Last news in Fakti

19 Януари, 2021 16:34 2 362 19

Посетиха Навални в ареста

  • алексей навални-
  • навални-
  • русия-
  • арест

Навални е благодарил за подкрепата

Посетиха Навални в ареста - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руски правозащитници посетиха опозиционера и основател на „Фонда за борба с корупцията“ Алексей Навални в следствения арест „Матроска тишина“ край Москва. Навални ще остане там до 15 февруари, предаде БНР.

Алексей Навални е сам в триместна килия, където ще прекара под карантина следващите две седмици. В килията има хладилник, електрически чайник, телевизор и топла вода, съобщи секретарят на Обществената наблюдателна комисия в Москва Алексей Мелников, който посети опозиционера.

По време на срещата Навални е благодарил за подкрепата и е споделил, че никой не упражнява върху него физически или морален тормоз. Марина Литвинович от Обществената комисия разказа, че режимът в „Матроска тишина“ е много строг, контролира се всяко движение на задържания и понякога има проблеми с достъпа до медицинска помощ.

На 2 февруари съдът ще заседава по искането на Федералната служба за изпълнение на наказанията условната присъда на опозиционера от 2014 г. да бъде заменена с ефективна. За днес пък е насрочено заседание по дело срещу Алексей Навални за причинени морални щети, заведено от близкия до Кремъл олигарх Евгений Пригожин. Искът е на стойност 10 милиона рубли или 135 хиляди долара.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 доко

    6 3 Отговор
    наи вероятно го е посетил флорината..
  • 2 пешо

    34 7 Отговор
    навални е американска подлога .

    Коментиран от #7

  • 3 пешо

    24 5 Отговор
    да се обеси и да свършва тая приказка , омръзнахте на хората с тоя навални .
  • 4 Шекел

    28 4 Отговор
    И тия правозащитници от какво живеят кой им снася пари и защо са още на свобода?
  • 5 Алкатрас

    22 3 Отговор
    Като го„боцнат„ в банята ония от Дагестан,вече затвора няма да се казва„Матроска тишина”ааа!
  • 6 смерш

    32 2 Отговор
    Пресилено е да се твърди ,че това е реален опозиционер!По скоро става дума за добре ориентирал се към получаване на финансови облаги от САЩ Остап Бендер!
  • 7 мислещ

    22 2 Отговор

    До коментар #2 от "пешо":

    Не знам за това, ама със сигурност изкарва от дупките им всички американски и европейски подлоги да реват за човешките права. Ама само в Русия и Беларус, разбира се, иначе в техните комуноидни кочини, дето вече се превръщат в концлагери, "демокрацията" е на 6. Както и в Корейската демократична република - така, де, демократична република е, всичко е точно.
  • 8 Ужасонн

    8 1 Отговор
    Да не го отровят с новичок само и да кажат, че са кгб хахха, ако ги е хванало страх,че ще изкопчат сценария от него в ареста.....
  • 9 Мнение

    18 3 Отговор
    Хм! Та това пандела ли е или курорт? Много екстри нещо.
  • 10 Бай Ганьо

    16 2 Отговор
    Да го бяха набутали в килия, като тази, където ТУЛУПИТЕ се гавриха с Иванчева.КОЧИНА.
  • 11 Сибиряка

    15 1 Отговор
    Скоро идват и други наематели в килията трима братя чеченци и те щи си варят чай!

    Коментиран от #13

  • 12 един от многото

    18 4 Отговор
    Стига сте ни занимавали с този изпечен мошеник и доказан крадец!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Сибиряка

    9 0 Отговор

    До коментар #13 от "Чечен":

    Как си Пешо сключихте ли брак с твоя в Холандия нали затова мечтаехте?
  • 15 Омурчай

    9 1 Отговор
    Преди да го пущъхнат в килията са му правили подробен обиск нито една дупка не са му оставили не проветена. Навалнюха като стар контрабандист на дрога знае къде да си крие нещата!
  • 16 Тоя па за кво се бори?!

    7 0 Отговор
    И накрая предпочете Руски затвор пред Западната свобода?! Это Россия,детько,не е за малки мозъчета да я вкарват в рамки,схеми и дефиниции..
  • 17 kkk

    8 0 Отговор
    И началась...

    - процедурите на Пригожин стартираха- там не е "дело" понеже Духални вече е осъден по казуса, а се започва принудително събиране на 10 милиона които Кавални Е ОСЪДЕН да заплати. Човека обеща да го остави гол и бос и си изпълнява обещанията- гадно е милиардер да те мрази...
    - делото за обида на ветеран от ВСВ което отложиха заради фалшивото отравяне на Кавални също ще започне скоро, а там наказанията се сериозни
    - започнаха разследване за източването на милиони $ от дарения към неговия ФБК и вече над 10 човека сключиха сделка и са подсигурени безспорни доказателства според които Кавални, жена му и още 5-6 човека ще бъдат пратени в колониите за минимум 5г., а Духални за мин. 10г.

    И понеже всичко това е пределно ясно на господарите на Кавални много бързо решиха да го ЕКСТРАДИРАТ от Швабия с целият му антураж- хем ЕС и ФАЩ ще имат повод да квичат по Русия, хем предателя който вече не им е нужен ще си получи заслуженото и Путин ще е доволен. 2в1...
  • 18 Абв

    5 0 Отговор
    Алелее, този каква алкохолизирана физиономия има.

    Коментиран от #19

  • 19 НинаСиликона

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Абв":

    Тц, бъркаш се. Пак гледаш огледалото наместо монитора.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания