Last news in Fakti

19 Януари, 2021 16:55 1 329 14

Прокурор каза, че твърденията на Тръмп за фалшифициране на изборите са „глупости”

  • уилям бар-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • глупости-
  • избори-
  • прокурор

Помощниците на Тръмп не са оспорили думите на прокурора

Прокурор каза, че твърденията на Тръмп за фалшифициране на изборите са „глупости” - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Бившият генерален прокурор на САЩ Уилям Бар даде остър отпор на твърденията на президента Доналд Тръмп, че изборите за президент са били „откраднати“, отбелязва изданието The Hill, цитирано от агенция "Фокус".

По-специално, в началото на декември, по време на среща с американския лидер в Белия дом, Бар ясно е подчертал, че теориите на лидера на Белия дом за фалшифициране на резултатите от гласуването са „глупост“. Помощниците на Тръмп, включително адвокатът от Белия дом Пат Циполоне, които също са присъствали в стаята, са били изненадани от изявлението на Бар, но не са го оспорили.

Срещата, отбелязва вестникът, се е състояла, след като главният прокурор публично отрече твърденията на Тръмп за широко разпространена фалшификация на бюлетини, като заяви, че Министерството на правосъдието на САЩ не е намерило доказателства в подкрепа на тези обвинения. „Към днешна дата не сме регистрирали фалшификация в такъв мащаб, че да доведе до промяна в резултата от изборите", поясни Бар. Що се отнася до Тръмп, според някои източници той открито е изразил недоволството си от позицията на Бар. „Защо казваш това? Трябва да мразите Тръмп. Няма друго обяснение за това. Трябва да мразите Тръмп “, оплакал се президентът, според Axios.

На това Бар отговорил, че подобни твърдения „не водят до резултати“, докато „нещата, които тези хора шепнат в ухото ви, просто не са верни“. Освен това генералният прокурор очевидно е направил специален акцент върху факта, че Министерството на правосъдието е разгледало основните претенции, изложени от адвокатите на президента. Междувременно, близо две седмици след инцидента, Тръмп обяви оставката на Бар. В същото време американският лидер похвали генералния прокурор за „отличната работа", като отбеляза, че те са в „много добри" отношения. Независимо от това, малко преди оставката на Бар, Тръмп го нападна с остра критика заради изявления за измама с избори, както и съобщения, че главният прокурор е знаел за федералното разследване на сина на Байдън Хънтър няколко месеца преди изборите, но е скрил този факт от широката публика.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоуст

    4 5 Отговор
    Не трябва да де вяърва на всичко казано.Някои неща не са истина от това което се казва.
  • 2 Монгола

    17 6 Отговор
    Уилям Бар не помни какво е закусвал, говори за изборите когато избраха Джими Картър!
  • 3 Гешеф

    11 2 Отговор
    Да знаете че Бойко няма да фалшифицира изборите.Вервайте ми!
  • 4 КГБ Териер

    17 9 Отговор
    Соросидната диктатура фашифицира изборите цял свят го видя!
  • 5 324

    9 4 Отговор
    Е те също имат доста гешефтаров и, нищо чудно и при нас недай си боже да се случи същото
  • 6 Валентин

    12 5 Отговор
    Да бяхте написали как всички тия казващи че изборите не са фалшифицирани, т е Байдън е най любимият президент в историята на САЩ, са навързани като черва на хранилка от китай.
  • 7 Айде

    5 12 Отговор
    Оранжевия клоун в оранжев гащеризон в затвора в Ориндж
  • 8 Хахаха

    1 0 Отговор
    Двама се карат,другарят Дзън Дзън печели,да не говорим за ВВП.Ииийехууу..
  • 9 Личи

    5 0 Отговор
    Нали сутринта го четохме вече тук. Сега го преразказвате като за трети клас. Пишете за другите неща които се случват.
  • 10 Коча

    7 5 Отговор
    Ако нямаше камери снимки и хиляди свидетелства на хора изгонени от урните за избори сигурно и аз бих се съгласил. Тоя бар ще излезе голямо леке, тръмп го назначи да върши работа а той се оказа предател като всички останали. Всичко на всичко или личи една страхотна подготовка която целеше да обезличи реалните избори и която с работи по перфектен начин за съжаление Тръмп се оказа или силно неподготвен или силно изненадан или чисто и просто не можеше да предотврати нищо ако е бил информиран в което аз съм сигурен

    Коментиран от #11

  • 11 Мнение

    6 5 Отговор

    До коментар #10 от "Коча":

    Така е и даже демонократите го знаят. Дъртия Бар се е продал и сега от поста си наглее. Големите пари са в сатанистите и те не се свенят да ги използват в своя угода. Непростимо за Тръмп е, че не се възползва от конституцията и да ги смаже в началото.
  • 12 туйонуй

    6 4 Отговор
    В момента ако някой в САЩ вярва, че изборите са фалшифицирани, диагнозата е психично или мозъчно нестабилент. В България, може да е нестабилен или русофилистик, а много вероятно и двете взети заедно. Доказани факти.
  • 13 Цветето

    1 1 Отговор
    Тоя прокурор с каскет ли е ?
  • 14 Митака

    1 0 Отговор
    Бар е поредната блатна вашингтонска креатура - не е намерил доказателства понеже никога не е и търсил. Как стават тия работи, че в Пенсилвания са получени 500 000 повече бюлетини отколкото са изпратени? Защо гонеха наблюдателите републиканци от залата?Какви са тия секции с 99% Байдън и 1% Тръмп - у нас ДПС в Родопите стига макс 75%...