27 Януари, 2021 11:36 2 547 0

Испания разреши гласуване на българите

  • испания-
  • избори-
  • българи

Очаква се спазване на всички правила

Испания разреши гласуване на българите - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Испания даде принципно съгласие за гласуване на българите на нейна територия. Това обяви българското външно министерство.

Допитване е било отправено от посолството в Мадрид. Заявено е, че към момента няма пречки за провеждане на вота.

Абсолютно необходимо е да се следват въведените ограничения. Препоръчва се почистване на обществените пространства, поетапно влизане в секциите, спазване на дистанция от два метра и контрол за достъп.

Посолството ще се обърне и към представителите на автономните провинции. Всички ще бъдат уведомени за полученото съгласие.

Очаква се решение за местата, където ще се образуват избирателни секции. Тогава ще бъде уведомено и външно министерство.

Вотът ще се проведе на четвърти април.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: