Last news in Fakti

24 Януари, 2021 08:46 15 366 53

Съдят британка, която засне празна болница и заяви, че COVID-19 е измама

  • деби хикс-
  • великобритания-
  • коронавирус-
  • болница-
  • измама-
  • пандемия-
  • полиция

"Къде умират всички тези хора и къде е мутиралият вирус?", попита 46-годишната жена

Жената, която направи видео на болница във Великобритания, твърдейки, че тя е празна и че епидемията е една огромна лъжа, първо е била арестувана още на 29 декември за нарушаване на обществения ред, а вчера се разбра, че ще бъде изправена и пред съда в Челтнъм на 30 март, предаде "Новини Лондон".

46-годишната Деби Хикс от Страуд, Глостършир, е заснела 8-минутно видео с телефона си на 28 декември, докато се е разхождала по коридорите на болницата. В направеният от нея запис тя е твърдяла, че болницата е празна, отделенията са затворени и че дори осветлението им не работи. Задавала е въпроса - къде са лекуващите се хора и защо властите ги лишават от празнуването на Коледа, а също така защо се налагат нови и още по-строги мерки, след като в болниците няма никой? Ето и точните и думи от заснетото видео:

„За това сме поставени в ниво карантинно ниво 3?“

„Това е позор. Виждам не повече от 20 души в тази болница“.

"Напълно мъртво е, болницата е празна със затворени отделения и изключени светлини."

„Къде умират всички тези хора и къде е мутиралият вирус?"

"Не виждам доказателствата за него, нито обществото го вижда. За това ли ни отнеха Коледата."

Здравните власти веднага са отговорили на видеото, обяснявайки, че към монета в болницата се лекуват стотици пациенти, като 200 от тях са с COVID-19. В изявление на Gloucestershire Hospitals NHS Foundation Trust се казва: „В момента се грижим за повече от 200 пациенти с COVID-19, като при нас се лекуват и още 500 страдащи от други заболявания, имащи нужда от болнично лечение“. Местен депутат тогава заяви, че е "ужасяващо, болничният персонал да прекарва безценното си време в тази трудна пандемия, защитавайки се от филми в социалните медии, които погрешно твърдят, че болницата е празна и не работи".

Деби Хикс е обвинена в използване на заплашителни, заканителни и обидни думи, и поведение, което може да причини тормоз, тревога или стрес, съгласно раздел 5 от Закона за обществения ред и трябва да се яви пред съда в Челтнъм на 30 март. Говорител на полицията в Глостършир заяви за медиите следното: „Обвинението е свързано с инцидент в кралската болница на Глостършир в понеделник 28 декември“. Кадри от ареста ѝ също бяха публикувани по-късно в социалните мрежи. Хикс беше арестувана и пред Парламента в Лондон на 6 януари, след като присъства на протест срещу ваксинациите.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТОДОР СТОЯНОВ

    15 64 Отговор
    РУСИЯ ПЕРЧЕМ С ТРИТЕ "D"...
    ДА ХОДИ ДА БЕРЕ АСПЕРЖИ И ЯГОДКИ...

    Коментиран от #14

  • 2 Нормален

    251 22 Отговор
    В нета имаше много такива клипове от уж препълнени болници, а те празни. Всичко е лъжа и измама! Фарс, цирк! Вирус има, но си е грипен и даже по-слаб!

    Коментиран от #8, #18, #27, #30

  • 3 гадно

    248 7 Отговор
    Интересно от кога снимането на обществени места е престъпление пък било и в болница или истината не е много удобна.

    Коментиран от #52

  • 4 Аз40🏴‍☠️

    164 6 Отговор
    Свободата е запознала да изчезва прогресивно. Наблюдаваме го от самото начало на 2020 г., а и от по-рано (много хора, но недостатъчно). Всичко е прокарване на тоталитарни мерки с цел ваксиниране/чипиране (не е "конспирация", нано-технологиите съществуват). Трябва да се събираме в релания живот, трябва съпротива. Мислете. Идва endgame-21.
  • 5 БАЙ Х@Й‼

    213 5 Отговор
    "Можеш да лъжеш целия народ за известно време. Можеш да лъжеш част от народа през цялото време, но не можеш да лъжеш целия народ през цялото време!" / Линкълн
  • 6 Прометей

    174 6 Отговор
    Все по-близко е деня в който слугите на Сатаната ще свалят маските.Гответе се хора.
  • 7 Демо

    180 8 Отговор
    Демократично и затварят устата, но ако в Русия арестуват някого, защото е престъпник е незаконно и недемократично. Май това с демокрацията се изтърка и вече с просто око се вижда истината. Горбачов продаде за жълти стотинки соц лагера и осигури мизерията в цял свят на милиарди.
  • 8 Шегичка

    105 5 Отговор

    До коментар #2 от "Нормален":

    Вирус има, но трябва да се лекува! Правилно при това. Само че болници няма, няма и желание за лечение на болните. Държавата се облекчава от доста хора с тая "пандемия". Не мислете, че с двустранна пневмония се живее дълго без лечение!
  • 9 надзирателя

    81 6 Отговор
    ГЕРБ, ВМРО, Демократи за България: - Веднага да бъде освободена! Моментално въвеждане на санкции! .......Дзъ-н-н-н! , Я часовника звънна. Трявва да ставам. Какъв хубав сън беше!
  • 10 любопитко

    145 6 Отговор
    къде е свободата на словото на прехваления ви капитализъм?
  • 11 РЕАЛИСТ

    166 5 Отговор
    Демокрация в действие. Навални с две присъди за присвояване на пари в големи размери е защитаван от "демократичната" общност, а тази женица, която просто търси истината, ще я изправят пред съда и щя я окошарят.
  • 12 Ментеросо

    5 70 Отговор
    Ето я Любимката на Фейк Нюз Рума, Факти, назначавайте я Веднага, за Вас Е !!
  • 13 в 10 та

    109 4 Отговор
    браво деби, светът трабва да скочи в твоя защита,а на съд да отива оня шизофреничен борис който се е продал на сатанистите и бленувания им рестарт!
  • 14 ТОДОР СТОЯНОВ

    50 5 Отговор

    До коментар #1 от "ТОДОР СТОЯНОВ":

    РУСИЯ ПЕРЧЕМ ИМАМ ПРЕДВИД МИНИСТЪР-ПРЕДАТЕЛЯ НА "ВЕЛИКАТА БРИТАНИЯ"
  • 15 Асклепий

    85 2 Отговор
    Хората умират най-вече от 24 часов"либерален"стрес..
  • 16 0007

    82 8 Отговор
    От сутрин до вечер всички платени медии и обикалящите по тях ни обясняват, колко важни са ваксините. Добре, приемам, че е така, дори да не е. Ами тогава къде са ваксините, с които да се ваксинира българското население ? Държави извън ЕС - Китай, Турция, Израел, Сърбия, Русия и др. ваксинираха вече милиони. Великобритания само вчера е ваксинирала почти половин милион. А ние. Министърът като някакво недоразумение само едно си знае - ще..., ще..., ще... Кога ? Когато дойде светлия комунизъм ли ??? По-вероятно когато измрат повечето българи. Ваксини през лятото не са нужни, бяха нужни януари, нужни са февруари. Само че никой не иска да признае, че от ЕС ще дадат ваксини на България тогава, когато си имунизират тяхното население. Ние като колония - ако има, колкото има и когато има. А дотогава по 5-6000 бройки месечно за заблуда на населението. Тази нощ според официалната статистика България е успяла да ваксинира умопомрачителните 18 бройки. Само това е напълно достатъчно, за да опише всичко, което се случва в нас.

    Коментиран от #24, #33

  • 17 ЖОРО

    87 4 Отговор
    БОЙКО ДАЛИ КЕ Я ЗАЩИТИ КАКТО НАВАЛНИ..ИЛИ КЕ ПОСТЪПИ КАТО БЛИЖИП@ТАРНИК...
  • 18 Кмета

    82 5 Отговор

    До коментар #2 от "Нормален":

    Аз даже и в Пирогов влизах, не по здравни въпроси, но болницата си беше празна, а някои не носят и маски дори.

    Коментиран от #21, #22

  • 19 Философа

    88 1 Отговор
    В соросоидната демокрация когато разкриваш лъжите на господарите те арестуват!
  • 20 Джулиан Асандж

    73 2 Отговор
    Само като им видиш обвиненията и ти става ясно каква са фмирисана стока в UK. Ковид терористи!
  • 21 Реалност

    95 3 Отговор

    До коментар #18 от "Кмета":

    В Пирогов от три месеца никой не носи маски, дори шефа им Балтов каза, че нямало нужда защото били изкарали вируса, но нито една мисирка не го попита защо другите изкарали грипчето трябва да спазват мерки

    Коментиран от #25, #44

  • 22 Шегичка

    62 3 Отговор

    До коментар #18 от "Кмета":

    Проблемът е, че болните си умират по къщите или най-много да стигнат до линейката.. такова е нивото на здравеопазването в момента. По нормално време му викат геноцид, сега - пандемия
  • 23 Георги

    42 3 Отговор
    МНОГО ДОБРЕ НАПРАВИХА ЧЕХИТЕ УЖ ЗАТВОРЕНИ А ВСЕКИ ДЕН ЗАРАЗЕНИ ПО 10 000 СЗО ДА СИ ВИДИ ПСР ТЕСТОВЕТЕ И ДА СИ ГИ ПРИБЕРЕ В ТАНЗАНИЯ БОЛНИ НЯМА И ТЕРВЕЛ ПУЛЕВ ЩЕ СЕ БИЕ ТАМ ПРЕД ПУБЛИКА СУТРИНТА МАКГРЕГЪР СЕ БИ В ДУБАЙ ПРЕД ПУБЛИКА НЕ РАЗБИРАМ КАКВО СТАВА УТРЕ ИЗРАЕЛ И ТЕ ЩЕ КАЖАТ ВАКСИНИРАНИ СМЕ НО С ПЛАЦЕБО МОЖЕБИ И ТЕ ЩЕ ХУКНАТ ПО КАЗИНАТА А НАШИТЕ ДА СТОЯТ ЗАТВОРЕНИ И ДА УМИРАТ ОТ ГЛАД ЧУЖДИТЕ ВЕРИГИ ДА РАБОТЯТ И ХОРАТА ВЪТРЕ ЕДИН ПРЕЗ ДРУГ НО ТАМ НЯМА ВИРУС И НА ДЖЪМБО НЯМА И НА ТЕНОПОЛИС КОРУМПИРАНИ БОКЛУЦИ КРАДАТ ЗА ДА СИ КУПЯТ ИЗБОРИТЕ С ТЕХНИТЕ АБОНАТИ ОТ КВАРТАЛА ОТВАРЯЙТЕ И СИ ГИ СЛАГАЙТЕ НА К..
  • 24 По-добре

    44 2 Отговор

    До коментар #16 от "0007":

    да не бързаме. Ваксините ги подготвиха за реакция след 6 месеца,но се видя че трябва повече време и сега останалите ги подготвят за реакция след 9 месеца. Целите са заложени и както казваше Радой Ралин:
    "Първите паднаха в кърви,
    Последните станаха първи".
  • 25 Лост

    36 2 Отговор

    До коментар #21 от "Реалност":

    Че Балтов кога му остава време от интервюта?
  • 26 любител

    41 4 Отговор
    тая трябва да дойде в Б-я и да снима всичките простотии измами кражби строежи на боко и кликата му защото ние сме овце на заколение.така европа ще види какъв боклук поддържа.

    Коментиран от #40

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Българин

    65 3 Отговор
    Сега трябва Путин, Лукашенко и републиканците от САЩ да поискат санкции за Великобритания и незабавното освобождаване на жената!
  • 30 ГрУЮ

    51 3 Отговор

    До коментар #2 от "Нормален":

    Вирус има, но за определени хора се развива зле. Като другите грипни вируси. И от тях се умира. Разликата е, че този е създаден, помогнато му е. Голям инкубационен период, разностранно действие върху различни органи. Но не е основание да пишем епидемии и пандемии, не отговаря заболеваемостта за определенията им. За дезинформацията и противоречивите информации от медиите да не говорим
  • 31 NNN

    44 4 Отговор
    Самата истина! Не може от индивиди които са унищожили населението на континент, които са използвали оръжие за масово унищожение, които са пускали играчки с експлозиви да поучават за демокрация. От тази прослойка всичко трябва да се очаква.
  • 32 Павел пенев

    54 2 Отговор
    Такива ли са правата на гражданите в Англия? Ами ако момичето е искало да си направи селфи с болен от ковид, но болницата празна.И сега на съд за това.Чудесна демокрация.
  • 33 008

    4 9 Отговор

    До коментар #16 от "0007":

    Ами цитираните държави са платили ДВОЙНО ПОВЕЧЕ ПАРИ за ваксините, за това, те ги получават приоритетно.Ако трябва да перефразирам:КОЙТО ПЛАЩА ПОВЕЧЕ, ТОЙ ПОЛУЧАВА ПЪРВИ ВАКСИНАТА, А СЪЩО И ПОВЕЧЕ КАТО БРОЙКИ!
  • 34 Знака на Звяра

    33 2 Отговор
    Схемата :Банките>Правителствата с антуража им /чиновници и полиция />продажни политици и медии />Фармацевтика бълваща законна дрога , която прави болните по-болни ! Целта : Световно правителство от тези със знака на Звяра !Превръщане на обикновения човек в безмозъчно зомби , регулиране броя на човечеството , заличаване на цели нации от "излишни" хора !

    Коментиран от #41

  • 35 И, там във Веикобритания, се, печели

    29 2 Отговор
    Много от клиничните пътеки за КВ19 и всимки109Щама още!! Като тука!! Показала е жената че тяхната "бяла мафия" работи на Пълни обороти!! Като тука!! Пир по време на "Пандемия" итам и тука!!
  • 36 Порно

    42 3 Отговор
    Болницата реално празна , по документи пълна. Значи и там точат здравната каса. Но също като тук арестуван е който е разкрил далаверата, на който лъже и краде. Май и Борката си има чекмедже.
  • 37 Великобритания

    1 0 Отговор
    Великобритания
  • 38 Хайде някой

    23 5 Отговор
    да пробва у нас,да вкара телефон в отделение? Нема начин! Винаги съм си задавал въпрос: Как така,за цяла година,не изскочи един клип от някое отделение? И има отговор.Не разрешават на никого да си вземе телефона.Под претекст,че ползването му,пречи на апаратурата.Сега ще бавят съзнателно " елексира" със месеци.За да получат реални данни за страничните ефекти.Подозирам,че и самият елексир е разделен на две.За " едните" и за останалите.От обетованата земя не са глупави.За да приложат такава бърза реакция.Тук не става въпрос за пари и плащане.Поне аз мисля така.
  • 39 Все едно

    1 27 Отговор
    Смешници пускате си статийка под която да си представите опорките за да си приберете копейките
  • 40 хахахха

    8 4 Отговор

    До коментар #26 от "любител":

    както винаги някой трябвя да ни свърши работата ?!?!? ти неможеш ли да снимаш а трябва да дойде по-смела от теб англичанка? ето това е живата реалност в бг всеки чака на другия и плюе по останалите но никой не се заема да направи нищо...
  • 41 онуфри

    4 1 Отговор

    До коментар #34 от "Знака на Звяра":

    последното ти изречение ми даде светлина в бъдеще ами ако наистина можеше да се заличат цели ненужни нации на юг ще стане пустия и то много голяма а в европа пак ще преобладаяат белите хора... ехх мечти мечти...
  • 42 стоян георгиев

    0 26 Отговор
    така трябва да се постъпва и у нас с лудите ,но агресивни красавци.пишеш щуротии подпомагащи развитието на епидемията,понасяш си последствията.не разни мангъровци и подобни да пишат щуротии а масовката да им се връзва !

    Коментиран от #45, #46

  • 43 JEB

    2 7 Отговор
    е те болните от ковид са силно склонни да се разхождат през свободното време..аман от неграмотници
  • 44 Кмета

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "Реалност":

    Да не говорим, че две седмици ги чаках да ми платят за услугата, която извършиха. За 80 лв. става въпрос. Нали уж първа линия уу аа 1000лв. А то какво? Те умрели от глад
  • 45 Стояна

    14 0 Отговор

    До коментар #42 от "стоян георгиев":

    Давай адрес и ще ти изпратя чисто нов,неползван противогаз.Наше производство от 80-те.Не вируса,а БОВ от най опасните не пропуска.Безплатно,дори ще платя доставката.Дано се успокоиш,че Хипохондрията е много страшно нещо.Дай адрес,искам да ти помогна!
  • 46 Доньо

    1 11 Отговор

    До коментар #42 от "стоян георгиев":

    значи имаш доверие на някаква изперкала изтеричка, а не на доктори и мед. сестри? успех ти желая следващия път като отидеш на лекар, тогава ...
  • 47 ПЕНКО

    6 0 Отговор
    ТОВА Е БОЛНИЦА "СТУДЕН РЕЗЕРВ " - НЕЩО НЕ РАЗБИРАТЕ !!!
  • 48 Похвално, че госпожата отказва

    2 4 Отговор
    да се присъедини към овцете в английското стадо.
  • 49 кочо

    2 0 Отговор
    във англия отдавна се погазват човешките права на самите бели англичани.това е системно.да наистина има международен заговор със ковит 19.
  • 50 miko

    2 1 Отговор
    Не се ли надигнем и застанем единни против тази ДИКТАТУРА и ГЕНОЦИД сме обречени като овце.БРАВО на тази личност,тази дама!!Дано я освободят.
  • 51 рен

    1 1 Отговор
    и всички видеа са изтрити защо ли , пландемик по същия начин е забранен
  • 52 Не така

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "гадно":

    Неказваи те лошо за англия нали се молим от там да доидат гласове за нашата маичена партия бсп
  • 53 Бай Шиле

    0 0 Отговор
    Не точно по темата,но: ЗАЩО УНГАРИЯ ВНАСЯ РУСКА ВАКСИНА,А БЪЛГАРИЯ НЕ МОЖЕ?