си книжка? Много сте близки явно!
  • 49 Хаха

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Тошо":

    Ти още малко ще обвиниш и рибата, че кълве ,)
  • 50 Москва

    31 0 Отговор
    Арестуваните протестиращи срещу режима във Вашингтон трябва да бъдат освободени незабавно!!! Асандж трябва да бъде освободен незабавно! Виновните за убииството на протестиращите във Вашегтон трябва да бъдат съдени незабавно!
  • 51 Blackthorn

    27 0 Отговор
    Берлин да си трае, защото камбаната вече бие за Германия!
  • 52 гост

    16 0 Отговор
    Може и да бъде освободен, но ако възкресят Хитлер, за да си поиграят отново руснаците с германските джендъри.
  • 53 хахаха

    15 1 Отговор
    Запада е по вероятно групово да си направят харакири, отколкото боклукът им да бъде освободен.
    Англосаксонските боклуци пак са си помислили, че имат пред себе си Тимбокту и могат да си развяват миризливите задници както си искат, но отново ще получат един шут в тях и ще лекуват разширени3ето получено от удара.
  • 54 Ха ха

    15 0 Отговор

    До коментар #16 от "3284":

    Браво на Путин.Скоро ще мине и Безос и Мъск.Посмали малко,троле.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Богатирь

    21 0 Отговор

    До коментар #34 от "Левтер":

    Запада мечтае за разпарчетосана Русия и да граби от там каквото може.За това бяха тръгнали и Наполеон след него Кримската война Хитлер и тн а дори и изтока например Джапанките през 1905 а също и американците 1922-ра.Хора като Олбрайт и Бжежински само плюят и лаят ръчичките им треперят за руските богатства.
  • 57 Евач

    7 0 Отговор

    До коментар #34 от "Левтер":

    Даже и името си не знаеш! Правилното е Лефтер!

    Коментиран от #60

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 БХК

    11 0 Отговор
    Незабравна свобода за всички стотици хиляди , дори милиони цветнокожи , които са в затворите на САЩ и ЕС !
  • 60 Не бе

    5 0 Отговор

    До коментар #57 от "Евач":

    Лефер е .🐟!
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Legion

    8 0 Отговор
    Има очите на дядо си Клаус Барби може и да свърши като дядо си!
  • 63 Rado

    0 12 Отговор

    До коментар #13 от "Грешката на Русия":

    Да бе. И как ти се струва сега да караш Москвич без ABS и хидравлика вместо Фолцваген, все още щяхме да мислим, че ламповия телевизор е топ и щяхме да мечтае за дънките от Америка, а жените щяха да им падат ченетата като видят съдомиялна.
  • 64 Двуличие

    13 0 Отговор
    "Алексей Навални трябва да бъде освободен незабавно" / Германският външен министър Хайко Маас по време на посещението си в Турция ..... А лидерът на опозицията в Турция Селахатин Демирташ, затворен без обвинение и без съд в продължение на 4 години, КОГА ????

    Коментиран от #65

  • 65 Точно така

    7 0 Отговор

    До коментар #64 от "Двуличие":

    Селчук Ездаг, заместник-лидер на опозиционната партия на бившия премиер Ахмет Давутоглу, беше жестоко бит от членове на фашистката организация Сивите вълци, защото се осмели да критикува крайнодесния партньор на Ердоган Девлет Бахчели. Ездаг беше нападнат миналия петък пред дома си в Анкара. Същия ден Сивите вълци нападнаха и нанесоха побой на журналиста Орхан Угуроглу и адвоката Афсин Хатипоглу. През последните дни бяха нападнати още петима турски журналисти. Отговорността на фашистката организация при нападенията дори беше призната от заместник-лидера на Бахчели Семих Ялчин, като каза, че движението Сивите вълци има много .. луди в своите редове и не се подчиняват на заповедите.. Самият Ялчин, разбира се, преди това описа прокюрдската Народна демократическа партия като рояк насекоми, които трябва да бъдат.. унищожени. За съжаление това са правителствените партньори на Ердоган, благодарение на които той има мнозинство в Парламента и само с тяхна подкрепа се надява да бъде преизбран за президент през 2023 г. И за тази ужасна ситуация германците и европейците не казват нищо ... Ако това се беше случило в Русия, те вече щяха да се катерят по керемидите и да крещят.
  • 66 Путин

    3 0 Отговор
    Всеки ден ще го освобождавам от килията! По един час за разходка в двора на затвора!
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Един

    4 0 Отговор
    А що го качихте на самолета ? Ми да бяхте си го гледали в Германията !!!
  • 72 ДОКО

    5 0 Отговор
    НАВАЛНИ ЩЕ ИЗГНИЕ В ПАНГОТО..ТАМ КЪДЕТО МУ Е МЕСТОТО..ПРАВ Е БИЛ СТАЛИН..МАЧКАЙ ВРАГОВЕТЕ
  • 73 един от многото

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Някой":

    Да бе те веднаж тръгнаха като аслани и се връщаха като......! Колко му е да повторят упражнението.
  • 74 kkk

    6 1 Отговор
    А що тоя Хайко Маас не вземе да обясни на всички защо Германия ЕКСТРАДИРА бай Духални? Защо не си го държаха там, можеха да му дадат политическо убежище като са толкова загрижени?

    Ааааа, сетих се- някой им е подшушнал на швабите, че на 01.02. ще бъде пусната "червена бюлетина" към Интерпол и баба Меркел ще трябва да обяснява защо немския данъкоплатец изхранва ОСЪДЕН КРАДЕЦ който е откраднал едни $500 000.

    Мноу мъ кефят некадърните писачи на изказвания:

    "Върховенството на закона и т.н." трябвало да се прилага спрямо Кавални- ами то се ПРИЛАГА бе, цървули смотани. Духални Е НАРУШИЛ наложената му УСЛОВНА ПРИСЪДА и не се е разписвал в районното с месеци. Болници, лечения и т.н. са разбираеми, но от Следствието му ЗАПОВЯДАХА да се прибере до края на декември и да си продължат с подписката за да няма последици. Кавални ги отсвири и разбира се е ПУСНАТ ЗА НАЦИОНАЛНО ИЗДИРВАНЕ което автоматично означава, че където го види полицай е ДЛЪЖЕН да го арестува. Та кое не е според закона?
  • 75 така

    3 3 Отговор
    ек се изказа че не е демократичен ареста на Навални, а си замълча, когато много "демократично" изтриха Тръмп от социалките. На това му се казва "демокрация" в действие.
Новини по държави: