Last news in Fakti

22 Януари, 2021 17:57 1 883 0

Гърция удължава до 8-ми февруари едноседмичната карантина за пристигащите от чужбина

  • гърция-
  • коронавирус-
  • карантина

Тези изисквания не се отнасят за шофьорите на товарни камиони, както и за сезонните работници в пограничните райони, които се връщат в рамките на 24 часа

Гърция удължава до 8-ми февруари едноседмичната карантина за пристигащите от чужбина  - 1
Снимка: Shutterstock

Гърция удължава до 8-и февруари задължителната едноседмична карантина за всички пристигащи от чужбина.

Остава и досегашното изискване за представяне на задължителен отрицателен тест за COVID-19, както и адресна регистрация в Гърция. Пристигналите от чужбина са задължени да останат една седмица под карантина на посочения от тях адрес.

Тези изисквания не се отнасят за шофьорите на товарни камиони, както и за сезонните работници в пограничните райони, които се връщат в рамките на 24 часа.

Вътре в страната се прилага ограничаване на движението извън района на местоживеене, както и вечерен час от 21 часа.

Излизане от дома се допуска само с потвърдено разрешение от властите с телефонно съобщение.

Удължаването на мерките се налага от усложнената епидемична обстановка в Европа.

Министърът на здравеопазването Кикилиас провежда извънредно заседание с експерти по контрол на разпространението на коронавируса във връзка с регистрираните няколко случая на новия щам на вируса в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА