Last news in Fakti

26 Януари, 2021 16:19 2 413 8

Учители на голям протест във Франция

  • франция-
  • протест-
  • учители

Настояват за повишение на заплатите и подобрени условия

Учители на голям протест във Франция - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Учители излязоха на протест във Франция, съобщи France 24.

Демонстрацията е организирана от водещи синдикати. Учителите настояват за увеличение на заплатите и подобрени условия за работа.

Посочва се, че техният брой в училищата е недостатъчен. Освен това броят на учениците в един клас е по-голям от този в повечето европейски държави.

Настоява се за промени в планираните средства за образование. Демонстрации ще има в няколко от големите френски градове.

Много представители на образованието смятат, че правителството не гледа сериозно на тях. Кабинетът вече одобри пакет за повишение на учителските заплати.

Смята се обаче, че много учители няма да могат да получат повишение. Учителите настояват за ясни действия по темата.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 виж

    21 0 Отговор
    като ги знам как ппротестират франсетата може и до безредици да се стигне

    Коментиран от #5

  • 2 Френски даскал

    4 2 Отговор
    Френска целувка на полицай,и той омеква,после се целуваме..
  • 3 Сандо

    10 3 Отговор
    Това вече не се търпи!Гражданското общество само в Русия трябва да протестира.Какво искат още да имат в Западния рай?
  • 4 Последния Софиянец

    18 0 Отговор
    Браво смели французи!
  • 5 Stéphanie 🎲

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "виж":

    Днес няма проблеми ,събота или някой ден след падане на вечерният час гледай какво става .Горките учители 3 седмица затварят лицеи -връщат децата кой учи в друг град ужасно е родителите са изнервени много .Детето час и половина пътува с влак ,автобус и го посрещат на входа прибирай се има и такива случаи ,побъркаха и децата
  • 6 Гошо

    6 3 Отговор
    Е как така, това във Франция
    По скоро мяза на някаква кремълска пропаганда или направо на активно мероприятие
    Путин не може да преглътне протеста в подкрепа на Навални и разкритията за двореца му и организира безредици из демократичния свят

    Коментиран от #7

  • 7 Stéphanie 🎲

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "Гошо":

    Вярно е втора година е това с учителите.Някой лицеи са ужасни дъщеря на моя приетлка учи в друг град -плащаш на месец пансион ,храна на детето която е ужасна ,пансиона също .Къде отиват тези пари всеки месец преведени от родителите ,а най лошото е учителите стачкуват ,а децата които са в пансион ги връщат обратно нямат право да седят в пансиона сами (а съобщението не идва събота или неделя ами в понеделник сутрин вече късно децата са тръгнали )Така това дете губи материал - майката или бащата ако не могат да се освободят от работа кой прибира детето с кола защото има разписание ?Кога е следващият автобус ,колко време е на вън с кого и възможност на тези деца да им се случи нещо ,плюс са куфари крайно неудобно....
  • 8 пешо средния

    2 0 Отговор
    Пари има ,но стоят в офшорките.Глобализмът сам се прекара.
Новини по държави: