Last news in Fakti

27 Януари, 2021 11:15 2 029 7

"АстраЗенека" обясни причините за забавянето

  • астразенека-
  • коронавирус-
  • забавяне-
  • пандемия-
  • ваксини

Това се дължи на по-късното сключване на договорите

"АстраЗенека" обясни причините за забавянето - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Изпълнителният директор на „АстраЗенека“ защити плановете за разпространение на ваксината срещу коронавирус в Европейския съюз. Думите на Паскал Сорио идват заради напрежението между компанията и Евросъюза относно забавяне в доставките, предаде bTV.

В интервю пред италианския вестник "Ла Република" той заяви, че производството за Европейския съюз е с два месеца назад и уточни, че това се дължи на по-късното сключване на договорите. Според него договорите с Обединеното кралство са били подписани три месеца преди тези с Брюксел, което е дало повече време за изчистване на проблемите. Сорио изтъкна, че доставките през февруари няма да са малко.

Европейският съюз сключи сделка през август за доставката на 300 милиона дози от препарата на „АстраЗенека“ с допълнителна опция за още 100 милиона. Миналата седмица обаче стана ясно, че ще има забавяне. В отговор Брюксел смята да ограничи износа на ваксини извън Общността.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоуст

    13 6 Отговор
    Не просто чакат доставките на руската ваксина върху която да налепят етикети Астра Зенека че оригиналната окфордска си нестава за нищо.

    Коментиран от #2, #5

  • 2 333

    4 10 Отговор

    До коментар #1 от "Гоуст":

    Руската дори да е по-добра, руснаците нямат капацитет за производство на толкова ваксини. Сигурно и 10% от капацитета на AZ нямат. Ако са направили някаква врътка, AZ по-скоро ще им платят да произвеждат тяхната. Но и е трудно векторна ваксина да е толкова ефективна. Китайската също не е много ефективна векторната.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Махмуд

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "333":

    И що да е неефективна векторнята
  • 4 Пич нещо си

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "333":

    чул недо чул,разбрал ама не съвсем. Всички ваксини са векторни,и тези на Пфайзер и Модерна и руската Спутник, тези на АЗ и Спутник са едни и същи но са ДНК ваксини,докато първите две са иРНК.Що се отнася до ефективност,най-може да се вярва на тази на Спутник и еднотипната и тази на АЗ защото е създадена на основата на ваксините за Ебола и Мерс които са Сарс Ков 1,а руснаците са единствени направили ваксина срещу тези две ООИ/особенно опасни инфекции/,които във времето са доказали своята ефективност,надеждност и безопасност.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 днес

    3 1 Отговор
    Просто са установили, че шест месеца след ваксинация настъпват необратими негативни процеси в организма на човека - резултатите сега са се появили при при първите пробно ваксинирани.-
  • 7 Бълг.

    0 1 Отговор
    Ти си идиот