Last news in Fakti

25 Януари, 2021 11:21 4 295 80

Северна Македония: Преговорите с ЕС не бива да се превърнат в преговори с България

  • буяр османи-
  • северна македония-
  • ес

Най-големите рискове, които може да донесе ветото на София в страната, са ненужно похабеното време и евроскептицизмът сред гражданите

Северна Македония: Преговорите с ЕС не бива да се превърнат в преговори с България - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Разговорите за присъединяване към ЕС не би трябвало да се превърнат в преговори с България, заявява министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи в интервю за гръцкия вестник "Вима", цитирано от БТА.

Той е добавил, че разговорите за превъзмогване на различията със София продължават, отбелязва в. "Нова Македония".

Османи е изтъкнал, че европейската идея е вдъхновение за решаване на горчивите въпроси в региона, а Република Северна Македония представлява светъл пример. Не съществува силна Европа без силни Балкани. Стабилизацията на ЕС може и трябва да се осъществи заедно с европейската стабилизация на Балканите, заявил министърът.

"Независен весник" съобщава, че вицепремиерът по европейските въпроси Никола Димитров и министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи днес ще бъдат на работно посещение в Брюксел, където ще осъществят среща с министъра на външните работи на Португалия Аугущу Сантуш Силва. В рамките на посещението са предвидени срещи с представители на институциите на ЕС, предвидени са срещи и с външни министри от страните-членки на ЕС.

Най-големите рискове, които може да донесе ветото на България в страната, са ненужно похабеното време и евроскептицизмът сред гражданите, но това е пътят и ние ще продължим с реформите, е заявил премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев, цитиран от "Слободен печат".

Али Ахмети твърди, че спорът с България ще се реши тази пролет, пише в заглавие "Независен весник". В интерес и на Вашингтон, и на Брюксел е да се реши този въпрос. През тези 20 години нито веднъж не съм бил разочарован от техните постъпки. Аз съм оптимист, че този проблем ще се реши още в ранна пролет, заявява Ахмети в предаваното "Политика" на местната гостиварска телевизия ТВ „Глоби“. Според него решението ще дойде преди парламентарните избори в България.

Във връзка с очакванията от резултатите от преброяването в Република Северна Македония Али Ахмети е заявил, че албанците не може да бъдат по-малко от 25 процента, колкото са били през 2002 г. Той е посочил, че сред албанците в Република Северна Македония има по-голяма раждаемост през последните години.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РАДИО ЕЛТО

    81 1 Отговор
    СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ запалиха нашето знаме изгавриха се с потънали те наши сънародници в ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО
  • 2 Учител

    82 2 Отговор
    Значи антибългарската нонстоп пропаганса от Сърбия и Русия да очакваме да стане занапред пропаганда от страните членки на ЕС, така излиза.
    Не знам кое ще е това "българско" правителство, което ще каже "ДА" на Македония, но това ще е нова национална катастрофа за България.
  • 3 Българина

    68 0 Отговор
    Македония не бива да си мислят че са част от югославия, когато казваха на България какво да праваи интересно, че такива изречния нямаше при преговорите с Гърция!
  • 4 Българка

    62 4 Отговор
    Спрете всеки ден да ни занимавате с РСМ. Макетат да си се оправят!
    Отклонявате вниманието от основните ни проблеми

    Коментиран от #44

  • 5 123

    60 0 Отговор
    Този министър никак не е умен,Македония преговаря с България и понеже македонците мразят българите и се мислят за повече от българите. Той си мисли че България спира влизането им в ЕС, спирането им за влизане в ЕС зависи напълно от македонците, България има изисквания към Македония, които изисквания са много лесни за покриване само желани е се иска. Но има много други изисквания които трябва да се покрият за влизане, и след време ще излезе че македония трябва да покрива изискванията не само на ЕС но и на всяка от 27 държави. На добър път на македонците, Турция от 60 години не може да покрие изискванията а е много по напреднала и богата от Македония страна.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Да попитам

    47 1 Отговор
    В статията пише - "Независен весник". В интерес и на Вашингтон, и на Брюксел е да се реши този въпрос. "" А ИНТЕРЕСИТЕ на България !!!??? Най - накрая това външно ще се раздвижи ли!!!??? Македонците обиколиха Европа нашите мършляци стоят и гледат като олигофрени!!! На външната ни министърка " им идваше да и покажат среден пръст", горяха знамена и то по събори, което не е едноличен акт, след като се е случило на голям традиционен събор!!! Май това министество е ВЪНШНО наистина защото обслужва чужди интереси!!!! Стига, ЧАКАМЕ РЕАКЦИИ най накрая! Размърдайте се, заэда не Ви покаже народа среден пръст!!!

    Коментиран от #15

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 А твоя

    31 1 Отговор

    До коментар #8 от "джаич":

    баща е незаконен син на дедо ми татарина.
  • 10 Левтер

    30 0 Отговор
    Да,така е ние не бързаме.
  • 11 БЮРМ/FYROM

    50 0 Отговор
    Измислената, смешна и жалка "държава" няма място в Европейския съюз. ВЕТО докрай. Промити мозъци. Кресливи и злобни, руско-сръбски мекерета. Крадци на история, език и култура. БЮРМаджии-безродници.

    Коментиран от #79

  • 12 Киро Питоня

    49 2 Отговор

    До коментар #8 от "джаич":

    Като не е фактор, що обикаляте като проскубани песове и се молите да ви пуснат в ЕС през задния вход. Не разбрахте ли с кухите си кратуни че тая няма да стане. Оказа се на практика, че България е незаобиколим фактор. ЕС ще го гледате през крив макарон. Рецитираш три пъти ''Аз съм Българче'', целуваш ръка и тогава ЕС.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 барба Ганьос

    5 39 Отговор

    До коментар #8 от "джаич":

    Нашата българска пропаганда в Македония катастрофира окончателно - тотал щета ! В Македония българщината претърпя морален фалит , благодарение на политиката на българските правителства и нечистоплътните личности - Кр. Каракачанов и проф. Божидар Димитров , полически шарлатани и агенти на ГРУ на СССР и ДС на НРБ .

    Коментиран от #18, #19

  • 15 А дали ще

    37 0 Отговор

    До коментар #7 от "Да попитам":

    има наказания за публикуваните списъци със определилите се като българи в РСМ!!!??? А поругаването на паметта на българите удавили се в охридското езеро!!!??? А пребития македонски гражданин който се счита за българин от бодигарда на брата на Заев!!!???А това че ниопределят за татари, те зачитат ли нашата българска идентичност, като потомци на траки, славяни и прабългари!!!?? Какво чака външно !!??? Къде са господа посланниците на Германия, Франция и САЩ да поставят тия въпроси пред македонците, или ги интересува само техния интерес!!?? С омраза и пост комунистическо, мислене не се влиза в ЕС!!!
  • 16 османова

    34 0 Отговор
    Ами такива са правилата в ЕС.Преговаряш с България това значи че преговаряш с целия ЕС.Ами 29 години които похабихте с гърците.През това време можехте да направите магистралата основно да ремонтирате учебниците по история невъзвратимо да скъсате с титовското говорене да дадете свобода на Българските бизнесмени и т.н. и т.н.Накъдето искате натам си ориентирайте скептицизма - светът е голям.Приемът в ЕС не е задължителен.Балканите винаги са били добра плячка за великите сили.Ама баш много силни да ги направят едва ли.Тоя нещо го блъска чугуна в главата.От където и да го погледнеш ЕС си е стабилен и преди и сега и икономика и валута.Щели да продължат с реформите.Абе вие не сте ги почвали още.Хукнали да будалкат Португалия Брюксел.Ние не гоним нито на вашингтон нито на брюксел интереса.Ние имаме едно отстояване на Европейските ценности .Тоя али се прави на голям пророк.
  • 17 petar svilenov

    7 21 Отговор
    Ще подпишем всичко,ако ни натисне Биг брадъра.Само да сме на яслата.
  • 18 Че си барба

    11 1 Отговор

    До коментар #14 от "барба Ганьос":

    не е ясно, на гърците ще се усетят когато е късно!!! Македонското им наследство ще бъде атакувано веднага след като макетата влязат в ЕС! Пак ще има летища прощади на имено на Македонски, а и ако ние подемем византийският им стил и обявим Филип бащата на Ал.Македонски за българин - филибето им бе столица, а и македонците нямат много общо с елините който са покорили и т.н. и т.н. та " бай гръкомане" гледай си паничката, а иначеси прав с тоя външен министър, с тия калинки ние нямаме външна политика, имаме външен провал!!!
  • 19 Киро Питоня

    30 0 Отговор

    До коментар #14 от "барба Ганьос":

    Вашата антибългарска пропаганда, водена от просръбските и проруски мекерета Васко Ефтов, Дардан Венетски, Миленко Неделковски, Петар Поповски,Наташа Котлар, Блаже Принсевски, Ицо Найдовски- Перин, Георге Димовски ..и още и още сърбомани, доведоха Македония до под кривата круша...ФАКТ! Сега що ревете,а ??? ЕС, ама найш кога...? Кога пр...не гугутка.

    Коментиран от #23

  • 20 Кси

    26 0 Отговор
    Преговорите с ЕС са преговори и с БГ като част от този съюз, ей бре, ненормално ли сте или така си се правите, излиза, че игнориране БГ, все едно не е в ЕС, пък вие сте някакъв желан приоритет, по какви причини, нагли и прости, омръзнахте вече, не ни занимавайте със себе си, или се европеизирате, или си налягайте 3-те букви
  • 21 кака Ви Славка

    23 0 Отговор
    Прав си.Посланиците на германия франция идр. удобно си седят в меките кресла.Тях ги интересува час по скоро да се сдобият с ново кошче за боклук./балканско/
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 барба Ганьос

    2 22 Отговор

    До коментар #19 от "Киро Питоня":

    Защо не си пиеш хапчетата ? Аз съм барба Ганьос от Пловдив ( Филипополис ) и съм българче , умно , честно и почтенно , много гнусливо от нечистоплътния глиган Каракачан и другите наши български мошеници !

    Коментиран от #30

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Сега

    17 0 Отговор
    калинките т външно начело с голямата калинка и Б.Б. ще почнат да ни убеждават, че водят така наречената " тиха" олитика!!! НО къде са резултатите ???!!!! В изказванията на Пардю, на американската посланничка в Македониа, оглушителното мълчание на Херо Мустафа, в изказнането на външния министър на Португалия!!??? Да изреждам ли още!!???
  • 26 Нагли са

    29 0 Отговор
    "Северна Македония: Преговорите с ЕС не бива да се превърнат в преговори с България"

    Ама, чакайте малко, макетата се правят на луди. Вие още НЕ СТЕ започнали преговори с ЕС. Без да решите въпроса с България вие изобщо НЯМА да започнете преговори с ЕС.

    Коментиран от #28

  • 27 Кси

    23 0 Отговор
    Времето си го губите сами, не помръдвате на никъде, а не ветото на БГ, търсите лобиране и пропаганда, европеизиране неее, идеални сте сърбоманите-македонисти, няма такива подобни отврати, наглеци, лъжци и крадци на история

    Коментиран от #32

  • 28 rule

    18 0 Отговор

    До коментар #26 от "Нагли са":

    Прав си! Тия ни имат за " на петело шията", ама няма да стане! Те си мислят че живеят по времето на Тито!:) Да продължават да си живеят там!:) Гърците директно ни ги трапосаха, като много добре знаят че няма да се съгласим с безумните им искания и претенции! Албанците дебнат, като дърт, хитър вълк! Знаят че "времето е тяхно"! Въпрос на време! По-добре Велика Албания, отколкото тия да са ни в гръб! Трябва да ги отпишем! Не ни трябва да сме заедно в какъвто и да било съюз! Ако, те случайно влязаат, ние веднага трябва да излезем!
  • 29 Шаран БГ

    4 8 Отговор
    Нам всичко ни е "велико" !
    Затова преди век каквото кажела Германия , българските правителства са изпълнявали......
    Затова преди 40 години каквото кажел СССР - това и нашите "велики" политици са вършелш.....
    Сега още по-великите ни държавници ще сторят това, което каже САЩ !? Както казаха да си разсипим държавата...... и Желевци, Костовци, Лукановци и прочие комунистически / възпитани и расли при народната власт/ юнаци - го сториха. Прогониха около 2 млн млади здрави умни хора в чужбина Сега не смеят да ни преброят колко и защо сме останали, че го прехвърлят това "преброяване", не заради друго, ами заради пандемията , за есента - на бъдещите разсипници и крадци - ако не останат същите , естествено !!
    Не се косете -хамериканците ще ни оправят .........

    Коментиран от #33, #34, #50

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Не крадат

    6 6 Отговор
    Нелогично е твърдението, че Сев. Македония краде нашата история. Няма как да краде нещо, което е наше общо нещо. Тяхната история е историята на България, до 1945 год. Тяхно настояще е историята на БЮРМ и Сев. Македония след 1945 г. Това са политически делби. На ниско ниво, има семейства, в които единият брат е българин (гражданин на България), а другият - македонец (гражданин на Сев. Македония). Говорели български? Ами в Кърджали, като говорят турски, турци ли са? В Тутракан говорят румънски - румънци ли са? Това е. В Сев. Македония говорят български и албански. Но и двата езика си ги наричат македонски. Както и да говорят, не са нито българи, нито албанци.

    Коментиран от #38, #80

  • 32 пирин

    3 11 Отговор

    До коментар #27 от "Кси":

    Не се ядосвай , импулсивните реакции и емоциите може само да ти навредят на менталното здраве ! България е незаобиколим фактор в ЕС , които ще го прескочим с помощта на нашите истински приятели САЩ , Германия и Франция , защото вие сами си знаете каква е репутацията на Р. България в Европа и по света !

    Коментиран от #54, #65

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 9812

    12 1 Отговор

    До коментар #29 от "Шаран БГ":

    Хващай и ти пътя! Какво чакаш?! Такива, като теб не ни трябват! Границите са отворени! Винаги можеш да се реализираш в чужбина!:) Там комунисти няма и всичко си зависи само от теб!:) Успех!
  • 35 Алексей

    8 0 Отговор
    Ми то Албанец и Ром разлика голяма няма те се въдят и то здраво!
  • 36 Шопо

    3 2 Отговор
    Ке се преврънат,ке се преврънат ! Твоя агент ЧЕКМЕДЖАН слиза от поитическата сцена на 4 април и няма с кой да врътиш далаверите !!!
  • 37 случаен

    5 0 Отговор
    тоест очакват бочко да ни предаде интересите, преди изборите, така ли, ще смееш ли бочко да го направиш това
  • 38 4745

    8 0 Отговор

    До коментар #31 от "Не крадат":

    Знаеш ли как как се превежда Коза Ностра?!:) Наше Нещо! :) Ти можеш да се отречеш не само от историята ни , а и от това че си българин! Когато албанците кажат че езика им е македонски ми се обади! Когато измислените северно македонци проговорят на албански ще настъпи краят на света! Примера с турците не ми го давай! Колко българи знаят турски?! Не че се гордея с това! Но, такива са фактите!
  • 39 минувач

    11 0 Отговор

    До коментар #8 от "джаич":

    Маке направи си един генетичен тест и даи да видиме резултата!
    Не е лошо цялата държава да се тествате тогава ще имате неоспоримо доказателство.
    Не ти стиска нали! По-лесно е да обиждаш Българите в Български саит Това ясно говори за много ниска интелигентност и нивото на което се намирате.

    Коментиран от #43

  • 40 минувач

    2 3 Отговор
    Факти -ще премахва обидните коментари!!!
    Да се наричат Българите -Татари обидно ли е ?

    Коментиран от #66

  • 41 Децата на Македон

    3 13 Отговор
    В България живеем не по малко от 120 000 души чисти македонци но никой не пише за това и при преброяването резултатите не се изнасят а скриват.

    Коментиран от #46, #56

  • 42 Лайка

    14 0 Отговор
    Първо ще си върнете паспортите които взехте от България и по точно от Кифте войвода. Много хубаво така, обикаляте с наши паспорти по света, а ни плюете като Камили. Ще видите Европа през крив Еврейски макарони. Тоест никога.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 ares

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Какви проблеми имаш ти.
  • 45 3Хповече

    8 0 Отговор
    Да не би аз да съм се подписал под договора за сътрудничество между България и Македония. Най ми харества точка 2. Там се казва Македония трябва да ходи на училище 10 години зада вземе ЦЕНИЯ български опит. И тогава чак да ....
    За целта да предадем ЦЕНИЯ опит трябва да се организира Федерална Република България. Да се подпише Федерална Конституция на Федерална Република България.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Хлъц

    4 0 Отговор
    Най голямата вина,носи оня- зелевия,който въртоглавите нашенци,туриха за президент.Тогава се изхърлиме пак да сме първи.Признахме Суверенитет и Държавност.Тепърва ще им сърбаме кашата.Изобщо не са " тъпи" с това директно игнориране.Прекрасно ни познават,защото са същата кратун- семка,като нас.Знаят,че като ни скръцнат със зъби отвъд океана,и Европа им припява,ще подпишем.Не ние- народа а следващите в НС и МС.Който и да бъдат.Та те с един техен депутат,ни спряха ЮП,та няма да ни сложат химикалка в ръката ли?
  • 49 минувач

    4 0 Отговор

    До коментар #43 от "джаич":

    Забрави за Рамзес и Люк Скаиуокър не ги пропускаи много е важно!
    Чакам да си направиш генетичен тест-и повече няма да спориме.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Защо признахте Македония?

    2 3 Отговор
    Сега ще признаете всичко което поискат и ще дадете това за което българи са дали живота си!Кажеш ли един път А ще кажеш и Б!Но кой ще плати когато вземат Пиринско?

    Коментиран от #68

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 MGewehr

    9 0 Отговор
    На ЮГОселяците едвали скоро ще им стане ясно че еврочленството им минава само и единствено, първо през България!

    Коментиран от #55

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 югоселяк

    1 1 Отговор

    До коментар #53 от "MGewehr":

    Айде бе ! Ту да му се невиди ! Тц , тцъ , тцъ ! Язък ! Баксуз ! Сакатлък невиден !
  • 56 Гацо Бацов

    5 0 Отговор

    До коментар #41 от "Децата на Македон":

    Тука, като ги гледам, нема повече от 20 старчока,(верно са антички) от Македонския клуб на Анонимните Алкохолици. И като ги слушам, май че повечето бъкел не зборуват на маседонски , па май и го не отбират много-много. Та, къде ги виде тия 120 иляди антични македони,а...А колкото до тия дедове, да земем едно дръво..па върти..па върти..докат' кажат ''Стига толкова''

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Александър

    2 3 Отговор
    България първа призна Р. Македония. Имаше и безплатни танкове. Лошата политика на Бг. ни доведе до това положение.Имаше възможност да се присъединят към нас но десните ни партий направиха всичко възможно да се мразим със Скопие. А Македония се радва на кристално чисто море имат си и Охридското езеро.
  • 64 Некой си

    3 0 Отговор
    Кви са тия пияндурници къде само се жалват,я не разбрах за кво са се събрали.
  • 65 Кси

    4 0 Отговор

    До коментар #32 от "пирин":

    Ще прескочиш с гегата ли, бе овчар? Каква ви е репутацията на северната Македония, гърците ви подсказват 28г, още сте лунатици неориентирани, относно моето здраве, айде няма нужда, а относно здравето на всички, кой колкото е прав, толкова да е жив
  • 66 Кси

    4 0 Отговор

    До коментар #40 от "минувач":

    Не е обидно, просто не е вярно, те не знаят кои са, за древни елини се мислят, но си избрали един български цар, преди него им се губят векове, от Самуил ли са държава и ако да, що ги няма в древна карта или извор исторически, да се споменава за тях, пълна каша, отвратително е всичко това, тръгнали други да определят като татари, били сме близки с тюрките, но се смята, че са сармати прабългарите, толкова смесване на племена при великото преселение, тия ще ме определят, а техният идентитетот да се не пипа, признайте си, че сте създадени от коминтерна, и документи имате, за което
  • 67 Пирин

    4 4 Отговор
    Му верувате ли на Каракачанов? xD

  • 68 Кси

    4 0 Отговор

    До коментар #51 от "Защо признахте Македония?":

    А, ние какво да вземем одринска, егейска Тракия, западните покрайнини, то и без това я няма вече югосбирщината, БГ никога не е вземала земя с чужд етнос, да го репресира, както направиха сърбоманите в Македония етническите българи, тъй че кой трябва да взема който има нотариален акт, те са а българи тези земи

    Коментиран от #70

  • 69 Божидара

    5 0 Отговор
    Тоя биологичен Български продукт зоранчо Бълградски скоро няма да му дойде акъла в главата.Нужен му е зашеметяващ .........хайде няма да продължа по нататък.
  • 70 югоселяк

    0 4 Отговор

    До коментар #68 от "Кси":

    Мило момче , пий халопиридол и се провери в ЦПЗ на ул. " Екзарх Йосиф " ! По-кротко и умната ! Приятен ден ! Успех !

    Коментиран от #73

  • 71 ФИЛИПА ТОТЯ

    0 0 Отговор
    коментар 51 на времето 90 91год като им крещях на онези лизачи и на онзи измислен външе министър да не ги признават те обратно се над+++а за някакви кирливи долари и после си го прибраха сега им люти отзад лошо нещо да сърбаш вкиснала попара искам онези дето се правят на велики да го усетят задълбочено българския четириръбест
  • 72 ПЕНКО

    3 0 Отговор
    --- ТАПАНАРИКУС МАКЕДОНИКУС - НИДЕРЛАНДИЯ НИКОГА НЯМА ДА ПУСНЕ ШИПТЪРИ В ЕС !!!!! ШВАЙНЕ ШВАБЕНИТЕ И ФРАНСЕЖАБАРИКУСИТЕ- НЕ МОГАТ ДАЖЕ ДА ПР ЪДНАТ ПРОТИВ !!!!!
  • 73 Кси

    2 0 Отговор

    До коментар #70 от "югоселяк":

    Разбирам, че си на хапчета, много им разбираш, но не ти е достатъчно, увеличи дозата и ги пий редовно

    Коментиран от #74

  • 74 данчо

    1 1 Отговор

    До коментар #73 от "Кси":

    Вместо да се ежите и дърляте , с гадна политика да се занимавате , хванете си гаджета - хубави момичета и правете секс , а не кавга .

    Коментиран от #75

  • 75 Ксо

    3 0 Отговор

    До коментар #74 от "данчо":

    То едното не пречи на другото, прав си, тук е губене на време, но не мога да търпя тия да ми се клатят със самочувствие без покритие, 2млн.бедняци, ама те имали приятели и ги уважавали, а ние сме никой, абе, смотаняци, висока самооценка имате, само, че самочувствието е знаменател на една обикновена дроб, а стойността на дробта е вашата оценка, съмнявам се дали ще разберат сърбоманите-македонисти, те са най-великите, ама най-великите идиоти
  • 76 Мохамед

    7 1 Отговор
    Докато сърбоманите не приемат Българските искания, да си преговарят с Еуропата колкото искат, а България да налага вето за присъединяването на тази пасмина от мутанти.
  • 77 Иван Михайлов

    5 1 Отговор
    За мен няма разлика между Македония и България. За мен цялото е България.
  • 78 Павел пенев

    3 0 Отговор
    На македонските политици все още не им е ясно,че за да има преговори с ЕС,преди това трябва да преодолеят спорните въпроси с България. Тобкова ли е трудно за разбиране?
  • 79 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "БЮРМ/FYROM":

    Недопустимо е да се представя македонският въпрос като нещо елементарно и лесно за разрешение и на тази база да се сипят хули към македонствуващите , че са „промити мозъци, еничари, антични и т.н.”. Същевременно, по същата причина, да се вменява някаква вина на Българските правителства за всичко сторено и не сторено по казуса Македония..... Зa гoлямo cъжaлeниe, прoблeмът e мнoгo кoмплицирaн, зaщoтo изчeзнe ли бългaрoфoбиятa изчeзвa и държaвaтa кoятo e изгрaдeнa нa тaзи ocнoвa....A и Бългaрия вce oщe нe e гoтoвa дa пocрeщнe тoвa прeдизвикaтeлcтвo...зaщoтo eднa cъcипaнa и бaнкрутирaлa Рeпубликa Ceв. Мaкeдoния, щe бъдe рaзпaрчaтocaнa cъc cигурнocт мeжду Aлбaния, Гърция и Cърбия. Aлтeрнaтивa нa БЪЛГAРOФOБИЯТA, кaтo тeмeл зa дaржaвнo-идeнтичнocтнa идeoлoгия, бeшe AНТИКВИЗAЦИЯТA, нo гърчулятa дoбрe cи изгрaхa кaртитe и тoзи вaриaнт oтпaднa...В рeзултaт Ceв. Мaкeдoния e oбрeчeнa дa ce рaзпaднe или нaй-мaлкoтo, щe имaт дългa прaвитeлcтвeнa кризa, aкo нe пoлучaт пoкaнa зa члeнcтвo в EC.
    Авторитетна и просперираща България,ще върне македонците към истината, е верният път. Другото е връщане към 50 годишните безплодни усилия на България. Не искам да повярвам, че това се прави може би съзнателно.
  • 80 Шуми Марица

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Не крадат":

    Ти да не си полудял,в Кърджали говорят турски турците,граждани на Р.България,в С.Македония албанците говорят албански ,но са граждани на Сев.Македония,народноста и езика нямат нищо общо с гражданството,или поданството,това което се случи в С Мак.след 1944год е създаване на изкуствена държава,с цел създаване по съветски модел балканска федерация,за комунистите има само един народ комунистическия.преди 1944.Сев.Македония сърбите са е наричали южна буковина,сега САЩ и Великобритания заедно с Германия и някои други европейски страни,ще направят невъзможното, ще вкарат В ЕВРО СЪЮЗА.СМакедония,след това те предявят претенциите си към нас и Гърция,никога няма да има разбирателство между нас и тях,не им пука на Европейци и САЩ.
Новини по държави: