Last news in Fakti

23 Януари, 2021 13:50 1 859 14

СЗО: Маските от плат са ефикасни

  • сзо-
  • маски-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • плат

Начинът на предаване на вируса е същият

СЗО: Маските от плат са ефикасни - 1
Снимка: Shutterstock

Маските от плат са ефикасни, дори срещу новите варианти на коронавируса, защото начинът на предаване е същият. Това обяви Световната здравна организация, цитирана от Франс прес, предаде БНР.

В зоните, в които вирусът циркулира, маските трябва да бъдат носени, когато хората са струпани на едно място и е невъзможно да се спазва най-малко един метър дистанция, както и в стаи, които не се проветряват или се проветряват малко, поясни Мария ван Керхов от Организацията.

Тя подчерта, че няма никакви данни за промяна в начина на заразяване, дори и при вариантите на вируса, които могат да бъдат по-заразни. Затова и Световната здравна организация няма намерение да променя действащите препоръки относно маските.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТИР

    20 2 Отговор
    Маските са религия,С файда или без Трябва да се носят,,
  • 2 Аз40🏴‍☠️

    25 2 Отговор
    Колко удобни лобистки структури са си създали. Всичко е против нас, говорят ви за намаляне на населението и биене на ГМО-ваксини. Дори за носенето на маски трябва да проверите сами, не им вярвайте на нищо.
  • 3 сила

    27 1 Отговор
    ГАВРАТА С ДОСТОЙНСТВОТО НА ХОРАТА ПРОДЪЛЖАВА
  • 4 Последния Софиянец

    19 2 Отговор
    Глупости!
  • 5 Йово

    26 2 Отговор
    Виж снимката и повече не е нужно да се коментира.Щастливо семейство ковидисти.
  • 6 Шпек

    8 2 Отговор
    Маските с “крилца”,които жените носят не са ли по—ефективни?
  • 7 Наглост

    17 1 Отговор
    Не ви ли е срам да слагате такива снимки? Тази снимка ви показва, как ви обезличават! Отворете си очите.

    Коментиран от #8

  • 8 сила

    13 1 Отговор

    До коментар #7 от "Наглост":

    хората са идиоти,твърдя го от години и сега имам неоспорими доказателства...
  • 9 Behemoth

    8 5 Отговор
    На българите трябва да се сложат желязни маски и с блажна боя да се нарисува по един номер....само на премиера грозната муцуна да е ачик...

    Коментиран от #10

  • 10 Мнение

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Behemoth":

    А ти кЪв си бе чадо? Не си май българин? Тогава не ни пречи да си разискваме нашите работи. А маските НЕ ПРЕДПАЗВАТ от вируси!Спират ги колкото мрежа на футболна врата мухите. Айде стига с тези манипулации. Под благовидна "загриженост" се цели поробване на човечеството в глобален мащаб. И наЩе полЮтици изпълняват каквото им наредят. И това не е само у нас, а в по - голяма част на света. Цялото зло е от шепа полудели от власт и пари, самозабравили се същества, самообявили се за световен, наднационален "елит". Между другото множество лекари от цял свят ясно се изразяват за вируса, ваксини , мерки и тнт. Масово се отчитат за вредните последствия от ваксините. Потърсете изявлението на един от тях д-р Лиланд Стилман. Има и други, но това ми дойде сега на ум. И друго : в Швеция масово намалява броя на заразените. Май "стадният имунитет" Работи. Доц. Мангъров се оказва прав.Търсете истината и си задавайте въпроси. Кой, какво цели и защо? КОЙ би имал полза?

    Коментиран от #12

  • 11 Факт

    7 0 Отговор
    Няма нищо по-красиво от усмивката на едно дете.Вие сте престъпници от СЗО,защото лъжете,че с плат могат да се спират вируси.
  • 12 Behemoth

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "Мнение":

    Не, аз мразя българите...гнус ме е да ви гледам тъпите грозни муцуни...

    Коментиран от #14

  • 13 д р Дейвид

    3 0 Отговор
    Мартин за експерименталната mRNA технология : Това НЕ Е ваксина! Това е медицинско изделие! Експерименталните mRNA COVID ваксини дори не са ваксини и по закон не могат да бъдат наречени "ваксини", защото те наистина са медицински изделия. Това е медицинско изделие, предназначено да стимулира човешката клетка да се превърне в създател на патогени. Ваксината трябва да стимулира имунитета в лицето, което я получава, но също така тя трябва да наруши ПРЕДАВАНЕТО. Ваксините са законово дефиниран термин съгласно стандартите CDC u FDA. Изказване от двучасово събитие на живо при Саша Стоун, наречено "Фокус върху Фауци" с участието на д-р Роко Галац, д-р Джуди Миковиц, Р. Ф. Кенеди - младши и др. , включено в продукцията на Мики Уилямс - PLANDEMIC.
  • 14 Мнение

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Behemoth":

    Сигурно по външност и интелект си като ника, който си избрал. Окаяно създание.Създателят е бил жесток към тебе.