Last news in Fakti

22 Януари, 2021 19:16 1 854 12

Трета вълна! Португалия затваря всички училища за най-малко 15 дни

  • португалия-
  • училище-
  • коронавирус

Вчера страната с 10-милионно население регистрира рекордните 14 647 случаи на заразяване за денонощие

Трета вълна! Португалия затваря всички училища за най-малко 15 дни  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Португалия ще затвори от утре всички училища и университети за най-малко 15 дни, в нов опит да овладее рязкото нарастване на случаите на коронавирус. Това обяви днес след заседание на кабинета португалският премиер Антониу Коща, който изрази безпокойство от разпространението в страната на по-заразния вариант на коронавируса, установен първоначално във Великобритания, съобщиха Франс прес и Ройтерс.

"Въпреки изключителните усилия на училищата (...), заради този нов вариант на коронавируса и скоростта на разпространението му, ние трябва да вземем предпазни мерки и да прекъснем всякаква учебна дейност през следващите 15 дни", заяви премиерът. Той уточни, че "британският" вариант на коронавируса понастоящем представлява 20 процента от инфекциите, но тази пропорция може да достигне 60 процента още следващата седмица.

От няколко дни Португалия регистрира все по-голям брой починали от COVID-19, отбелязва АФП. Днес здравното министерство съобщи за 221 смъртни случая и 13 544 заразени.

Вчера страната с 10 милионно население регистрира рекордните 14 647 случаи на заразяване за денонощие.

В неделя, 24 януари, в Португалия се провеждат президентски избори, които също предизвикват опасения, че може да ускорят разпространението на коронавируса.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дедо Герчо

    17 2 Отговор
    МНОГО ВЪЛНА,МНОГО НЕЩО...ХЪХЪХЪ...
  • 2 Мангъров

    7 2 Отговор
    А ресторантьорите?
  • 3 Айде стига

    17 1 Отговор
    Как разбират кога идва и си отива дадена ковид вълна? Трета вълна на манипулация и всяване на страх и паника в света! С всяка вълна почвам да не им вярвам вече!

    Коментиран от #12

  • 4 ерменков

    16 1 Отговор
    Споко. Ще има и 33-та. Новото робство,наложено от фармацефтичния картел и СЗО тепърва започва.
  • 5 Гост

    4 1 Отговор
    Герчо,за баба Вуна ли говориш,хахааа?
  • 6 Дъртият

    3 0 Отговор
    Така ще стане и в България. Аз го изкарах ковид деветнадесет с пиенето на много вода по 4 литра на ден и голямо уриниране и разстройство нямах обоняние и вкус 10 дни размазах една миризливка с двата си пръста и след това не усетих никаква миризма от течността от миризливите и жлези не съм пил лекарства и антибиотици. 10 дена вода.
  • 7 Аз40🏴‍☠️

    7 1 Отговор
    Умориха целия свят, пълен кошмар. Още 2010 г. Фондация Рокфелер публикува книга-упътване как да протече "пандемията", а и след това: "Дори след като пандемията изчезна, този по-авторитарен контрол и надзор над гражданите и техните дейности остана и дори се засили."
  • 8 Портокалец

    2 1 Отговор
    С Васо Кръпката сме ОК..Лупаме банани и джиткаме моторетките,250 кубика..
  • 9 Така ще е

    5 1 Отговор
    Скоро и в България. Не разбраха че докато не се имунизира по голяма част от населението не трябва да падат мерки, а най малкото да отварят вирусни развъдници като училищата.

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 чочо сан

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Айде стига":

    По стъпките в коридора!