19 Януари, 2021 12:34 3 695 37

Скандал във Вашингтон! Подозират американка, че е искала да продаде на Русия компютъра на Нанси Пелоси

  • нанси пелоси-
  • капитолия

Хиляди хора щурмуваха Капитолия на 6 януари, за да се опитат да попречат на Конгреса да утвърди избирането на Джо Байдън за президент на САЩ

Скандал във Вашингтон! Подозират американка, че е искала да продаде на Русия компютъра на Нанси Пелоси - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американка е заподозряна, че е искала, но безуспешно, да продаде на руското разузнаване компютъра на председателката на Камарата на представителите в САЩ Нанси Пелоси, откраднат по време на щурма на Капитолия на 6 януари, предаде Франс прес.

Според обвинителния акт, видян от АФП, 22-годишната Райли Джун Уилямс от щата Пенсилвания е била част от размирниците, проникнали в сградата на Конгреса, предава БТА.

Кадрите, разпространени от британската телевизия Ай Ти Ви, показват млада жена, чиято самоличност е била потвърдена от майка ѝ, да се присъединява към тълпата, за да се качи в сградата на Капитолия.

Анонимен свидетел, разпитан от американските власти, потвърдил, че е видял други видеозаписи, на които Райли Уилямс грабва компютър (или хард диск) от бюрото на Нанси Пелоси.

Според същия свидетел, който потвърдил, че е бивш партньор на младата жена, тя възнамерявала да предаде устройството на свой познат в Русия с цел той да го продаде на руското разузнаване.

Замисълът в крайна сметка се провалил поради неуточнени причини и Райли Уилямс все още държи компютъра или го е унищожила.

Срещу младата жена е издадена заповед за арест, а според майка ѝ тя е напуснала семейното жилище, съобщи Ай Ти Ви.

ФБР е задържало двама мъже от Тексас за предполагаеми престъпления, свързани с щурма на Капитолия, предаде Асошиейтед прес.

Гай Рефит бил арестуван в петък в дома си в град Уайли, на около 56 километра североизточно от Далас, според съдебни регистри. Говорителка на ФБР заяви, че 37-годишният Матю Карл Мацоко също е бил задържан, без да окаже съпротива, в Сан Антонио в неделя.

На Рефит са повдигнати обвинения във възпрепятстване на правосъдието и незаконно влизане, а на Мацоко - в незаконно влизане и непристойно поведение на територията на Капитолия, каза тя.

Федералните власти арестуваха пенсиониран пожарникар и студент по мода, и двамата от щата Ню Йорк, както и мъж от Айова, във връзка с щурма на Капитолия, съобщи Ройтерс.

Двайсетгодишният студент Николас Монкада бил задържан в дома си в Стейтън Айлънд вчера рано сутринта, каза ФБР. Университетът му уведомил агенцията за негов пост със снимка, на която той е в сградата на Конгреса.

На Томас Суини от Фрийпорт, също в щата Ню Йорк, вчера са бил повдигнати обвинения, но той все още не е задържан, съобщи говорителка на ФБР. Петдесет и три годишният Суини се пенсионирал от противопожарната служба през октомври.

Хиляди хора щурмуваха Капитолия на 6 януари, за да се опитат да попречат на Конгреса да утвърди избирането на Джо Байдън за президент на САЩ, припомня Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сащ

    64 7 Отговор
    Пропадат с всеки изминал час..!

    Коментиран от #4

  • 2 Шекел

    54 5 Отговор
    Нанси пелоси я оправя само един оптичен мерник.
  • 3 Hahaha

    29 2 Отговор
    Е тя то продаде,но после го откупи с 20% лихва
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ТаУмВзе

    47 5 Отговор
    Либерастките фашисти ги друска Параноята Яко!
  • 6 ДОКО

    40 2 Отговор
    МАЙ В АМЕРИКА СИ ИГРАЯТ НА СТРАЖАРИ И АПАШИ..ИМАМ ЧУВСТВОТО ЧЕ ТИЯ ПОЛИТИЦИ НАИСТИНА СИ НЯМАТ РАБОТА И СИ СЪЗДАВАТ СЮЖЕТИ ЗА ЗАБАВЛЕНИЕ И ЕСТЕСТВЕНО ЗА ОТЧИТАНЕ НА ДЕЙНОСТ..
  • 7 бай онзи

    44 0 Отговор
    да не вземе някой да види домашното й порно с черни пи*шки?
  • 8 3,14К

    41 1 Отговор
    Човека, който взе компютъра , го самоубиха преди няколко дни. А иначе там вече деца предават родителите си и обратно , за приятеля на момичето (бивш) какво да кажем? Пълна деградация и геноцид.

    Коментиран от #9, #12, #13

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 big

    42 2 Отговор
    Тези явно се оср.аха! Това да виждаш във всичко и навсякъде ръката на Путин и Русия е признак на изключителен страх от тях, което води до психични отклонения наречени "параноя"!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Шекел

    22 1 Отговор

    До коментар #8 от "3,14К":

    Колкото повече измират американските глпаци толкова по-добре.
  • 14 За путинофили с НЕуважение

    5 33 Отговор
    През последните десет години населението на САЩ се е увеличило с 25 милиона (близо четири Българии) и нека другарите и пригласящите им псевдодемократи да сметнат колко са избягалите от щатския милитаризъм, расисткия тормоз и бродещия призрак на комунизма! Колко са побягналите от "разрухата" на Америка и колко са разколебаните да търсят щастието си и да преследват американската мечта?

    Коментиран от #25

  • 15 БАЙ Х@Й‼

    27 1 Отговор
    Американският Павлик Морозов: Дъщеря издаде майка си за това, че е участвала в щурма на Капитолия.
    След постъпката си Хелена разбра, че няма кой да плаща обучението и с пост в нета събира 60 000 долара за своето образование!

    Коментиран от #19

  • 16 ДядоСтою

    19 0 Отговор
    САЩ Я НАПАДНЕТЕ РУСИЯ ПОНЕЖЕ СТЕ СЕ ЗАБАТАЧИЛИ И В МИГ ЩЕ СТАНЕТЕ АТЛАНТИДА И СЛЕД 50 ГОДИНИ ДЕЦАТА НИ ЩЕ ПЛУВАТ С ЛОДКИ И ПОДВОДНИЦИ И ЩЕ ЕИ РАЗГЛЕЖДАТ ААХАХА
  • 17 ЦРУ

    1 15 Отговор
    Внимавайте !!! Дъъъълга е нашата ръка !⚡⚡

    Коментиран от #21

  • 18 Мнение

    30 0 Отговор
    Ще открият на нансито лап топа, когато си ухапят лакъта. Щом така вият на умряло, кой знае какви компромати има в него. Старицата по семейна традиция има проблеми със законността : лично по заповед на президента Кенеди, баща й е бил разследван за държавни "прегрешения". Отървава кожата след покушението му(на президента). Има и други наследствени дарби в тая фамилия, но ако ги опиша, ще ме трият.
  • 19 да питам

    2 4 Отговор

    До коментар #15 от "БАЙ Х@Й‼":

    Стара , бойна петолъчка от Блиц , а ?!!

    Коментиран от #26

  • 20 Гледам ги тия на снимката......

    18 0 Отговор
    Убавци....ама не са те виновни,това си е от ГЕНИТЕ!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Сандо

    16 0 Отговор
    Що не го е разиграла на търг?Щеше да е честно,пък и цената ще се вдигне.Можеше да участват и щатските тайни служби,пък и самата Пелоси.А сега какво се получи:майката в ролята на Павлик Морозов предаде дъщеря си.Как се променят нещата!?
  • 23 Здрасти

    18 1 Отговор
    Вият на умряло ционистите махалото ще хлопне на 20-22 всички докумен ти са в ръцете на военните
  • 24 ЦРУ

    3 1 Отговор

    До коментар #21 от "Тогава ме фани бързо за":

    Там работи ГРУ ..🤭
  • 25 Лек ви ден

    24 2 Отговор

    До коментар #14 от "За путинофили с НЕуважение":

    Ами то да ти кажа товойте данни хич не говорят за добро в САЩ..Първо са нараснали за сметка на емигрантите-смяташ ли,че това е добре за американците..??? Второ-статистиката показва,че над 65 % от американците не са излизали от своя щат-та камо ли от държавата си....-просто защото,с тези средно 5-6 кредита няма как да си го позволят.А малкият процент бели хора които отиват там са такива като теб-вярващи и мислещи още с етикетите и лозунгите на холивудските филми.Та хич не е розово там- И друго-дори и най-добре да живеят там-трябва ли да им се кланяма и да считаме че те винаги са прави-що за безгръбначие е такова мислене???
  • 26 БАЙ Х@Й‼

    9 1 Отговор

    До коментар #19 от "да питам":

    Да ти кажа , още от Петел съм! Те изгубиха, като блокираха нерегистрирани. Пиша безплатно! Пиша само истина ! А всеки ме харесва или мрази когато истината му допада или не !
  • 27 Кире

    12 1 Отговор
    Браво на бабата! Щом и на компютър работи!
  • 28 Бесен

    13 1 Отговор
    Това е тип, чих за един дето бил виждал някой кото бил ходил при друг дето твърдял че били били взели...
    От компютър/ лаптоп до хард има бая разлика, няма как да се объркаш какво точно си видял да взимат :)
    Поредните безумни сценарии на демоникратите. тая либерална паплач дълбае тинята яко
  • 29 Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺

    13 1 Отговор
    В заложна къща е.
    Заложен е за 40 евра.

    Коментиран от #33

  • 30 Верно ли

    13 0 Отговор
    Хахаха - анонимен свидетел видял някаква 22 годишна келе.ка да "грабва" лаптопа на Пелоси и отгоре на всичко същата има приятел, който има приятел руснак, който ще уреди продажбата на устройството на ГРУ :)))) Приказките от 1001 нощ пасти да ядат вече :)))
  • 31 истинко

    0 1 Отговор
    И това е демократична държава?! Че Русия е клоака - това е факт, но сега и САЩ станаха такива!
  • 32 ТОЧКАТА

    5 0 Отговор
    Пилоси явно НЕ държи на лаптопа си!!!!А сега за един лаптоп Америка под ботуша на ФБР!!!!И истерия,истерия!!!!!!!Навсякъде все РУсия виждат....До 6 месеца демократите ще обявят ВОЙНА,......
  • 33 яяя

    4 0 Отговор

    До коментар #29 от "Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺":

    в заложна къща е защото за Руснаците тази информация вече я имат за стара пари не дават!!!
  • 34 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    ЩОМ Е САМО Е ЗАПОДОЗРЯНА ... ЗАЩО ДА Е СИГУРНО ,ЧЕ НЕ Е УСПЯЛА : ФЛАШКА ;ФЛАШКА ----МЪНИ -МЪНИ !?!?!?
  • 35 ПЕНКО

    4 0 Отговор
    НЯМА ЗАГИНАЛИ АГЕНТИ НА ФБР --- ЗАЩО !?!?!? КОЛКО ОТ ФЕБЕРЕЙЦИТЕ СА ПРОТРЪМПОВЦИ И КОЛКО НЕ СА , А СА СЕМИТО-ЦИОНИСТО РОБИ НА БАЙДЪНСКИТЕ - ЕВРЕИ !!! ХОЛОКОСТ И КУ КЛУКС КЛАН ЗА САЩ !!!!!!!!!!!!!
  • 36 ПЕНКО

    3 0 Отговор
    "ГРАБВА КОМПЮТЪР-ИЛИ ХАРД ДИСК " --- ФБР ИНФОРМЕЙШЪН ???
  • 37 Нане

    0 0 Отговор
    ко мое се очаква от кухи лейки