22 Януари, 2021 15:40 3 861 25

Германският посланик в Скопие: Договорът с България трябва да се приложи

  • северна македония-
  • зоран заев-
  • ес

Тя даде за пример Елисейския договор, подчертавайки, че той не споменава никакви пречки като идентичност, език и история между Франция и Германия

Германският посланик в Скопие: Договорът с България трябва да се приложи - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Между Северна Македония и България съществуват добросъседски отношения. България беше първата, която призна Северна Македония за независима и е силен поддръжник на европеизацията на целия регион, особено на процеса на сближаване на Северна Македония с ЕС. "Освен това има споразумение за добросъседство и според мен то трябва да бъде изпълнено с живот и следователно да бъде приложено", каза германският посланик в Скопие Анке Холщайн, цитирана от македонският „Фокус“.

В интервю за „Студио 10“ по „ТВ 24“ Холщайн подчерта, че Германия ще остане силен поддръжник на Северна Македония. Важно е, каза тя, да се използва времето за реформи и да се донесе Европа в Северна Македония.

Тя даде за пример Елисейския договор, подчертавайки, че той не споменава никакви пречки като идентичност, език и история между Франция и Германия, предаде Фокус.

„Елисейският договор е сключен 18 години след края на Втората световна война и сложи край на т.нар „изконна вражда“ между двете страни, като създаде политическа, правна и символична основа за взаимно сътрудничество, каза посланикът.

По отношение на Европейския съюз тя подчерта, че той е общност от ценности: демокрация, върховенство на закона, независима съдебна система, свободни медии и пълно равенство за всички.

„Това са ценности, на които се основава ЕС като цяло и това е нашият лозунг „единство в многообразието“. "Не трябва да толерираме в държавите-членки развитието на събития, които са далеч от тези ценности", каза Холщайн.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брат ми

    15 0 Отговор
    Какво общо има тази снимка със статията?????
  • 2 Брат ми

    9 0 Отговор
    Браво, бързо я сменихте. Така е по добре.
  • 3 Коментар

    47 2 Отговор
    А как ще коментира германския посланик в Скопие, 2-те изгорени български знамена???
    Ами, ако Австрия, или Франция си присвоят част от историята на Германия, как ке реагира германския посланик в Скопие???!!!
    Не просто съм против с. Македония да влезе в ЕС, ами и докато не бъдат задължени да изпълнят всички изисквания на българския народ, съюзът ще го гледат през крив макарон!!!
    А при следващо запалване на наше знаме, късаме всякакви отношения с р. Извислена Вчера Македония и да се оправят сами!!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ян Тревоман

    41 0 Отговор
    Сто години се душиха и колеха немци и французи, нас тръгнали да сприятеляват
  • 6 Готвач

    23 2 Отговор
    Махнете снимката с тоя заек! Любовта на бойко към заешкото ни докара тия ядове.
  • 7 Аспарух

    32 1 Отговор
    Холщайн,ти си гледай Германия-ние ще си разрешим въпроса,между нас! Ти като Меркел-на всяка манджа-мерудия! Отстрани е лесно да командваш! Ако Заев си препише част от немската история-сигурно и война ще им обявите!

    Коментиран от #19

  • 8 покруса

    22 3 Отговор
    Германският посланник в Скопие да не се обажда! Ние не го питаме колко репарации още имат германците да плащат от Втората Световна Война на ощещените от тях народи.
  • 9 Аз40🏴‍☠️

    12 1 Отговор
    Е че какво да каже, нали трябва да се омазни малко да цуне това онова. Все пак иска да го канят по разни купончета на властта. Там македонската наденица цвърчи с бира.
  • 10 ГДР и ФРГ

    25 0 Отговор
    Долната германка да не дава за пример договор между Франция и ФРГ, а да даде за пример договора между ГДР и ФРГ и да обясни защо няма източно-германски или прусашки език, саксонски език, баварски език, а всичките им диалекти, дори и онези в Австрия, се наричат "германски".
    Да обясни защо в РСМ трябва да говорят на измисления "македонски" език, а в Австрия да говорят на германски език!
    Да обясни защо австрийците не търсят австрийска "идентичност" за разлика от зомбитаните българи - макетата в РСМ!
    Да обясни на какво основание ФРГ, която погълна ГДР, ще ни дава акъл как да се държат българите в България и в РСМ!

    Коментиран от #13

  • 11 джаич

    2 20 Отговор
    Германският посланник в Скопие е много точен по немски екзактен - бърз прием на Р. Северна Македония в EU ! Незабавен и своевремен компромис от Бугария в името на блудната дъщеря Македония , все пак няма такова нещо като кражба на история и култура , а е незнание и невежество за сметка на неграмотните от двете страни на Осоговската планина .

    Коментиран от #17, #18, #25

  • 12 БЮРМ/FYROM

    17 0 Отговор
    Измислената "държава" няма място в Европейския съюз. ВЕТО докрай. Промити мозъци. Кресливи и злобни, руско-сръбски мекерета. Крадци на история, език и култура. БЮРМаджии-безродници.
  • 13 Един от народа

    18 0 Отговор

    До коментар #10 от "ГДР и ФРГ":

    Забравихте и Германската Швейцария, в която също се говори германски, при положение, че швейцарците и германците никак не се обичат!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Левтер

    17 0 Отговор
    И при следващият посланик, положението ще е същото.Ние не бързаме.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 маке

    2 8 Отговор

    До коментар #11 от "джаич":

    Све е точно кажано , друже србине , фала !
  • 18 Удбаш српски

    14 1 Отговор

    До коментар #11 от "джаич":

    четеш като дявола евангелието - бързо приемане НО!!!! след изпълнение на Договора за приятелство!!!! И още .... европа да влезе в СРМ - тоест - всички корумпирани удбашки мекерата да бъдат лустрирани, заедно с коминтерновските идеолози!
  • 19 щерьо

    2 10 Отговор

    До коментар #7 от "Аспарух":

    Мнението на Аспарух- никнейм , псевдоним на татаринът унуйгур или кутригур от тюркския катун с номади от района на Памир и Хиндукуш няма никакво значение .
  • 20 Един

    8 1 Отговор
    Калпав договор са подписали българи продажнициса през 2017Г.Даже ако помните пиха шампанско.
    Сега онези само използват. Отделно вината била само за с. Македонците, а Бойко се крие по въпроса с ланат.
  • 21 калоян

    9 1 Отговор
    папайте шпека бе,северно-марсианци. няма ес за вас.
  • 22 бройкаджия

    4 1 Отговор
    Май никой не ни бройка за бройка?
  • 23 hvdhhh

    4 0 Отговор
    Да веднага да се изпълни договора между двете страни България и Македония от 2017
    Който буквално ГЛАСИ МАКЕДОНИЯ ТРЯБВА ДА ХОДИ НА УЧИЛИЩЕ ЗА ДА ВЛЕЗЕ В ЕВРОПА. А УЧИЛИЩЕТО Е ФЕДЕРАЛНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ. ПО ДОЛУ Е ПРИЛОЖЕНИЕ НА ТОЧКА ВТОРА ОТ ДОГОВОРА И ФЕДЕРАНА КОНСТИТУЦИЯ НА ФЕДЕРАЛНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ. Който двете страни трябва да подпишат скоро за да завършат точка 2.
    Първо трябва да се изпълни член 2
    2. Двете Договарящи се страни ще развиват сътрудничеството помежду си в областта на европейската и евроатлантическата интеграция, насочено към успешната подготовка на Република Македония за присъединяването й към Европейския съюз и НАТО. Българската страна ще споделя своя опит с цел да съдейства на Република Македония да изпълни необходимите критерии за членство в Европейския съюз и ще подкрепя Република Македония за получаване на покана за членство в НАТО, съгласно съответните решения от срещите на върха на НАТО.
  • 24 гошо

    4 0 Отговор
    Егати и тъпото сравнение! Франция и Германия имат идентичности и различия,които се виждат веднага,няма връзка с югокрадците.И Германия е победена,окупирана и срината до основи,та какви условия е могла тя да изисква от псевдопобедителя Франция можехме да разберем само ако нямаше окупация на страната.
  • 25 Баба Яга

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "джаич":

    Сега да не кажете и ,че няма кражба на интелектуална собственост? В 21 век който иска може да се информира.Не решавайте вътрешнополитическите си проблеми като демонизиране България.
Новини по държави: