28 Януари, 2021 08:21 2 103 4

Стърджън смята, че посещението на Джонсън в Шотландия не е наложително

  • шотландия-
  • борис джонсън-
  • никола стърджън

Според предварителни сведения Джонсън иска да отиде в Шотландия, за да благодари лично на персонала, борещ се срещу COVID-19

Стърджън смята, че посещението на Джонсън в Шотландия не е наложително  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Борис Джонсън има планирано за днес посещение в Шотландия, но първият министър на Шотландия Никола Стърджън заяви, че в условията на пандемията тази визита не е наложителна.

Стърджън каза, че „не е въодушевена“ от плановете на Джонсън и че лидерите трябва да съблюдават същите правила, каквито изискват от широката общественост.

Британският министър за Шотландия Алистър Джак коментира по повод на думите на Стърджън, че „Джонсън ще отиде където е необходимо в рамките на важната му работа за справянето с пандемията“.

А от „Даунинг стрийт“ настояха, че е важно „премиерът да бъде забелязан и достъпен“ по време на пандемията. Говорителят на премиера не съобщи подробности за посещението, но също наблегна на чисто физическата важност той да бъде представител на британското правителството.

Според предварителни сведения Джонсън иска да отиде в Шотландия, за да благодари лично на персонала, борещ се срещу COVID-19, въпреки лозунга „Стойте по домовете си!“ по време на локдауна в цялата страна.

На редовния си брифинг в Единбург Стърджън подчерта, че не казва, че Джонсън е нежелан в Шотландия. Тя допълни, че хора като нея и Джонсън трябва да са на работа по причини, които хората ще разберат, а не да кръстосват страната.

„Наше задължение е да даваме пример“, изтъкна Стърджън. От „Даунинг стрийт“ определиха като „глупости“ твърденията на шотландски националисти, че посещението на Джонсън е „безнадежден опит да подкрепи съюза“, след последните анкети, които показват, че мнозинството шотландци са за независимост.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тарикату

    9 1 Отговор
    ще стане като югославия момчета, гответе се
  • 2 Хан Сол

    4 1 Отговор
    Борко май се стресна че няма да пие шотландско уиски без ЕУ и реши да го забележат

    Коментиран от #4

  • 3 един от многото

    7 1 Отговор
    Обединеното кралство в най скоро време ще стане , разединено!
  • 4 Анонимен

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Хан Сол":

    А" Борко" , като "Бойко" , като че ли, един баща ги е правил, няма разлика в " номерата" им?
    Първо моркова и после ,камшика!
    Съсипаха си държавите ,тотално!
    Единия е приятел на Мърдок, другия на Путин!
    Марионетки не държавници!
Новини по държави: