Last news in Fakti

18 Януари, 2021 15:45 2 684 6

Над 3,8 млн. британци с COVID-19 ваксина - повече от далите положителна проба за вируса

  • ваксина-
  • великобритания-
  • коронавирус

На този фон от днес влиза в сила забраната на пътните коридори за много страни

Над 3,8 млн. британци с COVID-19 ваксина - повече от далите положителна проба за вируса - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В Англия от тази седмица започва ваксинирането на над 70-годишните и на хората със сериозни здравни проблеми. Междувременно в Лондон се подготвят центрове за масово ваксиниране, които ще бъдат отворени 24 часа.

Премиерът Борис Джонсън заяви, че след големия напредък с имунизирането на хората над 80 години и обитателите и персонала на домовете за социални грижи, стартирането на ваксинирането на следващите групи хора е изключително важен момент в общонационалната програма.

По данни на здравеопазването вече над 3,8 милиона британци са получили първа доза ваксина, което е повече от далите положителна проба за COVID-19.

Междувременно още 10 големи центъра за масово ваксиниране отвориха врати, а в Лондон до края на месеца стартира пилотен проект с центрове, които ще бъдат отворени 24 часа.

Новината за денонощно отворените центрове бе съобщена тази сутрин от Надим Захауи, който е министърът, отговарящ за масовото ваксиниране. Той допълни, че страната е закупила общо 367 милиона дози ваксина.

Захауи освен това посочи, че след ваксинирането на споменатите вече четири най-рискови групи ще се пристъпи към ваксиниране на ключовите служители, което включва учители, полицаи и работещите в магазините.

На този фон от днес влиза в сила забраната на „пътните коридори“ за много страни.

Пристигащите с кораб, влак или самолет трябва да представят отрицателен тест, направен не по-рано от 72 часа, за да могат да влязат в страната. В противен случай ги очакват глоби от 500 паунда.

Всички новопристигнали трябва да се самоизолират за 10 дни.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    13 2 Отговор
    Таксуването върви по план.
  • 2 Аз40🏴‍☠️

    21 4 Отговор
    Бил Гейтс протрива ръце, планът върви чудесно. За 1-2 години ще има сериозен спад на популацията.
  • 3 Заглавие

    11 1 Отговор
    Заглавието не разбрах.

    Коментиран от #4

  • 4 Шпек

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Заглавие":

    И аз,ама тези с положителните тестове нямат нужда от ваксина.Лондон залага на груповият имунитет,ваксината забавя разпространението
  • 5 Дрън дрън

    3 0 Отговор
    Една малка подробност ... За ефективен имунитет се изискват две ваксинации.

    Коментиран от #6

  • 6 пропаганда

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Дрън дрън":

    ти откъде знаеш нещо,което не си виждал а още по-малко изследвал!