Last news in Fakti

25 Януари, 2021 14:14 1 931 13

Мерките работят! При масов локдаун в Хонг Конг бяха установени само 13 нови заразени с коронавируса

  • хонг конг-
  • коронавирус-
  • пандемия

По данни от вчера в мегаполиса досега са регистрирани 10 086 заразени с COVID-19 и 169 починали

Мерките работят! При масов локдаун в Хонг Конг бяха установени само 13 нови заразени с коронавируса - 1
Снимка: Shutterstock

При изтеклия днес 48-часов масов локдаун в Хонг Конг, въведен от правителството за тестване на няколко хиляди души за коронавируса, бяха установени едва 13 положителни теста, предаде ДПА, цитирана от БТА.

В изявление правителството каза, че са извършени тестове на 7000 души, че положителните тестове са 13 и че никой не е отворил на властите в близо 500 жилища.

Мащабната процедура започна в събота в един от по-старите жилищни квартали в района Джордан, населен с представители на етнически малцинства.

Властите прибягнаха до тази мярка, след като от 1 до 20 януари в зона от 56 сгради с общо около 10 000 обитатели бяха открити 162 заразени с коронавируса.

Масираното тестване, за което бяха мобилизирани над 3000 чиновници от 16 служби, беше разкритикувано от някои експерти като неефективно.

Бенджамин Коулинг от факултета по обществено здравеопазване към Хонконския университет каза днес пред хонгонгската обществена компания за радио и телевизия (Ар Ти Ейч Кей), че ваксинирането може да породи надежда за относително нормализиране на живота към септември. Не съм сигурен, че затварянето на други малки части от града ще допринесе особено за откриването на повече случаи точно сега, отбеляза той.

По данни от вчера в Хонг Конг досега са регистрирани 10 086 заразени с коронавируса и 169 починали.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шекел

    7 7 Отговор
    Китайски глупости в стил стойте още затворени докато ние трупаме пари и после ще ви купим че Китай ни отесне

    Коментиран от #5

  • 2 БАЙ Х@Й‼

    14 2 Отговор
    Настрадин Ходжа тъкмо научил магарето си да не яде и то взело че умряло ( от глад) !!!
  • 3 Пинкпонкт

    5 2 Отговор
    Маймуните да се ваксинират.
  • 4 Петьо Петров

    6 3 Отговор
    Ами то си е като при нас. Там от 7000 теста са открили 13 заразени,при нас от 2221 при учителите само 4. Така,че какъв смисълът от тотално затваряне?

    Коментиран от #8

  • 5 Ти въобще четеш ли?

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Шекел":

    Или само заглавието. 48 часов локдаун в определен квартал. 7000 тествани. И 500 неотворили дома си, за да ги тестват. Или жилищата са необитаеми(в което много се съмнявам, или не е спазен локдаунът. Или пък в тях има болни, които се крият, за да не бъдат карантинирани за дълго или вкарани насила в болница.
  • 6 Asdfg

    3 1 Отговор
    Кое работи бре Анатолииииииииййй?!? Защо пишеш глупости?!?
  • 7 НЯМА КАК

    6 1 Отговор
    ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ КОНТРОЛИРАТ МЕДИЙТЕ
  • 8 А как беше в края на ноември и началото

    2 5 Отговор

    До коментар #4 от "Петьо Петров":

    на декември да ти припомня ли? Че имаше над 40%положителни тестове и по 150 умрели на ден. А дали някой ще тества големите ученици? Които след 10 дни тръгват на училище или поне тези в 7,8 и 11 клас. Нещо е прекалено розова моментната картина. Ама колко ще остане такава? Дано малко английска мутация да има на наша територия...
  • 9 Бокича съм....

    2 3 Отговор
    "Масов локдаун"това е интересно, ще мога да си отдъхна малко от протестите!
  • 10 Лелее

    5 1 Отговор
    Абе усещате ли го във въздуха ?
    То че ще има “локдаун” -ще има !
    Скоро на хората ще им писне ,а когато гладът и гневът се надигнат ,дори еничарите с пагони охраняващи световната мафия няма да опазят продалите душите си политици и техните Лакеи!
  • 11 Азззззззззз

    8 1 Отговор
    Промиване на мозъци. Ако не протестирате няма заразени. Ако протестирате заразените са много. Заробване чрез всяване на страх.
  • 12 Матей

    2 1 Отговор
    Ще изгладнеят като Кинг Конг и пак ще се размърдат,не могат вечно да се скътават като мишоци по долапите,тогава пак ще се срещнат със своя кошмар,няма как да го избегнат,и тогава хем гладни,хем болни.И за какво ще ги ручат жабетата,карай смело напред,директен сблъсък с ковид-страшилището и в края на краищата дяволът не е толкова чер,колкото го рисуват.
  • 13 истинко

    1 2 Отговор
    Знаете ли какво правят китайците когато установят някой болен?!
    Ще ви кажа - заваряват входната врата на сградата където той живее и слагат въоръжена охрана! Хвърлят им през прозорците ориз за да не умрат от глад! Това решава бързо проблема, но може ли да се приложи в демократичните общества?! Определено НЕ, защото тогава демократичното управление ще отстъпи пред диктатурата!