Last news in Fakti

28 Януари, 2021 09:04 1 455 16

Джо Байдън подписа изпълнителни заповеди за борба с климатичните промени

  • сащ-
  • климат-
  • джо байдън

През първия си ден в офиса администрацията на Байдън върна САЩ в Парижкото споразумение за намаляване на емисиите на парникови газове, което беше постигнато в рамките на ООН през 2016 година

Джо Байдън подписа изпълнителни заповеди за борба с климатичните промени  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В сряда президентът на САЩ Джо Байдън подписа изпълнителни заповеди, насочени към предотвратяване на "екзистенциална заплаха" по отношение на климатични промени, съобщава Ройтерс.

Новата програма за климата ще се ръководи от националния съветник по климата в Белия дом Джина Маккарти.

Трансформирането на американския електрически сектор до нетни нулеви емисии на въглерод до 2035 г. ще стимулира създаването на работни места, заяви Байдън, обещавайки в същото време, че правителственият автомобилен парк ще се състои от превозни средства с нулеви емисии, произведени в САЩ.

"Това ще означава един милион нови работни места в американската автомобилна индустрия", изчисли той.

През първия си ден в офиса администрацията на Байдън върна САЩ в Парижкото споразумение за намаляване на емисиите на парникови газове, което беше постигнато в рамките на ООН през 2016 г.

Последното ни действие ще спре и новите аренди за добиване на нефт и природен газ във федералните земи или офшорни води, отбеляза още Байдън.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грета Тумбак

    9 2 Отговор
    Бай Джо Катафалката ще ви насъбере возилата и качи по колелета/каруци.
  • 2 Хахаха..

    6 0 Отговор
    Маскиран ще се яви пред ШЕФА..
  • 3 Проста схема

    14 1 Отговор
    Основната част е въвеждането на ТО и ЛГБТ на власт. Няма семейста, няма деца, няма хора, няма замърсаване, няма климатични промени.... Ако го беше казал предизборно, дали щеше да е президент
  • 4 гадно

    5 0 Отговор
    Когато политиката се бърка в икономиката резултатите винаги са плачевни.
  • 5 джаба

    3 2 Отговор
    БАЙ ДАНЧО, НЯМА ДА Е ПО РАЗЛИЧЕН ОТ БАЙ ДОНЧО
  • 6 Махмуд

    7 3 Отговор
    А най-големите замърсители Катай подписАха ли?

    Коментиран от #12

  • 7 ами

    4 0 Отговор
    всичко е една измама , емисийте се продават на борсата всичко е пари
  • 8 SSss

    13 0 Отговор
    Досега беше неофициално пръскането с отрови от самолетите на НАТО и се наричаше "Chemtrails".Сега вече официално ще ви пръскат с вируси и биологични оръжия,докато човечеството не влезе в рамките на 1 милиард.На времето един от европа с мустачки, беше напълно прав.Който е прочел книгата му,знае за какво става дума.Той обвини една нация безродници,която ръководи света и не се съобразява с нито една държава или народ,и само нейното унищожение,ще спаси света.Защо ли сега, същата заплаха само че прикрита,под грижа за здравето или климата заплашва отново светът.Скоро ще разберете.Ковид 19 е биологично оръжие а ваксините са неговото продължение.

    Коментиран от #14

  • 9 РАДИО ЕЛТО

    0 11 Отговор
    САЩ са демократична и правова държава с достоен и уважаван президент.
  • 10 ти да видиш

    2 0 Отговор
    ама той и да подпише и да не подпише то САЩ са си в такъв климатичен пояс че пак ще си има урагани торнада наводнеия
  • 11 Аз40🏴‍☠️

    4 0 Отговор
    След тези подписи е бил на рехабилитция.
  • 12 в Корана

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Махмуд":

    Амуджо неграмотна.Ако говориш за Парижкото споразумение,единствената държава,която не го е подписала е САЩ.Китайците го подписаха.А в случая става дума за нещо съвсем друго,но няма как да го разбереш ,защото в Корана не го пише.

    Коментиран от #13

  • 13 Мехмед

    3 4 Отговор

    До коментар #12 от "в Корана":

    И като го подписаха фиктивно китай изпълняват ли го?НЕ естествено!
  • 14 Човека Коза

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "SSss":

    Много добър коментар, но позволи да те поправя, не един милиард а 500 милиона...
  • 15 1234

    3 0 Отговор
    Сега разбирам защо имаше две св войни... Два опита за намаление на населението, но неуспешни. Трета война ще унищожи планетата. За това се сменя метода, болести и глобализъм.
  • 16 Гост

    1 0 Отговор
    Байден е подписал за намаление на добивите на природен газ. Дотук добре. Но на този етап екологичната енергия е в пъти по-скъпа от добиваната по традиционните начини. Кой ще плаща разликите в сметките? На Германия и Европа САЩ няма да могат да предложат природен газ за продан, нали ограничават добивите. Тогава защо продължават да спъват Северен поток 2?Немската индустрия все още не се захранва от перпетум мобиле,значи горива все някъде ще трябва да купува.