Last news in Fakti

25 Януари, 2021 11:30 2 083 11

Редица държави връщат по-строгите ограничителни мерки срещу COVID-19

  • коронавирус-
  • ваксина-
  • пандемия

Властите в Лондон обмислят да задължат пристигащите да прекарват 10-дневна изолация в хотел, за който ще трябва да си плащат

Редица държави връщат по-строгите ограничителни мерки срещу COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Светът продължава да се бори с пандемията от коронавирус и редица държави, сред които Съединените щати и Испания, връщат по-строгите ограничителни мерки срещу разпространението на инфекцията.

Заради коронавируса от тази вечер властите в Израел забраняват всички пътнически полети за и от страната за една седмица.

„Затваряме летище „Бен Гурион“ от днес. Искаме херметически да затворим небето, освен за извънредни случаи, за да не допуснем навлизането в страната на други варианти на вируса“, заяви премиерът Бенямин Нетаняху.

Освен това Израел стана една от първите страни, започнали да ваксинират тийнейджърите срещу COVID-19. На младежи на възраст между 16 и 18 години беше поставена първа доза от ваксината на „Пфайзер“/„Бионтех“ с оглед на предстоящите изпити в гимназиите.

Правителството на Великобритания ще обсъди днес въвеждането на по-строги мерки при пътуванията заради пандемията. Властите обмислят да задължат пристигащите да прекарват 10-дневна изолация в хотел, за който ще трябва да си плащат, като начин да се контролира спазването на карантината.

В Австрия маските с по-висок клас на защита, тип Еф Еф Пи две (FFP2), стават задължителни в магазините и обществения транспорт от днес.

В Мадрид влизат в сила нови, още по-строги ограничения, след като беше констатирано, че 9% от новите случаи са с британския щам на коронавируса. С един час се удължава вечерният час, ресторантите трябва да затварят най-късно в 21 ч, като ще се сервира на групи от най-много 4 човека. Забраняват се събирания на различни семейства в частни домове.

В Съединените щати президентът Джо Байдън ще наложи забрана за влизане в страната на повечето неамерикански граждани, пребивавали наскоро в Република Южна Африка. Целта е да се ограничи разпространението на появилия се и там нов вариант на коронавируса, срещу който все още не е ясно дали действат ваксините.

Байдън ще върне и забраната за влизане в САЩ на почти всички неамерикански граждани, пътуващи от Бразилия, Великобритания, Ирландия и страните от Шенгенското пространство.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Любослав

    23 0 Отговор
    Аре стига вече че ми писна бе братче
  • 3 Шекел

    18 0 Отговор
    Война ще има и нашето място е с Русия
  • 4 др Гей Билтс

    5 2 Отговор
    Чифтокопитните нещо се дърпат за ваксината, ще ги приплашат пак, пък мигър им дойде акълът и заголят буза.
  • 5 Хахаха

    19 0 Отговор
    Държавите с най строги мерки и най много ваксинирани са най зле, защо ли:))) В същото време страните без никакви мерки вече забравиха какво е това коронавирус:)

    Коментиран от #11

  • 6 Петьо Петров

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "Учител":

    Всъщност няма да се учудя,гражданските войни да са част от многоходовата игра на т.нар.елит. Първо се плаши масово населението,всяват се внушения под различни форми за ваксините и следващата стъпка са евентуални размирици. Какво по-добро от това за тях. Хаос! А след хаоса нов световен ред!
  • 7 Тракторист

    3 0 Отговор
    Нема трактор,нема тесто,нема ресторант..Абе нема леб..
  • 8 БИЛ ГЕЙТС

    4 0 Отговор
    ВРЕМЕ Е ДА ПУСКАТ СЛЕДВАЩИЯ ВИРУС!

    Коментиран от #9

  • 9 Бацил

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "БИЛ ГЕЙТС":

    Като отвoрят заведениятa в менюто ще го има на първо място!
  • 10 Киро

    4 0 Отговор
    В света има 5-6 държави,така ли?
  • 11 ВЯРНО

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хахаха":

    НО ИМА ЕДНО, НО. НАЩИ НЯМАТ НИТО СТРОГИ МЕРКИ НИТО СЛАБИ.
    КАРАТ ПО ПЕРВАЗА. ТУКА ИМА
    ТУКА НЕМА. КОТ СТАНЕ....