23 Януари, 2021 08:46 1 476 25

Процесът за импийчмънт на Тръмп започва през февруари

  • доналд тръмп-
  • чък шумър-
  • импийчмънт

В същото време продължават гласуванията за членовете на екипа на президента Джо Байдън

Процесът за импийчмънт на Тръмп започва през февруари - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

На 8 февруари започва процесът за импийчмънт на Доналд Тръмп, предадоха световните агенции. Лидерът на демократическото мнозинство в Сената Чък Шумър съобщи, че до този график се е стигнало след договорка с републиканците.

В понеделник Камарата на представителите ще внесе обвинителния акт срещу Тръмп в Сената. След това юридическият екип на Тръмп ще има време, за да подготви защита.

В същото време продължават гласуванията за членовете на екипа на президента Джо Байдън. След като вчера одобри Лойд Остин за министър на отбраната, в понеделник Сенатът ще гласува номинацията на Джанет Йелън за министър на финансите, съобщи още Шумър, цитиран от Ройтерс.

Следващата седмица ще има гласуване в Сената и по номинацията на Антъни Блинкън за държавен секретар.

Според американски медии Тръмп в последните дни е обсъждал със свои съмишленици възможност за създаване на партия, която да се нарича Патриотична партия. Той е говорил и за намерение да се кандидатира на изборите през 2024 г.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смешника

    3 25 Отговор
    хаха щял да се кандидатира пак, тоя наистина е л..д, цирка ще има продължение ....
  • 2 БАЙ Х@Й‼

    28 4 Отговор
    По същество Тръмп вече не е на власт ! Така че импийчмънта не е за да го свалят от власт! ДЪЛБОКАТА ДЪРЖАВА го изпусна на миналите избори и сега иска с един куршум два заека - хем да го елиминира отсега за следващите, хем да е назидание за непослушните!
  • 3 сигурно

    26 3 Отговор
    Тръмп е пич на място ,и сега милиардерите -сороиди искат да му забранят да се кандидатира за следващият мандат , защото не е водил никаква война ,и оръжията им залежават !
  • 4 Каишков

    21 1 Отговор
    Какъв импийчмънт бе , той човекът вече не е президент. От къде ще го свалят ? От кривата круша ?
  • 5 Някой си

    17 2 Отговор
    Ако няма да е Тръмп, ще е някой друг. Кутията на Пандора е отворена. И се почна - емигранти за гласове, зелена сделка за данъци, Русия за сплашване, джендърски щуротии, расови и полови провокации и т.н. И всичко това за сметка на кой ще бъде? Ясен е отговора, още по-ясни последствията. Дали това се цели наистина? Ду..е да ни е яко!
  • 6 Пунчо

    13 1 Отговор
    В нашия фолклор на това му викат - на умряло куче нож вади!
  • 7 Тръмп-бъди жив и здрав

    10 0 Отговор
    Пич на място.Пиша го опростено но разбираемо.Американски момчета и девойки-благодарете му че не Ви прати най малкото за пушечно месо.

    Коментиран от #10

  • 8 Диверсант

    5 0 Отговор
    ТРЪМП, НАВАЛНИ.. ...... До тук се простира погледа на 5-10 човека. Останалото е работа на шкафчета , мисирки и тролове за трохи. ХОРА ТЪРСЕТИ СИ СЪМИШЛЕНИЦИТЕ ПРЕДИ ДА СА ВИ СПРЯЛИ НЕТА И УСТАНОВИТЕ ЧЕ НЯМАТЕ БАНКОВА СМЕТКА....
  • 9 Шекел

    4 2 Отговор
    С демографската промяна в Щатите скоро Републиканската партия ще изчезне поради намаляващ брой гласуващи за нея и невъзможност да бъде избран избирани нейни представитрли което ще доведе и до нейното разпадане.
  • 10 Шекел

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Тръмп-бъди жив и здрав":

    Че основната доктрина на Сащ е да държат противника и военните действия извън Сащ далеч.А в Америка имат много йоито да служат в армията бедняци зсщото бедняците ходят за пари в армията сега вместо помощи ще ги пратят зад граница.Ама те лабавите врагове попнаха да привършват.А китайците ги биха с хитрост просто им даваха кредит да покриват лакомията си.Ама тия кредити требе се плащат иначе нови няма а Юса има нужда от тях.И така Китай бавно ги изкупува и няма да ги фалират да не са луди.Просто в ееин момент ще поискат срещу парите си територии в Сащ американски технологии американски компании и така бавно Китай ще ги превземе плюс Канада защото имат нужда от територия за многомилярдното си население а Китай попна да им отеснява.

    Коментиран от #11, #12

  • 11 Някой си

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Шекел":

    По принцип си прав, особено за демографията. Направиха си внос на гласове. Но преди републиканците да изчезнат ще се пролее кръв. И тогава какво ще се построи на опожарената земя е въпросът. Отделно за Китай - там става нещо, има вътрешни борби. А при цветните тъпотии има винаги едни заподозрени. Дали следващата цел няма да е Китай и ресурсите й?
  • 12 Някой си

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Шекел":

    И още нещо - гражданската война води до обезлюдаване. Повече лапачка за който оцелее.
  • 13 Сандо

    2 0 Отговор
    На умряло куче нож вадят!На страха очите са големи!
  • 14 стоян георгиев

    0 4 Отговор
    тръмп ще получи точно тва дето трябва да получи и ще докаже че америка наистина е велика,както твърдеше,щото закона е над всички!

    Коментиран от #16

  • 15 Нане

    0 3 Отговор
    тоя отиде в нафталина да оправят по-скоро кашите и бакийте дето е забъркал
  • 16 Гоуст

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    Не закона във всяка дъежава не важи за тоя който плати повече

    Коментиран от #17

  • 17 стоян георгиев

    1 6 Отговор

    До коментар #16 от "Гоуст":

    тва е така само в българия и русия дрогар.на запад тия истории с плащането не вървят.пробваи като те спрат в гърция да си платиш ще стане голяма веселба.може и в германия или сащ ако си мазохист.може да пробваш в швеицария да подкупиш съдията през адвоката си както е практиката у нас и ще видиш резултата как изведнъж тоя дето трябва да те защитава става свидетел срещу теб!та дрогари тук е кочина щото я потдържаме така,но на други места хората живеят различно.нека видим сега тръмп как ще си плати нали е милиардер.ел чапо да речем имаше десетки милиарди долара и сега търка американска килия,не като брендо дето купи целия ни съд за два и педесе!

    Коментиран от #18, #22, #23

  • 18 Шекел

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "стоян георгиев":

    И в Сащ.Как се печели предизборна кампания без финансиране а ти спечелиш ли е ясно че никой няма да те дири а ще изчистиш пътя си като натикаш в пандиза другите което сега става в Сащ.И във Франция що Саркози го съдят за либииско спонсориране на кампанията му и ако го нямаше щеше ли да е президент.Само глпака си мисли че далавери има само в България и че само тука се краде и в Русия.

    Коментиран от #24

  • 19 Павел пенев

    2 1 Отговор
    А кога ще започне същата процедура против корумпирания Байдън?
  • 20 В.В.П.

    4 1 Отговор
    След идването на Демократите на власт,демокрацията свърши..Както беше по времето на Хюсеин Обама..И ,, при Уилям Клинтън..Няма лабаво....
  • 21 Президентът на

    4 1 Отговор
    Фирмата, е махнат от общото събрание( разбирай- изборите) и Общото събрание иска отново,да има Общо събрание,което да махне Президента,който вече не е Президент! Само издухани мозъци,могат да жонглират така със закона. Целта не е Импийчмънт като такъв.Целта е с хоризонт четири години напред.Да го лишат юридически,от право не само да се кандидатира отново,но няма законно право,да създаде Партия,а през нея да излъчва бъдещи кандидати за овалния кабинет.Двупартииният модел наложен от десетилетия ,никога няма да допусне друг, трети сериозен играч на сцената.Особено играч,от калибъра на Тръмп.Показателен е факта ,със абсолютния резултат 50:50 в Сената. Приципа: Днес Вие- утре Ние,но никога друг е неписан закон.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Шекел":

    дрогар ти си като мравка катереща се по телевизор.възприемаш деиствителноста в сащ с акъла на соцносталгик .смях!имам поне 1000 познати бачкащи на запад различни работи.ни един никога не е давал подкуп,а има на различни позиции от строители до едри бизнесмени сред тях.тук пък не познавам ни един дето да не е давал подкуп.ти обаче си продължаваи като мравката по кинескопа на телевизора да си мислиш че тва е някаква божествена светлинка!смях!
  • 25 аг08

    0 1 Отговор
    И какво ще му импийчват на Тръмп!? Тия кравари са съвсем издухани!