24 Януари, 2021 20:51 2 268 8

МВнР с нова информация за пътуващите към Франция

  • франция-
  • карантина-
  • пътуващи

Френските власти обявиха уточнения по повод изискваната 7-дневна карантина

МВнР с нова информация за пътуващите към Франция - 1
Снимка: БГНЕС

Френските власти обявиха уточнения по повод изискваната 7-дневна карантина. По информация на посолството ни в Париж изолацията не е задължителна, а силно препоръчителна, съобщават от МВнР.

Френските власти отправят настоятелна препоръка към всички граждани, които пристигат в страната от европейските държави, да се изолират за период от 7 дни след пристигането им, в края на който да им бъде направен втори вирусологичен тест (RT-PCR COVID).

Франция въведе изискване за отрицателен PCR-тест за всички граждани от европейското пространство, включително и България, считано от днес, 24 януари.

Съгласно информация на Министерството за Европа и външни работи на Френската република всички граждани над 11-годишна възраст, които пътуват до Франция от европейските държави (държавите-членки на ЕС, Андора, Исландия, Лихтенщайн, Монако, Норвегия, Сан Марино, Ватикана и Швейцария), следва да представят отрицателен резултат от вирусологичен тест (RT-PCR), направен в рамките на 72 часа преди пътуването.

Тази мярка не се отнася до пограничните работници, както и до пътуващите до Франция със сухопътен транспорт (по шосе или с влак).

Като мярка за борба срещу разпространението на пандемията, френските власти призовават за ограничаване на пътуванията от и към Франция до стриктен минимум. В случаите, когато пътуването се налага по задължителни причини, се препоръчва на гражданите да изтеглят апликацията TousAntiCovid, да продължат да спазват т.нар. жестове-бариери (спазване на социална дистанция, редовно измиване на ръцете с вода и сапун или дезинфекцирането им с хидроалкохолен гел, носене на маска, проявяване на внимание при наличие на симптоми на заболяването COVID-19).

Информация относно мерките срещу разпространението на COVID-19 във Франция може да бъде получена на телефон 0800 130 000, както и на интернет страницата https://www.gouvernement.fr/info-coronavirus.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството на Република България в Париж на следния телефонен номер: 0033145518590, на дежурен номер в извънработно време: +33 6 23 18 09 93, както и чрез ел. поща на адреси: [email protected], [email protected].


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кух Ганьо

    16 0 Отговор
    Я не пътувам. Стоим си на село. Не се ваксинирам. Социалист съм. Мангъров е прав.

    Коментиран от #8

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Министерке

    4 0 Отговор
    да г о пресместим ли... и ти заемаш мястото на накой кадърен човек...
  • 4 Махмуд

    8 1 Отговор
    Франция потъва по-бързо отколкото Титаник след сблъсъка с айсберга.

    Коментиран от #5

  • 5 франсе

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "Махмуд":

    Ами при толкова махмуди във Франция нормално е да потъва.Вас човек не може да ви накара да работите,а да научите френски е нещо непостижимо за вас.
  • 6 МВнР

    3 0 Отговор
    Контрьова пасе е муа погъза гоапьоше !( втори път !)
  • 7 Българите

    0 0 Отговор
    Нахлуващи във Франция Ще ги къпят и дезифинкцират с отровни вещества , и сега АКО ИМА БЪЛГАРСКИ ПЛЪХОВЕ ДА ЗАПОВЯДАТ ВЪВ ФРАНЦИЯ
  • 8 Асфалт паша

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кух Ганьо":

    Ти нема и да пътуваш никъде по света. Оти не можеш да минеш по новите ми магистрали. Нали то дадох 50 кинта да гласуваш за мен и да си пасеш патките .
Новини по държави: