Last news in Fakti

21 Януари, 2021 07:21 1 697 8

Близо 4,7 милиона британци са получили първа доза COVID ваксина

  • ваксина-
  • великобритания-
  • коронавирус

Общият брой на жертвите на вируса вече е 93 290

Близо 4,7 милиона британци са получили първа доза COVID ваксина  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Великобритания отчете пореден рекорд от 1 820 починали за денонощие с COVID-19. Правителството полага усилия да включи всички служители на първа линия в борбата срещу вируса в приоритетните групи за ваксиниране.

Въпреки че броят на заразените намалява – 38 905 случая за последното денонощие, починалите отбелязаха нов рекорд. Общият брой на жертвите на вируса вече е 93 290.

В същото време последните данни от масовото ваксиниране показват, че близо 4,7 милиона британци са получили първа доза ваксина. Около 345 000 са ваксинирани само за последното денонощие.

Министърът на вътрешните работи Прити Пател заяви, че министрите се опитват да включат в приоритетните групи полицаите, лекарите, учителите и всички, които са на предна линия в борбата с пандемията.

Междувременно интернет сайт разпространи видео, в което Прити Пател казва, че е била „за“ затварянето на границите още през март миналата година.

Между март и юни 2020 година Великобритания не наложи забрана или карантина на пристигащите в страната от чужбина.

На въпрос на лидера на Лейбъристката партия Киър Стармър към премиера Борис Джонсън защо не се е съобразил с мнението на Прити Пател премиерът отговори, че сега страната има един от най-строгите гранични режими и обвини Стармър, че се рови в миналото и си играе на политика.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 въпросче

    5 0 Отговор
    А освен британци други жители има ли на тоя континент?
  • 2 Тиквуний

    3 0 Отговор
    Аз пък съм ваксинирал 470 души! Къде е 4,7 къде 470!
  • 3 Кирил Георгиев

    9 0 Отговор
    Стигнах до извода ,че този вирус е много тъп.Вместо да отиде по екзотични места като Аруба ,Белиз ,Карибите той се навира в десетина петнадесет страни от света. Будала ,както се изразяват едни наши съседи. Но ми направи впечатление ,че има и полза от него. От както се появи изчезнаха почти всички други болести .Вече умират хора само от корона вирус /комеди -19 /.
  • 4 Гост

    7 0 Отговор
    Сега ще чакаме колко ще пукясат от ваксината , или какви странични ефекти има и какви точно .
  • 5 Лост

    4 0 Отговор
    Получили първата, а за втората или от другия вид ще почакат.
  • 6 Дълбоко виждащ

    4 0 Отговор
    При възможност,избягвайте да посещавате,англосаксонски страни......Оставете ги сами да си берат ягодите и да си ги пакетират по половин кг!климата на големия камък ,Благоприятства за развитие на НЕЩОТО и то ще мутира,дълго,дълго при тях.....Ако при заразният от 60хиляди имат около2000починали,тогава дадената статистическа КОВИД смъртност е доста занижена!
  • 7 ДжафДжаф

    3 0 Отговор
    В Израел ваксинирали 2млн евреи, като се оказва, че въпреки "локдауна" и мерките, над 12хил. от ваксинираните вече са се заразили! Ако се абстрахираме от смъртните случаи след ваксиниране, схващанията на лицев нерв и прочие ефекти, излиза, че въпросното американско чудо въобще не е ваксина!! Всъщност евреите и по време на войната си бяха опитни зайчета на д-р Менгеле, ама неразбирам тарикатите англо-сакси за кво така се прецакаха сами!??? Ето, че и от некадърността на нашите управници може да има и полза! Ваксините дето ги платиха още ги няма, но пък засметка на това може да се порадваме на еврейчетата е англетат, като си направим съответните изводи. Сеира е пълен, а Путин както винаги печели!!!

    Коментиран от #8

  • 8 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "ДжафДжаф":

    Сега гледам щаба....:$$–)))....Много сериозни мерки...Щама е в бг-Ужас....Ще ни затворят до датата ,която ви бях писал преди месеци.Медийното увеличение ще започне от другата седмицанататък....новия щам...Този кунчев-говори и той не си вярва,но си изрецитира!После генерал смърт обясни как яко ще мрем,...Ако....не слушаме!Цирка е пълен,аз съм насаме със сър Джони,имам добри новини от Жерману, А шам фъстъка завършва картината....Идва и голямата тиква,създател на тиквите ,около него!....