Last news in Fakti

21 Януари, 2021 09:25 1 365 11

Почти 300 000 повече смъртни случаи в ЕС на годишна база заради COVID-19

  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия

Русия подаде документи за регистрация на ваксината си срещу коронавирус "Спутник V" в Европейския съюз

Почти 300 000 повече смъртни случаи в ЕС на годишна база заради COVID-19  - 1
Снимка: Shutterstock

В Гърция започна масовата ваксинация на населението срещу COVID-19, като предимството е за хората над 85 годишна възраст.

Турция е ваксинирала над 1 милион души в първата седмица на кампанията за имунизиране с китайския препарат на "Синовак".

С почти 300 000 са скочили смъртните случаи в страните от Европейския съюз в периода март - октомври миналата година, когато пандемията се разпространи на континента, в сравнение със същия период на 2019-а, показват данни на Евростат, публикувани днес.

Междувременно, председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен подчерта: „Посланието е ясно - затварянето на границите в Европейския съюз заради пандемията е безсмислено. Това вреди на функционирането на вътрешния пазар и не е ефективно колкото целенасочените мерки. Затова се нуждаем от общ подход в тестването, проследяването на контакти, пътуванията и границите."

Русия подаде документи за регистрация на ваксината си срещу коронавирус „Спутник V“ в Европейския съюз. Очаква се тя да бъде оценена през февруари.

В Нидерландия от петък до 10 февруари ще бъде въведен вечерен час от 20:30 до 4:30, обяви премиерът Марк Рюте. Ще бъде наложена и забрана на полети от страни извън Шенгенското пространство.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пълни лъжци

    8 1 Отговор
    Всеки си пише , смята, говори каквото му скимне и какъвто е плана....
  • 2 Верно ли

    5 0 Отговор
    Мхм, а този на снимката е получил инфаркт, докато ви чете "новините"
  • 3 БАЙ Х@Й‼

    4 0 Отговор
    Пет е повече от три, но пък е по-малко от седем - математика ! Това 300'000 има връзка и с броя на жителите, ако броя на населението е нараснал с примерно един милион факта ще е същия , но статистиката Като % на смъртност ще е различна !

    Коментиран от #10

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 d476

    0 1 Отговор
    Едно уточнение, данните са до ноември включително. Февруари ще излязат данните за цялата година.
  • 6 Точно така

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Милко":

    Взе ми думите от устата 😃😃😃
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Написах коментар

    0 1 Отговор
    Аз се радвам, че грижата за здравето на обикновените хора е приоритет. Ще спрат вредните храни от продажба, ще намалят напрежението, ще живеем в чиста среда. Свръхбогатите ще се грижат за бедните. Войни няма да има. Всички хора ще са културни и съзнателни.
  • 9 Рошко

    2 0 Отговор
    Цифрата ако е вярна в което много се съмнявам са жертви вследствие на психологическия тормоз от медиите и затварянето
  • 10 Според теб има ли как населението

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "БАЙ Х@Й‼":

    на Европа да е нараснало с 1 милион през 2020 година? Почти всички европейски държави са с отрицателен естествен прираст, т. е. само намаляваме. Турция е изключения, но нея не я смятат обичайно към Европа.

    Коментиран от #11

  • 11 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Според теб има ли как населението":

    Според мен това се дължи на изместването на горната граница на продължителността на живота...Повече стари хора, поради демографската криза, повече и умряли...,но за да го схванеш, трябва мъничко да помислиш, а не да се зомбираш от "новините".