Last news in Fakti

22 Януари, 2021 19:51 2 830 9

Нови ограничения заради COVID-19 в Европа

  • коронавирус-
  • ваксина-
  • пандемия

От неделя и Франция ще изисква отрицателен PCR тест от почти всички хора от ЕС, които искат да влязат на нейна територия

Нови ограничения заради COVID-19 в Европа  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В Нидерландия въвеждат "двойно тестване" на пристигащите с въздушен или морски транспорт от държави с "оранжев" и "червен" код, сред които и България. От 23 януари пристигащите трябва да представят както отрицателен резултат от бърз антигенен тест, така и отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди пристигането.

От неделя и Франция ще изисква отрицателен PCR тест от почти всички хора от ЕС, които искат да влязат на нейна територия.

Гърция удължи до 8 февруари задължителната седемдневна карантина за всички влизащи в страната, остава в сила и изискването на границата да се представи отрицателен тест.

Португалия затвори всички училища и университети за най-малко 15 дни в нов опит да овладее рязкото нарастване на случаите.

В Москва обаче отмениха някои ограничения. Възобновяват работа библиотеките и музеите. Театрите, кината и концертните зали ще работят при 50% заетост.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дъртият

    15 3 Отговор
    Аз го изкарах с много пиене на вода по 4 литра на ден и голямо уриниране и разстройство нямах обоняние и размазах една миризливка с двата си пръста и след това не усетих никаква миризма от течността от миризливите и жлези не съм пил лекарства и антибиотиците само вода десет дена вода.

    Коментиран от #2

  • 2 Сандо

    28 7 Отговор

    До коментар #1 от "Дъртият":

    Грипче си изкарал, не КОВИД. Няма КОВИД. Има световна манипулация и измама. Ковид не е пандемия. Ковид е илюзия целяща да поеме вината за огромните глобални кризи и сътресения, които тепърва започват.

    Коментиран от #5

  • 3 КОВИД 1984

    9 1 Отговор
    На Владая също може да се изискват ПСР тестове за всички Граовци искащи в София
  • 4 Партизан Београд

    8 1 Отговор
    Като по комунистическо ни затвориха пак уж свободно движение.Пак ще трябва да се бяга с тоебичка в ръката през Чипровци.
  • 5 Четник

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "Сандо":

    Вервам на Дъртия на половина.При мен температурата си беше над 37 постоянно и с треска,без апетит,мирис.Нямах грам кашлица или болки в гърдите но теста беше положителен.Най странното беше,че на 6 тия ден като се събудих всички симптоми бяха изчезнали.Прилича на грип но нямах характерните болки в мускулите и магарешката кашлица.
  • 6 Андрей Слабакoff

    3 4 Отговор
    Не вярвайте,че има COVID19, не вярвайте,че цигарите и алкохола са вредни!!!Всичко това са лaжи на мафиоткaта ГРЕТА ТУМБЪК!!!!
  • 7 Аз съм Мангъров

    4 6 Отговор
    живея в Ганьостан и забранявам всички нови мерки в Западна Европа! Защото няма Ковид и аз съм единствения в света доказал това! Моите орки съм ги научил да не вярват!
  • 8 ГЕНОЦИД

    3 0 Отговор
    ВОНЯЩ ТЕРОРИЗЪМ
  • 9 1520

    2 0 Отговор
    това си е здравн тероризъм