Last news in Fakti

19 Януари, 2021 14:12 2 435 73

Българите зад граница искат да гласуват по пощата

  • избори-
  • българи-
  • българи зад граница-
  • чужбина-
  • гласуване по пощата-
  • изборен кодекс-
  • христина въчева-
  • германия

Много от българите в чужбина смятат, че най-добре е гласуването да стане по пощата

Българите зад граница искат да гласуват по пощата - 1
Снимка: БГНЕС

Българската общност в чужбина ще участва активно в парламентарните избори у нас на 4 април - такива са впечатленията на Христина Въчева, която живее със семейството си в германския град Хамбург, предаде БНР. Христина ще гласува, защото смята, че гласът на българите зад граница е важен. Такава е нагласата и на други наши сънародници зад граница, твърди тя.

„Нагласите са за гласуване, за възможност нещата в България да се променят – изцяло, основно, законово“, споделя тя. „На никого не му е безразлично как върви България, как протичат нещата там. Българите извън България участваха в протестите, които повече от три месеца бяха активни и начело на които стояха млади българи от чужбина“, казва сънародничката ни за предаването „Преди всички“.

Много от българите в чужбина смятат, че най-добре е гласуването да стане по пощата след предварителна регистрация и попълване на бюлетината, споделя Христина Въчева. Откакто е зад граница, самата тя вече е гласувала няколко пъти. Пояснява, че не всички българи могат да направят това, защото броят на изборните секции е малък и се чака с часове. Към трудностите сега се прибавят и въведените от германското правителство ограничения заради COVID-19. Едно от тях е забраната за пътуване на повече от 15 километра от населеното място. Затова според Христина трябва да се заимства моделът на други държави.

„В Германия, както и в Австрия, отдавна съществува гласуване по пощата. Има го опитът, ние просто трябва да го следваме. В този момент на пандемия гласуването трябва да стане по пощата.“ Независимо от начина, по който ще се гласува зад граница, българите в Хамбург според Христина Въчева очакват от изборите „възстановяването на една правова и икономически силна държава“. Тя самата не е изгубила надеждата за връщане на българите от чужбина в родината. Иска ѝ се да вярва, че с гласа на всеки наш сънародник зад граница може „да спре тази евакуация на българския народ по света“.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    41 42 Отговор
    Да се гласува ЗАКОН който не е живял в България през последните 12 месеца да НЯМА право да гласува и да определя съдбата на на българите които живеел в България !

    Коментиран от #3, #8, #16, #17, #24, #38, #68

  • 2 сектант

    34 11 Отговор
    много от протестиращите специално дойдоха от чужбина да ви мразят на нашите павета
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 реалистъ

    24 32 Отговор
    Според мен не трябва да гласуват. Откъде накъде ще живеят на хиляди километри от тук, а ще ми определят колко хубаво е при режима на Бойко и ще гласуват за ГЕРБ?! Ами като е толкова хубаво, какво правите навън?! Идват си веднъж на няколко години за празниците и се правят на голямата работа, обменили евро за два лева и айде, баровци.

    Коментиран от #29, #42, #66

  • 5 Българка

    29 13 Отговор
    Да, на българите зад граница не им е безразлично как вървят нещата в България, но на шайката й е безразлично тяхното желание да гласуват. Управляващите правят ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА САБОТИРАТ изборите. В техен интерес е да няма висока избирателна активност.
    В интерест на българите е МАСОВО гласуване, въпреки всички спънки и опити за сплашване, купуване и подмяна на вота от страна на управляващите!

    Коментиран от #48

  • 6 сигурно

    24 10 Отговор
    Ама тиквата никога няма да го позволи , защото и един глас нама да получи !

    Коментиран от #67

  • 7 Буко Баламата

    10 7 Отговор
    Ми,че ние нямаме поща бре господа и дами.
  • 8 Един

    7 11 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Цвете след плевели не вирее... Не е лесно да си прост и да не разбираш, че ако на хората с малко повече акъл биха избрали евакуацията.
  • 9 Кочо

    19 9 Отговор
    Освен интелигенти и образовани хора, от България се преселиха в чужбина и много боклуци. Неслучайно чалгари като Славчо и певачките на Пайнер се хвалят, колко успешни били техните участия на запад. Ще идеш на Запад, ама пак си искаш мазната чалга и да мяташ салфетки в кръчмата. Според мен ако не си живял тук поне 1 месец през изминалата една година до датата на изборите, трябва да нямаш право да гласуваш.

    Коментиран от #60

  • 10 БГ МАФИЯ В МС

    5 13 Отговор
    ХВАЩАЙТЕ САМОЛЕТА И ИДВАЙТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА ГЕРБ. ЩЕ ИМА БЕЗПЛАТНИ ПОЛЕТИ ПЛАТЕНИ ОТ ББ - БЪЛГАРИЯ ЕАР . В ИЗБОРНИЯ ДЕН ПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ САМОЛЕТИ ЩЕ ПОСЕТЯТ, ВИЕНА,ХАМБУРГ, ЛОНДОН, ИСТАМБУЛ, АНКАРА И ЩЕ ИМА ЧУВАЛИ НА ГЕРБ.
  • 11 Христо

    16 4 Отговор
    Според мен гладуването по пощата е най лесно да се подмени
  • 12 Тук сме

    11 5 Отговор
    Ха ха!
    Видяха, че пощенските гласове "печелят" избори и се хванаха за тая сламка.
    Всъщност умрялото сдс разчита на задокеанските гласове, на които още име в главата митинга от 1990, а дпс - на своята "армия" в Турция, които имат българско гражданство за да са в ЕС и за да бъде тяхното в източна България.
    Тези гласове въобще няма да ми липсват.
  • 13 ха ха ха

    15 9 Отговор
    Българите зад граница да си гласуват за тамошното управление и да не ни се мешат на нас тук!
  • 14 куку

    11 16 Отговор
    Не е редно да се лишава който и да е български гражданин от право на глас. Независимо къде колко е бил. Ако можеше да се върна на малко по-млади години, и аз нямаше отдавна да съм тук по вина на същите тези мерзавци, които фалшиво се самоизбират и ни разсипаха. Те знаят, че българите, емигрирали в чужбина ще гласуват антисистемно и бягат като дявол от тамян от това. Докато народът не решава тези неща с референдум, мръсната сган, впила се във властта, няма да го позволи никога.

    Коментиран от #26

  • 15 БАЙ Х@Й‼

    10 2 Отговор
    ДЕМОкрация идва от ДЕМОС ! А ДЕМОС са били не ВСИЧКИ, а имотни и грамотни !

    Коментиран от #44

  • 16 Добринка

    22 13 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    От къде на къде хора които не живеят в България и не си плащат данъците в България трябва да имат право да определят съдбата на нас които живеем тук и си плащаме данъците тук ?!? Това е абсолютно погрешно !

    Коментиран от #37, #41

  • 17 барчо

    19 9 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Напълно подкрепям. Това и аз щях да напиша, но ме изпревари. И причината е много проста. Тези, които живеят на практика в чужбина, като българските турци и устроилите се на запад не знаят проблемите ни тук и не би трябвало да си дават мнението. Все едно аз да си давам гласа за кмет на населено място в другия край на България. На българите, които живеят постоянно в чужбина и идват само за по няколко дни да си оправят визата не и пука изобщо какво става и ще става тук и по тази причина са идеалния материал за покупка на гласове!!!

    Коментиран от #49

  • 18 ха ха ха

    15 5 Отговор
    Електронно, явно гласуване, където всеки може да си провери къде е отишъл гласът му!

    Тия хвърчащи истории с разни бюлетини по-пощата - няма да стане!
  • 19 1520

    14 10 Отговор
    тези които не живят в България не трябва да гласуват а по пощата е най лесната измама
  • 20 Бокича съм....

    10 4 Отговор
    Вие може и да искате но аз не искам!

    Коментиран от #31

  • 21 Сори

    8 4 Отговор
    Това е противоконституционно защото вота трябва да е таен.
  • 22 Диверсант

    14 10 Отговор
    Живея в Италия от 2003 година. Не ми е безразлично какво става в България, но пък съм достатъчно проумял да не ме водят за носът. Не съм гласувал и няма да гласувам. По простатата причина че съдбата на България е определена през 1989.... Сега ще се нареди една опашка със празни шкафчета и аз трябва да им се връзвам. В Италия след последните избори когато спечелиха 5 Звезди излезна израза ПО ДОБРЕ КОРУМПИРАН ПОЛИТИК ОТКОЛКОТО НЕГРАМОТЕН. ... Много ще скочат че по неграмотен от Бойко няма..... Аз пък ще попитам кои са по грамотните от него??? България е скопена, няма политически елит, всичко се решава на КОЗЯК, а гласуването по пощата го видяхме в Америка. А и да не забравя. НЯМА ДА СЕ ВАКСИНИРАМ 😁😁😁😁
  • 23 БАЙ Х@Й‼

    8 1 Отговор
    И сега има "дискриминирани" - по възраст ! ДЕМОКРАЦИЯ - гласуват грамотни (не може да си напише името, а ще дава съвети кой да управлява) , имотни ( плаща данък на място, т.е. заинтересован, а не чергари и номади ) !!!
  • 24 Защто?

    11 11 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Защо да не можем да гласуваме... Данеби след като живеем зад граница повече от 12 месеца не се считаме за Български граждани! Я се вземи в ръце и се гръмни!

    Коментиран от #28, #52

  • 25 nenenene

    7 7 Отговор
    Ne може хора, които не живеят в България да определят съдбите на хората живеещи в България. Ние не гласуваме във Испания, Италия, Англия, САЩ. Те също да не гласуват и с чужда пита помен да правят.
  • 26 барчо

    2 8 Отговор

    До коментар #14 от "куку":

    Ти не разбра ли, че народа нищо не решава и нищо няма да реши по изборен начин???? След 1989 г онези горе така си бетонираха нещата, че с бюлетини нищо не може да се направи. Те определят дали да има и за какво да има референдум, а ако нещо се обърка го обявяват за недействителен. Отдавна ония "шефове" са решили, че българската територия не е за нас и ни унищожават систематично. Първо ни убиха младежта, която не става за чеп за зеле, убиха икономиката, убиха образованието, убиха здравеопазването и убиха българското и борбеността в българина. Създадоха в младежта мита, че решават те и са свободни. Дадоха и свобода да избират вида наркотик, който да ползват, вида цигари, вида алкохол. Това и дадоха ..... и ги убиха. Направиха от тях безмозъчни зомбита. Има естествено и такива, дето са пропуснати, но те са до към1%
  • 27 Го4о

    6 3 Отговор
    И аз искам в нашето село да гласуваме по пощата за да сме равноправни с тези от чужбина, ама пощата взема писмата само в петък, а изборите са в неделя!?!? Ха ха ха...
  • 28 до Защото

    9 4 Отговор

    До коментар #24 от "Защто?":

    Еми много е просто , нямате морално право да гласувате защото 30% от моята заплата отиват като данък в бюджета на България , а от ваште заплати данъците отиват в страните които живеете . Сега стана ли ти по-ясно ?

    Коментиран от #50, #61, #64

  • 29 333

    6 5 Отговор

    До коментар #4 от "реалистъ":

    Ако гласуваха за Бойко, тиквата щеше да направи всичко възможно да им осигури възможност да гласуват. На последните избори не беше така. А тия в Турция им организират транспорт с автобуси.
    Гласуват тия, които искат да се върнат в България. Избирателната активност в щатите сигурно е 1/10 от тая в ЕС, тия зад океана очевидно не искат да се върнат.
    Някои даже са в командировка, и плащат данъци в България. Други са отишли да изкарат някой лев, който после ще похарчат тук. Трети издържат родителите и. Милиарди левове пращат годишно.
  • 30 Конник

    6 2 Отговор
    Не тези в чужбина а живеещите в България! Трябва задължително гласуване за всички. И в Белгия и в още четири държави в Европа гласуването е задължително! Тогава
    Е има глас народен, глас божи!
  • 31 Много си прозд щото

    4 6 Отговор

    До коментар #20 от "Бокича съм....":

    на гласове от чужбина разчитат само невразрачни измекярски партийни...
  • 32 Шекел

    4 2 Отговор
    Като са зад граница нямат право да гшасуват само който сърба лйната на политиците тук има право.
  • 33 Нов

    7 5 Отговор
    Много умно мислите ,да не гласуваме от чужбина ,а само пари да харчиме и инвестираме в Бг за да поддържаме икономиката.Да се връщаме за почивка в нашите курорти и да подпомагаме туризма.Да пращаме пари за болниците които нямаха пари дори и за маски.И най накрая нямал съм право да гласувам, ами хубаво ....,нито ще гласувам ,нито ще идвам на почивка в Бг че е по скъпо от другите места.

    Коментиран от #34, #53

  • 34 бе яяяяя

    8 5 Отговор

    До коментар #33 от "Нов":

    Идваш тук само за зъболекар, че там не моеш си го позволиш... никаква файда от вазе!

    Коментиран от #35, #51

  • 35 Нов

    3 5 Отговор

    До коментар #34 от "бе яяяяя":

    Точно за това идвам в Бг за зъболекарски услуги понеже тук всичко ми е безплатно от Здравната каса ,а аз съм малоумник и ще ходя да плащам в Бг.

    Коментиран от #54

  • 36 ПЕНКО

    2 1 Отговор
    УТОЧНЕТЕ : " НЕТОЧНО БЪЛГАРИТЕ" ЗАД ГРАНИЦА -УМРАТ ДА СЕ МЕШАТ НА ТЕЗИ , КОИТО ДЪРЖАТ ДЪРЖАВАТА НА ПЛАЩИТЕ СИ - ЗА ДА ИМА КЪДЕ ДА СЕ ПРИБЕРАТ " НЕТОЧНО БЪЛГЪРИТЕ"ОТ ЧУЖБИНА !?
  • 37 Дамм...

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "Добринка":

    И какво се получава - българите в чужбина имат право, но не могат да гласуват (апропо, има и такива, които са само временно в чужбина, заради краткосрочни ангажименти, съвпадащи с датите за изборите, но и те са в кюпа). От останалите в България - за карантинираните няма създадена възможност да гласуват (доколкото ми е известно), част от по-възрастните най-вероятно ще имат притеснения да гласуват, предвид пандемичната обстановка, друга (дано да е неголяма част) няма да гласуват, просто, защото не искат или не знаят за кого. И една малка част ще гласува. Обаче: ще гласуват и циганите (които карантина не ги лов ) и които, заедно с една немалка част от хората с ниско образование и/или затруднена финансова ситуация, се надяват да получат някой лев от продажбата на гласа си. Ама нищо, защо да не получат някой лев за гласа си, щом като през останалото време са най-съвестните и редовни данъкоплатци. 😉😆😂🤣 Ще гласуват политиците и техните съпруги/съпрузи, пълнолетни деца и роднини (естествено за себе си, респ. за партията на роднината, защото ще могат евентуално да намажат), както и тези, които "намазват" покрай сегашното правителство (не сме измислили корупцията, но за жалост не е подминала родината ни), ще гласуват хора, които могат да дойдат с бърз, организиран превоз от Турция, за да гласуват за кого? - за организатора на превоза, естествено. А, да, да не забравяме - непълнолетните българи не могат да гласуват. По логиката за това, кой-къде плаща данъци - ами то

    Коментиран от #40, #55

  • 38 Глей ти

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Ти когато живееше в чужбина, какъв се чувстваше? Извънземен или българин? А как се чувстваш сега, когато ония от гетата гласуват и ти определят съдбата?
  • 39 ПЕНКО

    3 0 Отговор
    МАСОВО "НЕТОЧНО БЪЛГАРИТЕ " ЗАД ГРАНИЦА СИ ИДВАТ В РОДИНАТА ЗА ДА СИ ПОПРАВЯТ ЗЪБИТЕ ;ПРОТЕЗИ И ИМПЛАНТИ !!! " НЕ СЪМ ИЗБЯГАЛ ...НЕ СЪМ ИЗБЯГАЛ " !!!!!!!!!!!
  • 40 Дамм...

    4 2 Отговор

    До коментар #37 от "Дамм...":

    ...По логиката за това, кой-къде плаща данъци - ами то и за тези, на възраст 18-20г. не е ясно по този критерий какво право имат да гласуват (18-годишните какви данъци са плащали). Циганите, не спадат в тази група, защото, както се убедихме, България оцелява само заради техните данъци. Хм...споменах ли и част от пенсионерите, които ще се подведат по 50-те лева увеличение на пенсиите (25 евро!, което е смехотворно, но за българските пенсионери е трудно да го подценят), което получават от няколко месеца и на които им се обещава още увеличение на пенсиите....Явно тези от вас, които не искат живеещите в чужбина българи да могат да гласуват, смятат, че са мнозинството от избирателите в България и спечелването на изборите им е в кърпа вързано. Помислете пак! ...

    Коментиран от #62

  • 41 Глей ти

    6 3 Отговор

    До коментар #16 от "Добринка":

    Когато става въпрос за финансов принос, е хубаво да знаеш, че живеещите в чужбина имат не малък такъв. А също така плащаме не малко данъци в България.
  • 42 Глупендер

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "реалистъ":

    Абсолютно никой зад граница не гласива з а статуквото ! Простичко действие е да се запознаеш със статистиката от последните избори за да разбереш, че българите зад граница гласуват предимно за ДБ и останалите не правителствени формации
  • 43 Дамм...

    3 2 Отговор
    И отново да попитам - какво се случва с гласовете на българите в чужбина? Да не се окаже изведнъж, че от 6-7 млн. население, барабар с непълнолетните, са гласували 8-9 млн.?
  • 44 Учи старогръцки

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "БАЙ Х@Й‼":

    И ще знаеш... сега просто се излагаш

    Коментиран от #59, #63

  • 45 Oт Франция.

    4 3 Отговор
    11 години съм в френско. Имаме си собственост (постоянен адрес).Но не съм придобил френско гражданстмо защото не искам..От 2019 никъде не пътувам зад граница.Как да гласувам?Ако е до Бордо няма проблем.Но за по далеч е проблем.Имам право да се помъча за промени в БГ. С оръжие не става-остава с гласуване.Къде е проблема да изпратя до БГ посолството в Париж препоръчано писмо с обратна разписка с попълнената билотина която да е свалена и разпечатана от сайта на ЦИК придружена с копие на личната ми карта и удостоверение за адрес ( за което в Франция служи фактура от ток,вода,газ).Защото ако се лишават хората от възможност, ако се паникьосват чрез страх от болести то активността в БГ и в странство ще е супер ниска.Ще гласуват "железните ядра" които не се интересуват от прагматизъм,от правда,от справедливост. И отново същите га-до--вее. Спокойно може процеса по пощата да започне 30 дена преди назначена на дата.Всички данни трябва да се вкарват в единна информационна система и ако стане дублиране някъде на ЕГН работата в мошеничество и измама ще лъсне. Изобщо проблема с мъртвите души е голям.В БГ няма воля за промяна от БСП, ДПС ,ГРОБ и още няколко партийки. Страх от заслужено възмездие.А не се ли промени това статукво аз ще си умра в чужбина защото няма да се върна в свачкана, потисната от пр--о--с--та--ци страна.ГРОБ просто бе върхът на прост-о--ти--я--та .Не знам дали някой би ги бил по лошотията натворена на страна и народ.
  • 46 Глей ти

    6 2 Отговор
    Чета разни .... мнения и какво? БЪЛГАРИТЕ в чужбина да не гласуват. Защо? Като се замисля, ако не гласуват Българите в чужбина и тези, които им е все едно в България (никак не са малко), кой ще гласува? Политиците и роднините им от ГЕРБ и ДПС, администрацията на ГЕРБ и ДПС и купените от ГЕРБ и ДПС. Ай, чИститУ поредно правителство ГЕРБ-ДПС.
  • 47 В този век

    2 5 Отговор
    на електроника и технологий да ползваш поща е малко тъпо. Ами те българите в чужбина могат да искат и с пощенски глъби да гласуват или с димни сигнали,ама няма. Като толкова искат да хващат самолетите и да си идват да гласуват,не да стоят като мишоци и да се крият там. И да не ми се правят на родолюбци зад граница,фалшиви са техните приказки за любов към България.
  • 48 Като не им е

    2 4 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    безразлично да се връщат,не да стоят далече и да си проветряват устата.
  • 49 Дамм...

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "барчо":

    Абсолютно си "прав". "Не ни пука", защото видиш ли, "все ни е тая" как живеят родители, роднини и приятели в България. Ще ни се на най-близките ни да им е зле, разбираш ли. Представа за живота в България "нямаме", защото не сме живели в България, пък камо ли да се информираме. Представа от законова държава "нямаме", защото от законова България се преместихме в "незаконови" държави. Тези, които сме в ЕС имаме най-голяма нужда от визи, а това пък "не може" да бъде свършено в българското посолство. Не сме се разменили българското си гражданство срещу чуждо, защото, видиш ли българският паспорт ни "носи предимства", а не недостатъци в държавата, в която сме. О да, "идеалният материал за покупка на гласове сме", защото с изкараните 5 евро ще можем да си платим 2 билетчета за градски транспорт - отиване и връщане до посолството, че "трябва да си подновим визите". Пък, ако посолството, не е в града, в който живеем, "ще се пазарим за 50 евро + 5-6 евро за маска". (Jocker: употребата на кавички, в комбинация със сарказъм, не е случайна.😉)
  • 50 По тази логика

    5 2 Отговор

    До коментар #28 от "до Защото":

    България няма моралното право да взема пари от ЕС,. които идват от данъците на хората, живеещи в други държави.
  • 51 Ти на кой свят живееш?

    3 1 Отговор

    До коментар #34 от "бе яяяяя":

    Нещо за здравни застраховки чувал ли си?
  • 52 Ами защото

    2 5 Отговор

    До коментар #24 от "Защто?":

    за 12 месеца изгубвате реална представа за България,да не говорим,че някой "забравят" езика и се правят на гоуеми като си дойдат и започват да плюят по система и по държава. Ставал съм свидетел на десетки случаи от такива "българи" на едни зададох въпроса ми защо се върнахте?,и отговора бе заради документите иначе няма и да помислим. Та те това сте и за това нямате право на такова гласуване. Ако искате,хващайте самолетите мили"родолюбци" и покажете,че милеете за България иначе аут.

    Коментиран от #56, #65

  • 53 Ама вие

    2 6 Отговор

    До коментар #33 от "Нов":

    си идвате тук защото почивката тук ви е най-евтина,хранат най-вкусна и езиковата бариера я няма,а и тук свободийте са най много и никой копче не може да ти каже. А пари за болници не сте давали,а парите за родителите които оставяте на произвола на съдбата са малко утешение от липсата ви и всекидневните грижи за тях,но вие сте над тези неща и си мислите,че като пратите 200-300 евро сте измили съвестта си със светена вода. А хай де стойте си там и не помирисвайте родината,безродници такива.

    Коментиран от #72

  • 54 Ей леко с

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "Нов":

    тези хвалби,че като ми дойдете в кабинета и ви питам ами там е безплатно и започвате да хъкати и мъкате и безплатно ама чакаш по половин година,а тук като дойдеш,ако може веднага аз плащам. Не се хвърляй на високо ако не можеш да летиш,че падането е лошо.
  • 55 Точно когато

    1 2 Отговор

    До коментар #37 от "Дамм...":

    е датата на изборите е Велик ден там и никой не работи. Ловиш самальота и тук на урната,на другия ден обратно.

    Коментиран от #57, #58

  • 56 Дамм...

    4 1 Отговор

    До коментар #52 от "Ами защото":

    Забравили били езика...В България някои, или никога не са го говорели, или пък, ако са ходили на училище, са доста неграмотни (примери сред политици и журналисти, колкото щеш). По въпроса, дали имаме право или не - ако искаш да живееш в законова държава, добре е да си прочел поне Конституцията - там е казано, дали имаме или нямаме право на гласуване. 😉
  • 57 И какво като е Великден

    2 0 Отговор

    До коментар #55 от "Точно когато":

    Или, викаш, като е Великден, та ще ти се размине карантината от 6-10 дни?
  • 58 Великден

    3 1 Отговор

    До коментар #55 от "Точно когато":

    Ти представяш ли си 1-2 млн. българи да си дойдат в рамките на 1-2 дни? Само от гледна точка на чивекопотока. За внасяне на нови щамове и прочие пък да не говорим. Или викаш, и без това не ни пука за хората в България, та дай да се изсипем всички със самолета от цял свят. Пък после, който накъдето, пък вие се оправяйте. Защото видяхме колко е читава здравната система в България.
  • 59 БАЙ Х@Й‼

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "Учи старогръцки":

    Атиняните създават първата демокрация в света като радикално решение против връщането на властта у аристокрацията. Основна политическа роля играе народното събрание (Еклесия), което решава всички въпроси. То съществува още от времето на реформите на Дракон от 621 г. пр. Хр., насочени против узурпирането на властта, но след реформите на Солон всеки атински гражданин, без значение на произхода си, получава право на достъп, макар че е възприет известен имуществен ценз – най-бедните не могат да се обръщат към събранието или да бъдат избирани на отговорни постове. Има и жители на полиса, които нямат никакви права – това са чуждоземците метеки и робите.
  • 60 Сск

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Кочо":

    То в Бг само на опера и театър се ходи. БЪЛГАРИТЕ ИМАТ ПРАВО НА ГЛАС ПО КОНСТИТУЦИЯ !
  • 61 Сск

    0 1 Отговор

    До коментар #28 от "до Защото":

    Не са ли 10%? Нещо са те прецакали.
  • 62 Сск

    0 1 Отговор

    До коментар #40 от "Дамм...":

    Това са герберски тролве!
  • 63 БАЙ Х@Й‼

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "Учи старогръцки":

    Да ти го подчертая : Атиняните създават първата демокрация в света като радикално решение против връщането на властта у аристокрацията. Основна политическа роля играе народното събрание (Еклесия), което решава всички въпроси. След реформите на Солон всеки атински гражданин, без значение на произхода си, получава право на достъп, макар че е възприет известен ИМУЩЕСТВЕН ЦЕНЗ – най-бедните не могат да се обръщат към събранието или да бъдат избирани на отговорни постове. ИМА И ЖИТЕЛИ на полиса, КОИТО НЯМАТ никакви ПРАВА – това са чуждоземците метеки и робите.
  • 64 Хаха

    1 2 Отговор

    До коментар #28 от "до Защото":

    Защо мислиш сме зад граница.... В България няма в момента нищо за нас. Ако искаме да се върнем след време в уредена страна, не бива ли да имаме право да гласуваме?!
  • 65 Не!

    1 1 Отговор

    До коментар #52 от "Ами защото":

    Не за 12 месеца забравяме какво е в България... Защо? Защото за последните 10+ години е една и съща помия! Как така ще искаш да ни вземеш правото което ни се полага като български граждани?!
  • 66 Денислав

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "реалистъ":

    Господине,българите в чужбина сме милион пъти по-отговорни и граждански активни от такива като теб-философствайки врели некипели от дивана
  • 67 Защо

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "сигурно":

    Кауна не иска да гласуват за неговите изборите по пощата и машинно защото доган и решетников не бяха сигурни /та накараха борисов да сложи наи не подходящата кандидатка / да си чул душа против дпс от шофьора на самолет
  • 68 Истината

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Българино, от двадесет години живея извън България и не по- моя вина! Но съм изряден данъкоплатец и това ми дава пълното право да мога да гласувам ! Което ще рече , че плащам и твоята заплата!
  • 69 Истината

    3 1 Отговор
    Да се отмени гласуването на българите в чужбина, но да отпадне и плащането на данъци за тях! Тиквеници такива, какво излиза плащаш си данъците особено за смет , но без да си ползвал услугата! Наливам пари в бюджета за да имате заплати и правото ми по -конституция трябва да се отнеме! Затова сте най- най... П......е в света!
  • 70 Сако

    1 2 Отговор
    Не желая българи които не живеят в България да гласуват това е смешно с тези искания който иска да се прибере в България да гласуват стига да са мрънкали

    Коментиран от #71

  • 71 Даньо

    0 0 Отговор

    До коментар #70 от "Сако":

    Защо? От какво те е страх или те е яд?
  • 72 Истина

    0 0 Отговор

    До коментар #53 от "Ама вие":

    Ти си бай Ганьо, точно както го е описал Алеко.
  • 73 Сако

    0 0 Отговор
    От нищо не се страхвам не живееш в България и не е редно срещу пари да скачаш пред посолство и да крещиш срещу властта да тя не е перфектна но кажи какво искаш защо не крещиш срещу фирмите които плащат жълти стотинки на тези които са в България кой да дойде на власт бяха юпита крадливи БСП ГБ кой да е следващия месия които за сто дни си оправи имотите кой
Новини по държави: