Last news in Fakti

28 Януари, 2021 07:49 2 977 91

Полицията претърси апартаменти на Навални, брат му е арестуван

  • алексей навални-
  • русия-
  • новичок

Съобщава се, че е претърсен и офис на организацията на Навални "Фонд за борба с корупцията"

Полицията претърси апартаменти на Навални, брат му е арестуван  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Олег Навални е бил арестуван в хода на операция за обиски на жилища на опозиционни политици. Това съобщи в „Туитър“ директорът на Фондацията за борба с корупцията Иван Жданов.

По думите му Олег се намирал в апартамента на брат си по време на обиска. Не е известно защо е задържан.

Олег Навални беше освободен от затвора през 2018 г., след като излежа три и половина години по присъда за незаконно присвояване. Алексей Навални получи условна присъда по същото дело, което според съмишленици е целяло да окаже натиск върху него и да потисне опозицията.

Според Жданов обиските вероятно са част от разследване за призивите за демонстрации. Той публикува видеоклип, заснет на друго място. На него се вижда как Юлия Навални, съпругата на опозиционера заявява на полицаите да почакат, докато дойде нейният адвокат.

По-късно Юлия Навални, съпругата опозиционера, извика към журналистите от прозореца си „Не позволяват на адвоката ми да дойде, разбиха ми вратата!“.

Вероника Полякова, адвокат на Навална, е стояла няколко часа пред вратата на апартамента, преди да бъде пусната вътре от полицаите.

Съобщава се, че е претърсен и офис на организацията на Навални „Фонд за борба с корупцията“.

Според властите, акциите са били в рамките на разследване на вътрешното министерство за нарушаване на "здравните правила", въведени заради епидемията от коронавирус, след съботните демонстрации в Русия по призива на опозиционера.

Установено било, че организаторите и участниците в неразрешените демонстрации са създали заплаха за разпространение на новия коронавирус, посочиха от вътрешното ведомство преди претърсванията, като допълниха, че в демонстрациите в Москва са участвали заразени хора.

Успоредно с това, контролният орган в телекомуникационната сфера „Роскомнадзор“ обяви, че е санкционирал социалните мрежи и сайтове Facebook, Instagram, Twitter, TikTok, ВКонтакте, Однокласники и YouTube за разпространяване на съобщения, подбуждащи, според него, непълнолетни да демонстрират в подкрепа на опозиционера Навални.

Разследванията във връзка със съботните демонстрации се увеличават, а привържениците на Навални - отявлен борец срещу корупцията и заклет враг на Кремъл, обявиха нови митинги за неделя.

Руският Следствен комитет, който се занимава с важни разследвания обяви, че са възбудени около 20 разследвания във връзка с демонстрациите, главно за призиви за всяване на смут, хулиганство, насилие срещу полицията и за подбуждане на непълнолетни към извършване на незаконни действия.

Вътрешното министерство започна разследване на блокирането на пътища, по-специално във Владивосток, тъй като там демонстранти блокираха движението по време на протеста си.

Десетки хиляди руснаци протестираха миналата събота в около 100 руски градове по призива на Навални. При неразрешените от властите демонстрации бяха арестувани близо 3900 души.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЛОБАЛИСТ

    73 73 Отговор
    ГЛОБАЛИСТ САТАНИСТ ЧУЖД АГЕНТ НАВАЛНИ Е КАТО ВСИЧКИ РОДООТСТЪПНИЦИ УПРАВЛЯВАЛИ В БЪЛГАРИЯ 32ГОДИНИ.

    Коментиран от #4

  • 2 Мутата

    68 61 Отговор
    Браво на руснаците.
  • 3 гадно

    6 40 Отговор
    Все едно каскета им е главен прокурор, никаква разлика.

    Коментиран от #10

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Браво

    62 69 Отговор
    Мачкане и бой за соросоидите...а у нас кога????

    Коментиран от #13

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Бат Мишо

    39 61 Отговор
    бляк опс удариха тежка греда щото там Зума има тежката дума...опщо зето минава само на камилари и ганювци с фондацийки демокрацийки а ла костов да седнеш на стола и изнесеш държавата
  • 9 пешо

    58 70 Отговор
    българия не се интересува от навални , това си е проблем само и единственно на русия , и брат му е същото боклуче.

    Коментиран от #14

  • 10 Роко

    14 20 Отговор

    До коментар #3 от "гадно":

    Разлика има у нас арестуват престъпници корупционер (търгуващ с влияние за съмнителни бизнесмени някои от които са откровени мафиоти) и предател (работещ за вражеска държава). На което антибългарските партии, политици и организации отговориха с протести (всъщност те са на издръжка от същата държава за която е работил предателя). А да мафиота спонсорира протестите.
  • 11 Диверсант

    40 65 Отговор
    Интересно Соросоидно отрече. Шпиц командата от мисирки му фабрикува лице на ангел по цял свят. Вчера обаче в Италия се намериха журналисти които публикуваха Ла Стампа и Република какво са писали за него 2012 година. Същите които сега го носят на гребена на славата, тогава го описват като нацист. Раждащият се нацизъм в Русия бил заплаха за Европа А сега пишат че бил новия Чегевара

    Коментиран от #16

  • 12 бимбо

    9 36 Отговор
    Болшевиките не си поплюват.В Русия имало демокрация...ха...ха

    Коментиран от #22

  • 13 Роко

    71 30 Отговор

    До коментар #6 от "Браво":

    У нас ще има мачкане и бой на русоробите след 4 април. Твърде дълго оставихме малка групичка маргинали да тероризирате народа. Демокрацията не е свободия.

    Коментиран от #17

  • 14 11211

    30 67 Отговор

    До коментар #9 от "пешо":

    На времето и Америка не се интересуваше от Хитлер в началото !
  • 15 ДО ТРОЛА

    19 0 Отговор

    До коментар #5 от "РАДИО ЕЛТО":

    КОЗЛОДУЙ ТИ ЩО СЕ ПРЕКРЪСТИ НА РАДИО?
  • 16 Роко

    12 26 Отговор

    До коментар #11 от "Диверсант":

    Приятелю не съм убеден че да те сравняват с Чегевара е по - добре отколкото с нацист. Чегевара е терорист и масов убиец

    Коментиран от #19

  • 17 Абе пеполинчо

    30 62 Отговор

    До коментар #13 от "Роко":

    Ма меките китки що се правите на мъже..-а?
  • 18 Един

    15 5 Отговор
    "...претърсили апартаменти": хем опозиционер, хем против корупцията , а има апартаменти ( няколко!) !
  • 19 666

    11 8 Отговор

    До коментар #16 от "Роко":

    Е колко да е масов? Убил собственоръчно, за удоволствие 300,400 човека -голяма работа. Пък идиотите ходят с тениски с образа му.

    Коментиран от #33

  • 20 Сандо

    20 4 Отговор
    Зад цялото това писане и говорене стои едно:започна битката за Русия!И печалбата е ясна на играчите-който спечели Русия,ще спечели света.

    Коментиран от #25

  • 21 Рико

    5 14 Отговор
    Видях кадри : на милиционерските униформи "Россия"пише. Продължават с това "Росссссиииййй". Федерецията е от 67 субекта. На другите ще им писне от това незачитане и ще има сътресения! После-американците виновни.
  • 22 Рико

    5 14 Отговор

    До коментар #12 от "бимбо":

    Какви болшевики, бе Бимбо, когато Елцин им забрани партията бяха 20 милиона,с организацията, с всичките им обкоми и цеката и ... не помръднаха. С думичка не помръднаха! 20 000 000 в плътна мрежа! Това е безмозъчно стадо, което сляпо изпълнява каквото вожда каже.Независимо кой е вождът и какво нарежда. Руснаците са срам за вида човешки.
  • 23 Наблюдател

    7 7 Отговор
    В този сайт са се настанили 2-3 хибридни трола, които плюят по България, ЕС, САЩ и Запада, като същевременно целуват ръцете на всички диктатори и сатрапи по земното кълбо. Всичко това става с пълната подкрепа на модераторите на фАКТИ. кЪДЕ Е ДАНС, КЪДЕ СА ОРГАНИТЕ КОИТО КОНТРОЛИРАТ МЕДИЙТЕ?

    Коментиран от #26, #31

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Бат Мишо

    4 4 Отговор

    До коментар #20 от "Сандо":

    Санденце за щастие не е почнала - ако беше щеше да се вижда - не от чатове а от прозореца санденце -100 километрови гъби санде се киризят от космоса с просто око от къде хипер орбитата на сатурн ще се виждат с НЕВЪОРЪЖЕНО ОКО - щото от близка щи пречат малко пръстените и може да изпуснеш туй онуй , ама от джама у вас ЩЕ СЕ ВИЖДА СИЧКО КАТА ДЕН кът на самсунг плазма 152 инча ДАЖЕ ВЕЧЕР ша е в вградено осветление картината фулл ФАЙ ХАЙ -стига да ти остане прозореца щото на Царя ударната вълна обикаля 3 пъти планетата че ша слагаш цайси кът на 5 Д -дън съ забий неко жам в гъоза ти ....После щи спре тока ма то няя ти тряя щото сам ще светиш в тъмата на ядрената зима и сам ще топлич кът топлофикация -ша си гепиш жезвето и кафето сварено без разходи и хлебарките ще си идат от вас

    Коментиран от #35

  • 26 Рико

    2 2 Отговор

    До коментар #23 от "Наблюдател":

    Медиаторите ,както и политиците трябва да бъдат голи под прожекторите. Да ги знаем кои са и за какво са.
  • 27 ДжафДжаф

    11 5 Отговор
    Щял да бори корупцията! По принцип нема лошо! Проблема, е че като гледаме кои са покровителите му нема как да стане! По-корумпирана държава от САЩ май нема! Руснаците требе да са пълни олигофрени, че да му се вържат на този! Ленин също беше изпратен от германците със задача да направи революция и така да искара Русия от войната! Човека оправда всяка копейка, която му бяхя дали германците. Но все пак Ленин имаше план, знаеше какво прави! Този до сега освен, че обвини Путин във всички смъртни грехове според библията не е казал нищо конкретно по въпроса как си представя да промени Русия. Очевидно задачата му е единствено да предизвика вътрешно брожение, след което просто ще го ликвидират!
  • 28 Рико

    4 8 Отговор

    До коментар #24 от "Behemoth":

    В цялата си история,през всичкото си съществуване Русия не беше така отворена към света и светът да я приема така благосклонно, както при Елцин. И тази благосклонност продължи по инерция и след него. Следващият успешно убива инерцията. Ако когато се разпадаха не им бяха подали ръка да ги легитимират ,какво ставаше? През цялата им черна история, единственото светло петно беше Елцин.
  • 29 Малей !

    61 8 Отговор
    Я глей как червените ескадрони са наскачали на тъгъдък да бранят ненаглядните рашки.

    Коментиран от #32

  • 30 Само да питам

    8 4 Отговор
    Какъв адвокат е чакала тая ? Щом има заповед за обиск от прокурора !
  • 31 Бат Мишо

    2 3 Отговор

    До коментар #23 от "Наблюдател":

    ам тес дет сте се настанили на държавна хранилка от жобовете ни дет държите маркуча на пожарникара ко шъ въ праим сещаш ли се слет изборно -задет седехте с банани в ушите кът викахме от площадите ДА СИ ИДЕТЕ С ДОБРО

    Коментиран от #37

  • 32 Бат Мишо

    1 2 Отговор

    До коментар #29 от "Малей !":

    Е наскачали наскачали да браним Раша - колко да сме наскачали ....не са турнали чалмите 500 год да се налага да си даваме зор кът те за нас....Не че ако се налага няя фанем пушките да ги браним както те нас НО СЕ СЪМНЯВАМ ЧЕ ЩЕ СЕ НАЛОЖИ - най много ние да искаме да да скачат че боко амен амен тури феса

    Коментиран от #34

  • 33 Роко

    2 4 Отговор

    До коментар #19 от "666":

    Доста повече е убил.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Бат Мишо

    5 4 Отговор

    До коментар #25 от "Бат Мишо":

    Колкот и минусчета да цъкате ДАЖЕ вие герберасите разбирате че кът почне битката за Русия ще се вижда от прозореца ....Не само от вашия ами от всеки произволно избран джам НА ПЛАНЕТАТА и филма ще се казва Уорлд Уар 3 .- или как хлебарките завладяха планетата ставаъки следващия господстващ вид

    Коментиран от #39

  • 36 Бат Мишо

    8 5 Отговор

    До коментар #34 от "Роко":

    Искаш да кажеш че руснаците - 400 те хилди руснаци умрели с оръжие в ръка за свободата ни не са обичали Русия ли ....Като ми казваш че аз ако умра за Русия не обичам България

    Коментиран от #40, #42

  • 37 Роко

    4 6 Отговор

    До коментар #31 от "Бат Мишо":

    А бе и ние през 90-та ви дадохме шанс да си идете с добро, но вие решихте, че можете да продължите да грабите народа и унищожавате бъдещето на България. Е вече ни писна идва 4 април и е време да изметем боклука

    Коментиран от #41

  • 38 Гост

    5 4 Отговор
    Противното русоробско тролче е налачило още от сутринта и си цъка плюсчета ...
  • 39 Гост

    8 7 Отговор

    До коментар #35 от "Бат Мишо":

    Едно и също путинофилче ги цъка и пише. Виж първите коментари ги е писало през минута разстояние. Един заблуден е. България си е ЕС и про-европейски настроена и винаги ще е така. :))
  • 40 Бат Мишо

    6 6 Отговор

    До коментар #36 от "Бат Мишо":

    Опитвам се да фана логиката на въпроса що ако умра за Русия не обичам България и що умрелите руски войници за българия не са обичали Русия в твоята болна извратена логика или повтаряме назубреното на вечеринката в ГЕРП клубчето треперейки си за заплатките без да праим нищо

    Коментиран от #44

  • 41 Бат Мишо

    5 3 Отговор

    До коментар #37 от "Роко":

    Не останахме 1990 да гледаме как разграбвате за да си записваме на тефтера да няма попогрешка застанали на дувара дън стане кът с ангел Стражара на Карнобатския баир 1944

    Коментиран от #43, #46

  • 42 Роко

    4 9 Отговор

    До коментар #36 от "Бат Мишо":

    Мише когато си необрозован е хубаво да не пишеш защото ставаш смешен. В абсолютно ненужната воина (проблемът е можел да се реши без война но това не е устройвало Московията) загиват общо малко над 60 000 войници на Русия, но това е на общо за двата фронта повечето жертви са на Кавказкия фронт (там няма българи които да спасят руската армия от глупоста на командващите я офицери). Но пък в следствие на некадърността и крадливостта на руското командване загиват над 200 000 българи (между другото повечето руски жертви са заради лошо снабдяване въпреки събраните дарения за войната и милионите отпуснати от държавата просто парите са откраднати и армията е трябвало да се прехранва с мародерство). Така че приятелю благодарен съм на руските войници (под руски имам предвид войниците на руската империя не руснаци в дунавската армия етническите руснаци са били малко) дошли да се бият за свободата ни (или поне те така са вярвали), но не мога да бъда благодарен на държавата инициатор на райхшадското съглашение (договореностите от което са претворени на Берлинският конгрес където е приет РУСКИЯТ вариант за България).

    Коментиран от #45, #52

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Роко

    7 8 Отговор

    До коментар #40 от "Бат Мишо":

    Е ми няма как да обичаш едновременно България и Русия интересите на двете са коренно противоположни. Ако се биеш за Русия то се биеш против България.

    Коментиран от #47

  • 45 Бат Мишо

    5 3 Отговор

    До коментар #42 от "Роко":

    ДА ИЗНИВЯВАМ СЕ 400 000 е армията хванала оръжие за свободата на България щото НЕ ОБИЧА РУСИЯ - а убитите са по малко - приемам да са 60 000- но това не променя факта че 400 000 СА ХВАНАЛИ ПУШКИТЕ ДА МРЪТ ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ без да знаят на кой точно ще се размине - както ние като фванем пушките за русия няма да знаем - ако си ходел да те гърмят щеше да знаеш - кръстиш се фащаш пушка бойлия казваш сбогом мамо сботом тате и отиваш да МРЕШ - пък ако се размине добпе дошло За учене не ми говори само щото тряя обяснявам що с 2 висши икономически и 1 военно карам камион в маркучова българия щото не съм от ГЕРП И ДПС

    Коментиран от #48

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Бат Мишо

    4 5 Отговор

    До коментар #44 от "Роко":

    Е КОЙ ТЪ ИЗЛЪГА Е РОКЕНЦЕ че няма как да обичаш ЕДНОВРЕМЕННО И БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ къкто са я обичали онея 400 000 руски войника фанари пушките ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ - от които 60000 са платили С ЖИВОТА СИ и тоя когото феса не е умерил от оцелелите - тоя факт НЕ ГО ПРАЙ ПО МАЛКО ГЕРОЙ или по малко готов да умре за свободата - НАЛИ ЗАЕДНО СА НАПАДАЛИ Плевен София Ст загора Шипка и тн и деленето на умрели и неумрели НЕ ВИЖДАМ КАК ПОРМЕНЯ ФАКТА ЧЕ СИ ДАВАТ ЖИВОТА ЗА СВОБОДАТА НИ - пък кого къоравия ага не е умерил НА СЪД ДА ГО ДАДЕМ и да приемем че е лежал в къщи в постелята КЪКТО СМЕ ЛЕЖАЛИ НИЕ като е дошъл Ботев с четата ОТ ЦЯЛА ВРАЦа ЕДИН ЧЕТНИК станал за бг свобода - и той от Козлодуй и се присъединил кът слизали от кораба А ВРАЦА ЦЯЛАТА КЪТ МИШОЦи ......ТЪЙ ЩЯФТЕ ДА СИ СЕДИТЕ С ФЕСОВЕТЕ ако не бяха онея 400000 руски войници НЕОБИЧАШИТЕ Русия щото невъзможно иначе да са умрели за българия УСЕЩАШ ЛИ СЕ САМ КАК СТАВАШ СМЕШЕН че не може да се обича И БГ И РАША- МОЖЕ И ТЕЯ 400 000 СА ГО ДОКАЗАЛИ

    Коментиран от #51, #91

  • 48 Роко

    4 5 Отговор

    До коментар #45 от "Бат Мишо":

    Мише помолих да не пишеш глупости руската армия участвала във войната е 170 000 общо на двата фронта по - голямата е била на Кавказкия фронт (бил е по - важен за империята). Работата на войника е да хваща пушката и да се сражава за това му плащат. Той не отива да се бие по своя воля (да определени каузи могат да предизвикат наплив на доброволци но това не променя общата картина армията не се състой от доброволци особенно тази на Русия)

    Коментиран от #50

  • 49 Бат Мишо

    6 2 Отговор

    До коментар #46 от "Роко":

    ЧЕрнобил е отровил 50 пъти по малко хора ОТ ВАС кък боклуците дето продавате на запада в билите и лидълите - загробвайки българския производител -който ПРОДАВАШЕ ВИНО НА АНГЛИЧАНИ - ПИЛЕТА на ЛИВАНЦИ И КУВЕЙТ българска роза на Япония И ХОРАТА ОЩЕ ПИТАТ -оръжие на Ирак и Иран и Кюрдите и Либия - и Ирак ни дължи 1 милярд които ВАШИТЕ ГОСПОДАРИ казаха НЯМА ДА СИ ГИ ПОЛУЧИТЕ точно за оръжие - за вас беше по важно да дадете 3 милярда за хартиена ескадрила ДОРИ С НЕНАРИСУВАНИ половината оръжия - за ЕДИН ДЕН направихте половината дълг дето Тошо го прай 60 години и РЕЗУЛТАТА- армия , бутафорна- полиция - бутафорна - болници - не работят - пенсионно - не работи - социял роботи само за 1 етнос И ДОРИ ДЕЦАТА ЗНАЯТ че до Българската държава опреш ли за КВОТО И ДА Е СПУКАНА ТИ Е РАБОТАТА и трябва да става САМО В КРАЕН СЛУЧАЙ - пример - евакуация с еднопосочен билет при която ще не ще ще снесе нещо на държавен служител някоя гербава крадлива калинка окрала бъдещето му
  • 50 падналия ангел

    3 3 Отговор

    До коментар #48 от "Роко":

    Ама не! На Дунава 185 000 руска армия, 60 000 румънци, 56 000 сърби, 30 000 черногорци!Кавказ-100 000 руска армия!

    Коментиран от #54, #55, #57, #61

  • 51 Роко

    5 3 Отговор

    До коментар #47 от "Бат Мишо":

    А да целта на Русия в тази война е да не позволи създаването на голяма българска държава (справка райхшадското съглашение) не да освобождава България. Така че тези 170 000 войника всъщност са се били да не позволят България да бъде цяла с което прекрасно се справят. Но повечето руски политици са смятали че и малкото освободена земя ни е много (граф Игнатиев примерно работил за предотвратяването на войната). Да не забравяме 1885-та единствената държава която е против съединението е Русия руските дипломати настояват високата порта да вкара войски в България и да възстанови статуквото на което турците отговарят за нас съединението не проблем смятаме го за правилно, от румънците получават същия отговор единствено Сърбия се съгласява да нападне България (и досега в Сърбия наричат съединението пловдивския преврат). Да припомним и 1908-ма България обявява независимост Русия я признава с условието че България ще поеме плащанията на Турция по репарациите от войната 1877-78-ма (вече сме платили на Русия няколко милиона златни франка които Русия изисква като заплащане за това че ни е освободила)
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Бат Мишо

    6 3 Отговор

    До коментар #52 от "Бат Мишо":

    Като сме почнали С ИСТИНАТА В ОЧИТЕ - ще цитирам Осман паша - изправен на военен съд след падането на Плевен . обвинен в зверства ОТРИЧА - СКобелев - Е КАК НИЩО НЕ СИ ПРАВИЛ - КАК ГО ДЪРЖАХТЕ ТОЯ НАРОД 500 г в РОБСТВО -- ЩЕ КАЖА Скобелев ефенди - като 1 комина замисляше нещо ДЕСЕТ ИДВАХА В КОНАКА И ГО ИЗДАВАХА - те така - ПРОЧЕТИ ХУБАВО И ФАКТИТЕ ОКОЛО СМЪРТТА НА БОТЕВ И ЛЕВСКИ патриот съм и МЕ Е СРАМ ДА ГИ КАЖА щото съм ги проучил ПОДРОБНО и не искам децата тук да ги научат....Само ще загатна - от документа е ВИДНО че от затвора до бесилката ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ПЪТ до онуй място ИЗВЪН СФ дет го виждаш на картинката каруцата с Левски е ПАЗЕНА ОТ ДВЕ ЗАПТИЕТА преминавайки ПРЕЗ ЦЯЛАТА ВИ СОФИЯ

    Коментиран от #56, #58

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Бат Мишо

    3 3 Отговор

    До коментар #53 от "Бат Мишо":

    А че Ботев като пада около него има само БЪЛГАРИ и мястото не се прострелва от турските позиции ХОДИЛ ЛИ СИ ДА ВИДИШ - и че тялото е намерено затрупано с клони от турците и че тримата оживели свидетели единия казва в челото другия в сързцто го убиха вика .....А СА СЕДЕЛИ ДО НЕГО ...Кък съ бърка чело с сърце щеше да имаш идея АКО СИ ВИЖДАЛ ЗАСТРЕЛЯН ДО ТЕБЕ В ГЛАВАТА и щеше да знаеш ЧЕ Е НЕЗАБРАВИМО И НЕПОГРЕШИМО -ако искаш ще го изиграем и докато си бършеш мозъка от дрефите ще ми обясниш БАВНО КАК СЕ ЗАБРАВЯ .....А че единия като са се връщали 6 мата се е опитал да каже първо че Ботев е избягал въобще подминавам - само ОТБЕЛЯЗВАМ ЧЕ 6 мата говорят различни неща и Обретенов и Митака и т н а после 3 мата оживели ДИРЕКТНО СЕ ОБВИНЯВАТ НА ПРОЦЕСА ЕДИН ДРУГ КОЙ ГО Е УБИЛ- интересувал ли си се - Ами за Капитан Петко ай не ми говори кък ако не били българите руснаците нямало да знаят како да праят че ставаш смешен Помагали на руснците - с сведения - А НА ОСМАН ПАША НА КОЙ МУ Е ПОМАГАЛ С СВЕДЕНИЯ - марсиянците -при избягало турско население

    Коментиран от #59, #62

  • 57 Роко

    1 2 Отговор

    До коментар #50 от "падналия ангел":

    Това което си цитирал е меко казано невярна информация (в руския вариант има и 40 000 българска армия която кой знае защо в българския я няма)

    Коментиран от #60

  • 58 Галин

    1 3 Отговор

    До коментар #53 от "Бат Мишо":

    Ей затова бяхме на това дередже от 45 г. насам. Не става от нас нищо
  • 59 Роко

    2 1 Отговор

    До коментар #56 от "Бат Мишо":

    Е ми били са с твоя морал. Както вече казах във всяко стадо си има мърша

    Коментиран от #64

  • 60 падналия ангел

    4 0 Отговор

    До коментар #57 от "Роко":

    Ми добре, на теб ще вярвам! Нали си бил там и лично си ги броил!
    Ето ти за българската армия, име, презиме, фамилия, ЕГН и на баба му снимката! Ти дай 40 000!:поред щатното разписание числеността на Българското опълчение възлиза на 1 генерал, 10 щабни офицери, 36 капитани, 90 младши пеши и 23 конни офицери, 6 лекари, или всичко 136 офицери. Към низшите чинове се отнасят 36 фелдфебели (старшини), 144 подофицери, 60 барабанчици, 6 тръбачи, 5760 пеши и 676 конностроеви войници, 42 ключари, 48 писари, 36 фелдшери, 12 ветеринарни фелдшери, 6 оръжейни майстори, 282 нестроеви войници, или всичко по щат 9008 низши чинове. Но тъй като в навечерието на Руско-турската освободителна война 1877/78 г. опълченските дружини не са развърнати и попълнени по щат, численият състав на Българското опълчение възлизал на 7444 души.

    Коментиран от #63

  • 61 Роко

    2 3 Отговор

    До коментар #50 от "падналия ангел":

    Можеш да го видиш и на турски още по забавно е там руската армия е близо 800 000
  • 62 Бат Мишо

    4 2 Отговор

    До коментар #56 от "Бат Мишо":

    И НА КРЕТЕН по стратегия е ПРЕДЕЛНО ЯСНО ЧЕ и НА 2 ти АРМИИ С СВЕДЕНИЯ и данни за придвижването на противника е давало МЕСТНОТО БЪЛГАРСКО НАСЕЛЕНИЕ - турското такова НЕ Е СМЕЕЛО ДА ПРИПАРИ до руснак и се е изнесло отрано отрано с покъщнина и деца - дная го от пра прадядо щото е бил златар и е правел златни колелета за каруци и отгоре с дърво кът бягат да не ем земат златото - останали са само НАШИ ТУРЦИ -щото не ги е било страх и не са издевателствали - истинските СА БЯГАЛИ И НЕ СА СЕ ОБРЪЩАЛИ само с 1 дума на уста и БЕЛИ ЛИЦА и пълни гащи -КАЗАЦИ - ше иде да разузнава за пашата ИСТИНСКИ ТУРЧИН знаш га НА МУК

    Коментиран от #65

  • 63 Роко

    2 3 Отговор

    До коментар #60 от "падналия ангел":

    Пич отстрани има да видиш статии на други езици за конкретната тема в руския и турския вариант. А между другото източника който си цитирал определя числеността на опълчението на 7500 човека
  • 64 Бат Мишо

    2 2 Отговор

    До коментар #59 от "Роко":

    Е МЪРША МЪРША ТИ ГО КАЗА - ПРЕЗ ЦЯЛА СОФИЯ СТАДО кът е минала каруцата с ДВЕ заптиета излизя ЦЯЛА СОФИЯ Е КАКО че да не излязат 5 човека ОТ ЦЯЛОТО ВИ СЕЛО да освободят апостола ....Май къде софия стадото само мърша излиза ако те слушам - и край Ботев 6- от 6 - В враца кът набиррат четници от ЦЯЛА ВРАЦА НИТО ЕДНА НЕМЪРШАВА ОВЦА ......не се е присъединила да се бие за двободата си НЪЛ ТИ КАЗВАМ - не приказвай че АКО НЕ БиЛИ БЪЛГАРиТЕ ДА СПАСЯТ РУСКАТА АРМиЯ - че ставаш смешен-още факти зная и НЯМА ДА ТИ ХАРЕСАТ ....Ам понеже живея до гроба му МОЖ ЛИ ПОЗНА към армията на Ягело 1444 колко българи са се присъединили да се бият .....АЙ ДЕ ПОЗНАЙ КОЛКО СА БИЛЕ НЕМЪРШАВИТЕ -- аз ша та почакам да потърсиш

    Коментиран от #66, #67

  • 65 Роко

    1 4 Отговор

    До коментар #62 от "Бат Мишо":

    Мише планът на руското командване е бил такъв какъвто го описваш (турците само ще ни видят и ще напълнят гащите), но реалността се оказала малко по различна не само че не бягали но изправили руската армия пред разгром от което я спасяват българите на Шипка и прекалената предпазливост на турското командване (не са можели да си представят че някой може да проведе толкова глупава кампания или както каза покойния Божидар Димитров плана за войната може да разплаче с глупоста си дори кадет първа година в Борунди)

    Коментиран от #77

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Бат Мишо

    6 2 Отговор

    До коментар #64 от "Бат Мишо":

    Наистина ли САМО АЗ ЗНАЯ че тялото на Ботев е намерено от турците ЗАТРУПАНО С КЛОНИ ....Наистина ли само аз разсъждавам над ситуазията - седат 7 говорат карат се - чувало се викали са - примерно турски
    снайпер - сички казнат изстрела е само 1 - т е всички МИСЛЯТ ЧЕЕ ТУРСКИ СНАПЕР -И ДРУГИТЕ како праят .... тръгват да събират клони да покрият тялото - ВЪПРОС Ако те цели снайпер ще се моташ ли наоколо да събираш клони и да се връщаш до прострелваното място да покриваш тялото ......Ако искаш да го изиграем - ще зема снайпер ще думна единия от 7 ви на 1 полянка и да ми покажете - ПС мотива да се скрие тялото за да не го поругаят душманите -на мястото на убийството е тъп - СНАЙПЕРА АКО ИМА ТАКЪВ ще го открие и го е видял както и събирането и пренасянето на клони .....Въпрос 3 - защо снайпера не продължава огъня при липса на бараж отсреща СЛЕД КАТО ОЧЕВАДНО тея са шефовете и не знае кой е точно БАШ ШЕФА ......зная че герберасите мислевето не ви е силата ама ПОНЕ МЪЛЧЕТЕ ДЪН СТАВАТЕ СМЕШНИ щото неме е яд че ме лъжете ами ме е яд че си мислите че НЯКОЙ ВИ ВЯРВА - загубени биле руснаците ако не биле българите ДА ГИ СПАСЯТ ОТ СОБСТВЕННОТО иМ КОМАНДВАНЕ .....кът приказваш с коя част на тялото го правиш и САМ ВЯРВАШ ЛИ СИ че икаш АЗ да ти вярвам
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Бат Мишо

    3 0 Отговор
    Добре с оглед новата светлина и разкрития от 2020 за произхода на Влад Цепеш мога да приема твърдението ти че на страната на Ягело 1444 са се били НЯКАКВИ БЪЛГАРИ около 4000 - НО ТЕ НЕ СА ЖИВЕЕЛИ В БЪЛГАРИЯ И НЕ СА СЕ БИЕЛИ ЗА СВОБОДАТА СИ И НЕ СА СЕ ПРИСЪЕДИНИЛИ КЪМ АРМИЯТА РОБИ

    Коментиран от #73, #75

  • 72 Павел Пенев

    2 1 Отговор
    Арести и съд до девето коляно на тези престъпници.Руското правителство трябва да разреши подобни фондации като тази на Навални,да се занимават само с корупцията в САЩ и ЕС.Тогава от там ще им спрат финансирането и въпроса приключва.
  • 73 Бат Мишо

    0 1 Отговор

    До коментар #71 от "Бат Мишо":

    Визираш разкритията на разкопките през 2020 че Влад Дракул е от Силистра - крепост в района де където намериха печата му и че в конният му отряд може да е имало българи живеещи в влахия -----ДА МОЖЕ но не променя тезата ми че НИТО ЕДИН не е отишъл да каже ЕЙ ВИЕ ЩЕ СЕ БИЕТЕ за мене я дайте 1 боздуган тука че онес са повече да помагам с кот мога НАКРАТКО 1300г история 700 г робство

    Коментиран от #86

  • 74 Сульо

    2 2 Отговор
    НЕ е известно що е задържан щото соросоидите не им се иска да е известно.иначе на нормалните хора е много известно. Защото е продажник, предател захранван отвън. И ще намерят доказателства за захранване отвън и най-сетне официално ще го обесят, без тайни опити за отравяне.

    Коментиран от #76

  • 75 Роко

    0 0 Отговор

    До коментар #71 от "Бат Мишо":

    Приятелю (тъй като факти налага цензура мажеш да замениш думата с който искаш епитет уверявам те ще е далеч от това което мисля за теб) единствено робите към които и ти принадлежиш отричат участието на хиляди българи доброволци в армията на Хуняди (нали се сещаш преклонена главица сабя не я сече това сигурно някой от предците ти го е измислил). Покорна рая нищо не правила за свободата си а само е чакала мислите да дойдат да й подарят свободата. Те и опълченците на Шипка са люпели семки докато руските войници при Плевен са воювали (всъщност офицерите са уточнявали на кой му е по - голям вместо да завземат града добре че идват румънците та прекратили тази глупост).

    Коментиран от #78

  • 76 Горан

    2 0 Отговор

    До коментар #74 от "Сульо":

    Ти си продажник и предател, но на България.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Бат Мишо

    1 1 Отговор

    До коментар #75 от "Роко":

    За да мислиш трябва да имаш с какво - румънската армия прави незначещ НИЩО пробив 2 км при Гривица И НЕ МРЪДВА И МЕТЪР НАПРЕД тъй като пробива е затворен СЪЩАТА ВЕЧЕР - ти си го учил като история аз КАТО стратегия и СЪМ БИЛ НА МЯСТОТО и ми го е обяснявал полковник Ахтаров- АКО ПРОДЪЛЖИШ И МЕТЪР пробива излизаш под огъня на крепостните батареи на 3 форта -----На ШИпка - да не те почвам че ще ти се доплаче ---- ПЪРВО КОЙ Я ПРЕВЗЕМА ЧЕ ВЪОБЩЕ ДА СЕ СТИГА ДО ОТБРАНАТА И БЕ- второ колко са българите и колко руснаците - трето КАК ЩЕШЕ ДА ПРОТЕЧЕ БИТКАТА без артилерията на орловския и брянския полк бе калпазанин - уверявам те че думата е далеч от това което мисля за тебе макар че разбирам патриотизма ти но ти не разлираш професионализма ми

    Коментиран от #80

  • 79 слава

    2 1 Отговор
    Няколко десетки хиляди на пртест в 100града,че това е по няколко стотин на град а Москва е 10милиона СанктПетербург 5-6,страшна опозиция нема що
  • 80 Бат Мишо

    1 0 Отговор

    До коментар #78 от "Бат Мишо":

    Пс тея битки се учат по стратегия и бяха любими на УРКО - тогава преместен от границата 1988 със спезялна заповед за шеф на ШЗО и заедно с Афтаров изнасяха лекциите на терен СЛЕД ПОХОД ДОТАМ по следите на едната и другата страна и стратегическите решения и грешки - ЦЕЛИЯ ЩУРМ НА ГРИВИЦА Е ГРЕШКА - а Битката при Шипка е въобще ВЪЗМОЖНА защото ПРИЯТЕЛИТЕ ВИ АНГЛИЧАНИТЕ стоварват армията на Сулейман с кораби за да ПОПРЕЧАТ НА БЪЛГАРСКАТА СВОБОДА В ПЛЕВЕН - оттам се стига и до критичното напрежение по фронта на руската армия да опре до опълченци

    Коментиран от #81

  • 81 Бат Мишо

    1 1 Отговор

    До коментар #80 от "Бат Мишо":

    Какво знаеш за придвижването на Сулейман към Шипка бе разбирач - ПО ЧИЯ ЛИЧНА ЗАПОВЕД ПРИСТИГАТ английските кораби да я прехвърлят я да та почна - въпрос 2 Колко са българите на Шипка и Колко руснаците , каква е ролята на артилерията в отбраната и ЧИЯ Е АРТИЛЕРИЯТА или тя НЕ Е ЧАСТ ОТ БИТКАТА щото я няма в стихотворението и учебника

    Коментиран от #82

  • 82 Бат Мишо

    1 1 Отговор

    До коментар #81 от "Бат Мишо":

    Да ти е минавало през ум ЧЕ ВЪРХА НА Е ЕДИН А СА ТРИ КЪДЕТО Е БИЛ БОЯТ и че ДВА ОТ 3 те са отбранявани от руснаци ..... През нощта частите от колоната на Реджеб паша се придвижват към връх Малък Бедек и около 7 ч. отхвърлят руските постове, изграждат позиция и разполагат батарея. Към 8 ч. атакуват руските позиции на връх Свети Никола. Нападението е отблъснато от пехотата и Стоманената батарея
  • 83 Бат Мишо

    1 0 Отговор
    Шипка е САМО ЕДИНИЯ ОТ 3 те ФЛАНГА НА БИТКАТА ПО 3 ТЕ ВЪРХА и отбраната и е немислима като самостоятелен фронт - ма чакай само нея я има в стихотворението а с него ти свършват познанията за боя - че катерещото се към Шипка е преминало ПРЕЗ УРАГАННИЯ КРЪСТОСАН ОГЪН на 4 руски батареи 8 версти ПРЕДИ ВЪОБЩЕ ДА ПОЧНЕ ДА ЛАЗИ ПО СВЕТИ НИКОЛА що пропускаш

    Коментиран от #84

  • 84 Бат Мишо

    2 1 Отговор

    До коментар #83 от "Бат Мишо":

    В очите на лаика там са седели някакви фърляли са камъни и турците избягали апропо Русия НЕ ОТРИЧА БЪЛГАРСКИЯ ПРИНОС В БОЯ нито сега НИТО ПРЕДИ и дори ЛИЧНО ПУТИН ПОДНЕСЕ ЦВЕТЯ НА ПАДНАЛИТЕ ОПЪЛЧЕНЦИ нещо което Банкянски маркуч НЕ Е ПРАВИЛ и да се е качвал някога е било само да се измоча без никой да разбере

    Коментиран от #85, #87

  • 85 Бат Мишо

    1 1 Отговор

    До коментар #84 от "Бат Мишо":

    Да та питам - лесно ли мислиш се щурмува връх защитен с 3 батареи от трите страни да пребягаш 8 версти под равно открито поле под огъня им и да поемеш по чукара нагоре пушка ли да държиш ти ли да не паднеш АКО МИСЛИШ ЧЕ ГЕРОИЗМА НА АСКЕРА Е ПО МАЛЪК от на онес горе да го изиграем - ти ще бягаш по равното долу 8 версти аз ще те чеша отгоре с недосегаемите си УКРИТИ ОРЪДИЯ и после ша фърлим лаф коя как е зосът сЪ КЪТЕРИШ и стреш с същите тес ръце дет съ катериш.....Ся ше ме питаш турчин ли съм ли .....НЕ БГ СЪМ и съм учил войната за занаят

    Коментиран от #88, #89

  • 86 Роко

    1 2 Отговор

    До коментар #73 от "Бат Мишо":

    Със сигурност сред твойте предци не е имало такива тук съм съгласен с теб. Питай дядо си да ти каже какво е правил неговия дядо докато Ботев се е сражавал на Околчица? Отишъл ли е да помогне хванал ли е пушката на загинал четник? Сигурен съм че се е крил под леглото. Но да не отиваме толкова назад във времето питай какво е правил баща му през 1912-та? Когато хиляди българи от цял свят идват доброволно да се бият за свободата на останалите под турска власт български земи. Най - вероятно се е крил под леглото и се е подигравал на глупавите доброволци. Виж не се съмнявам че на 10 септември 44-та активно се включил в терора над българския народ и изграждането на концентрационните лагери
  • 87 Роко

    1 2 Отговор

    До коментар #84 от "Бат Мишо":

    Приятелю битката за Шипка е една нито една от позициите не се бие сама. В битката няма положение при която лявото окопче да воюва, а дясното нищо да не прави но явно с военното си образование е трудно да го схванеш. А това за аскера е нещо ново само преди няколко коментара ти писа че турците като видели руснаците се разбягвали като пилци, пък сега твърдиш че геройски са се били. Раздвоение на личността или все пак има надежда за теб останало е малко българско под дебелия слой русофилска мръсотия. Но надеждата е малка знам само за един човек излекувал се от тежка форма на русофилия Иван Вазов.
  • 88 Роко

    1 0 Отговор

    До коментар #85 от "Бат Мишо":

    Велики стратеге би ли обяснил на нас лаиците защо изобщо се стига до обсада на Плевен и защо тя продължава до идването на румънската армия? Само да уточня в турските планове никога е имало планове за отбрана на Плевен отбраната му е импровизация след началото на войната
  • 89 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #85 от "Бат Мишо":

    Преди 1877г. руският ботуш за 3 века 11 пъти преорава България с надеждата да ни затрие физически. Чувал ли си за Одринския мирен договор, за Кайнарджашкия? За Търновското въстание и ареста на организатора и предводител кап. Г. Мамарчев от....внимание! руските казаци??? А да си чувал за руския генерал Дибич, дето искал да избие Българите с топове, а...?
    През Априлското въстание излизаме с дървено топче и кремъклийки срещу войските на Османската турска империя, защото Русия блокира в складовете си хилядите модерни пушки закупени за въстанието от богати Българи-патриоти... Само търговецът Николай Миронов закупува 8 000 пушки, които ръждясаха в одеските складове
    ДА, РУСНАЦИТЕ МНОГО ОБИЧАТ БЪЛГАРИЯ, НО НЕ И БЪЛГАРИТЕ!
    А, прочети и защо Българите-опълченци се бият "с камънье и дърве" вместо с пушки...

    Коментиран от #90

  • 90 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #89 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    КOПИ-ПEЙCТ: ......C. И. Киcoв пишe зa пушкитe „Шacпo” „тe мoжeхa дa cлужaт caмo зa ръкoпaшeн бoй”. В cъщия дух Aтaнac Бeндeрeв oтбeлязвa в cвoитe cпoмeни, чe „пушкaтa „Шacпo” лecнo ce рaзвaляшe и нeйнитe мукaвяни oтвлъгвaщи пaтрoни въoбщe рaбoтa нe вършaт”.
    пaтрoни зa ШacпoOщe прeз врeмe нa Шипчeнcкитe бoeвe cтaнaлo яcнo, чe пушкитe „Шacпo” нe били пoдхoдящo oръжиe зa нaшитe oпълчeнци. Към тoзи мoмeнт тe вeчe били мoрaлнo ocтaрeли, тeхничecки нeнaдeждни и нe oтгoвaряли нa cъврeмeннитe зa тoвa врeмe cхвaщaния зa вoдeнe нa бoйнитe дeйcтвия. В cвoя рaпoрт oт 24 aвгуcт 1877 г. кoмaндирът нa 4-тa oпълчeнcкa дружинa мaйoр Рeдкин пишe, чe в бoeвeтe в пeриoдa 9–20 aвгуcт пушкитe „Шacпo” ce oкaзaли cъвършeнo нeгoдни зa упoтрeбa..........
  • 91 Ай стига, бе!

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "Бат Мишо":

    Мише, Мише, уж 2 висши и 1 военно имаш, ама си по-неграмотен и от фес! Кой ти даде дипломите, бе? Кой? А?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания