Last news in Fakti

28 Януари, 2021 11:01 2 344 9

Pfizer ще продължи с доставките на ваксините, дори ако Италия я съди

  • ваксина-
  • коронавирус-
  • италия

Според последни лабораторни резултати на Pfizer, разработената от нея и от BioNTech ваксина срещу COVID-19 е ефективна и срещу новите варианти на корона вируса

Pfizer ще продължи с доставките на ваксините, дори ако Италия я съди - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Изпълнителният директор на "Пфайзер" (Pfizer) за Италия Пайви Керкола заяви в четвъртък, че дори страната да съди компанията за забавяне на доставката на ваксини, тя все пак ще продължи да ги доставя "както е предвидено в споразуменията с Европейската комисия".

Керкола каза пред вестник La Repubblica, че всичко с доставките трябва да се нормализира още тази седмица и че до края на годината трябва да бъдат доставени 2 милиарда дози ваксини срещу COVID-19 в световен мащаб. Шефът на италианското поделение на компанията също така изрази надежда, че ще има увеличаване на производството на COVID ваксината от средата на февруари.

По-рано тази седмица италианската държавна прокуратура изпрати писмо до Pfizer Inc. и поиска компанията да изпълни договорните си ангажименти по отношение на доставките на коронавирусната ваксина, докато Доменико Аркури, извънредният комисар на страната за прилагане на здравните мерки за ограничаване на корнавирусната пандемия, отбеляза, че обмисля съдебни действия срещу фармацевтичния гигант заради закъсненията.

Според последни лабораторни резултати на Pfizer, разработената от нея и от BioNTech ваксина срещу COVID-19 е ефективна и срещу новите варианти на корона вируса.

Загубена е само малка част от ефективността срещу три ключови мутации от новия вариант на коронавирус, открит в Южна Африка, допълват двете компании, цитирани от Ройтерс.

Проучване на Pfizer и учени от Медицинския клон на Университета в Тексас (UTMB), което все още не е рецензирано, показва по-малко от двукратно намаляване на нивата на титрите на антителата, което показва, че ваксината вероятно ще бъде ефективна за неутрализиране на вирус с така наречените мутации E484K и N501Y, открити в южноафриканския вариант.

Проучването е проведено с кръвни проби, взети от хора, получили ваксината. Откритията на това проучване обаче са ограничени, тъй като не се разглежда пълния набор от мутации, открити в новия южноафрикански вариант.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз40🏴‍☠️

    14 0 Отговор
    "Войната е мир. Свободата е робство. Невежеството е сила." - 1984, Оруел.
  • 2 рен

    4 0 Отговор
    с една лека манипулация и си намериха голяма дойна крава за дълъг период от време
  • 3 хмм

    4 0 Отговор
    Пфайзер ще си прибере парите, а ваксините в коша. Корпорациите са над държавите.
  • 4 Дилър

    3 1 Отговор
    Хора, предлагам ваксинация с ваксината на PHIZER по договоряне. За контакт тел: 0123456789 или 987643210. При ваксинация на повече от 200 човека, 201 е безплатен.
  • 5 Майна

    6 0 Отговор
    СМЕШНИЦИ , ТО НЯМА КАНДИДАТИ ЗА ВАКСИНИРАНЕ, ТЕ ГО ИГРАЯТ , ЧЕ НЕ СМОГВАТ С ДОСТАВКИТЕ...АМИ НЯМА ДА СТАНЕ ВАШАТА!
  • 6 Фасул чорба

    6 0 Отговор
    за пари какво ли няма да измислите , долни и алчни Капиталисти ,,първо разпространявате заразата , после ваксините ,
  • 7 Харизан

    3 0 Отговор
    малеее , какъв печеливщ бизнес , милиарди долари се въртят
  • 8 zuev

    4 0 Отговор
    Само така,файзер,оборот и далавера да има,пък умрелите последна грижа,Боко ще направи други.
  • 9 Голям смях

    2 0 Отговор
    "...дoри cтрaнaтa дa cъди кoмпaниятa зa зaбaвянe нa дocтaвкaтa нa вaкcини, тя вce пaк щe прoдължи дa ги дocтaвя "кaктo e прeдвидeнo в cпoрaзумeниятa c Eврoпeйcкaтa кoмиcия"... ???!!! А бе, това да не е кварталната месарница - аз съм ти сърдит и няма да ти продам мръвка:) Тия съвсем ни направиха на балъци бе! Само не е ясно кой е по-пръв - ЕК или фирмите - производители. Като добавим към тази компания и нашите "управници", боже опази...