27 Януари, 2021 19:16 1 992 7

Премиерът: Английските училища няма да отворят по-рано от 8-и март!

  • великобритания-
  • коронавирус-
  • ваксина

Борис Джонсън обяви и дългоочакваното решение за настаняване в хотели на пристигащи от рискови страни, където да карат 10-дневна самоизолация

Премиерът: Английските училища няма да отворят по-рано от 8-и март! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Надеждите на англичаните, че училищата ще бъдат отворени скоро бяха попарени от премиера Борис Джонсън, който заяви, че това едва ли ще стане по-рано от 8-и март.

Джонсън обяви също, че влиза в сила разпоредба гражданите на 22 рискови държави да бъдат карантирирани за 10 дни при пристигане в Обединеното кралство в хотели за тяхна сметка.

Британският премиер отбеляза, че знае, че решението за училищата е разочароващо за ученици, учители и родители, но още няма основания да се мисли за облекчаване на локдауна. Той допълни, че окончателното решение ще зависи от хода на масовото ваксиниране, като училищата ще бъдат известени две седмици преди отварянето им.

Джонсън каза, че някои от ограниченията ще могат да падат постепенно след отварянето на училищата, но именно подновяването на занятията ще бъде „първи признак към завръщане към нормален живот“.

През седмицата, започваща на 22 февруари, ще бъде направена оценка на локдауна.

В останалите части на Обединеното кралство – Шотландия, Уелс и Северна Ирландия – отварянето на училищата може да стане по друго време, тъй като те имат собствена политика в борбата с COVID-19.

Премиерът обяви и дългоочакваното решение за настаняване в хотели на пристигащи от рискови страни, където да карат 10-дневна самоизолация. В списъка попадат повечето страни от Южна Америка, Южна Африка и Португалия.

Властите смятат, че самоизолацията трябва да бъде в хотели, защото има доказателства, че хората не съблюдават карантината на посочените от тях адреси, а това води до разпространение на новите щамове на вируса. Лейбъристката партия, както и правителствата на Шотландия и Уелс, искаха тази мярка да бъде наложена за всички пристигащи на британска земя.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жинсън

    7 0 Отговор
    Да ви е честит празника 8 Март скъпи учащи
  • 2 нашия

    8 2 Отговор
    и тоя ще яде хурката май-като скочи навалицата на острова
  • 3 сила

    5 1 Отговор
    турчин да бесней.....беше писал поета

    Коментиран от #7

  • 4 Четник

    2 4 Отговор
    Баце кога смята да отвори училищата ,че затъпяха горките дечица? Станаха домашни алкохолици като бащите си и урви като майките си в тая безработица.
  • 5 Том Тот

    1 0 Отговор
    И тук сме прибързани и недомислили. Имаме удивителната способност да избираме най-глупавия вариант на действие.
  • 6 Живка

    1 1 Отговор
    Тук в магазините бирата изчезва светкавично,пъбовете са затворени но хората продължават да пият у тях
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.