Last news in Fakti

21 Януари, 2021 15:05 1 606 8

Турция започва от днес ваксинация на хората над 85 години

  • турция-
  • ваксина-
  • коронавирус

На 19 януари южната ни съседка започна ваксинация на настанените лица и персонала в домовете на възрастни хора и центровете за грижа за хора с увреждания

Турция започва от днес ваксинация на хората над 85 години - 1
Снимка: Shutterstock

Турция започва от днес да ваксинира лицата над 85-годишна възраст, съобщи турската частна телевизия НТВ, позовавайки се с турския министър на здравеопазването Фахреттин Коджа.

Гражданите над 85 ще бъдат ваксинирани от мобилни екипи в домовете си, предава БТА.

В Турция е регистрирана ваксината КоронаВак на китайската фармацевтична компания Синовак. Първият етап от масовата ваксинация започна на 14 януари сред медиците. Сред първите ваксинирани бяха също президентът Реджеп Тайип Ердоган, вицепрезидентът Фуат Октай и здравният министър Фахреттин Коджа.

На 19 януари страната започна ваксинация на настанените лица и персонала в домовете на възрастни хора и центровете за грижа за хора с увреждания, както и на хората на възраст на и над 90 години, на които ваксината също се поставя от медицински екипи в домовете им.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Опитни

    8 10 Отговор
    зайци !
  • 2 Бай ганю

    10 1 Отговор
    Турция много работи започна и довърши нищо че съм против ваксинирането, тука почваме и после продължаваме с ремонтите
  • 3 trtrtr

    7 5 Отговор
    Министерството на здравеопазването "covid19asi.saglik.gov" Според последните данни, споделени чрез уебсайта, има 1 052 273 общо ваксинирани в Турция
  • 4 Forro

    6 10 Отговор
    Ердъон От 18 години насам ги ваксиниръ с туягата
  • 5 трес

    3 4 Отговор
    С китайски ваксини, дано не ....
  • 6 Фактология

    1 1 Отговор
    Господ да им е на помощ.Гърция обяви, че са ваксинирали над 3.500 човека над 85 год. възраст.При нас също ги ваксинират най-вече в старческите домове, но медиите мълчат както винаги.
  • 7 Цак-ц

    1 5 Отговор
    Какво ме интересува, какво става в турция. Защо непрекъснато ни занимавате с тая средно-азиатска държава.
  • 8 Контра

    1 3 Отговор
    Ми, как защо? Защото турците си плащат за това. Тук въпроса не е защо, а кой го прави и дали един ден ще им се потърси сметка за това?