28 Януари, 2021 11:33 1 485 9

Младеж на 16 години е задържан в Сингапур, планирал атаки срещу джамии

  • сингапур-
  • атентат-
  • ислямска държава-
  • крайстчърч

Атаката в Крайстчърч беше най-кървавият атентат в новозеландската история

Младеж на 16 години е задържан в Сингапур, планирал атаки срещу джамии  - 1
Снимка: Shutterstock

Младеж на 16-годишна възраст е бил задържан в Сингапур по подозрение в планиране на убийството на мюсюлмани в две джамии в годишнината от атаките в Крайстчърч, Нова Зеландия, предаде Би Би Си.

Повлиян от атентатора Брентън Тарант, младежът имал намерение да убие с нож жертвите си и да предава на живо атаката в интернет.

Той е най-младият задържан по силата на Закона за вътрешната сигурност, който позволява арест без съд.

Атаката в Крайстчърч беше най-кървавият атентат в новозеландската история.

Около 51 души загинаха от ръката на Тарант, който бе осъден на доживотен затвор без право на помилване, в две джамии на 15 март 2019 г.

16-годишният сингапурец, който не е идентифициран освен като протестант християнин от индийски произход, е „бил мотивиран от силна антипатия към исляма и желание за насилие“, съобщи министерството на вътрешните работи.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хахаха..

    22 4 Отговор
    Ми там само джамии се вихрят,писнало му е от минарета..
  • 3 Атом за Чайна

    6 1 Отговор
    Дългата ръка на Китайската компартия.
  • 4 Stéphanie 🎲

    5 0 Отговор
    Цветната кака от индийски произход до Байдън ще помогне тези неща да зачестят .
    До кога ще продължават тези глупости в кауза на някъква си религия да измират хора ???Аман от фанатици и предубеждения абе в кой век сме .Да забранят всички религии със закон така света ще стане по красив -няма да има атентати поне по тази причина .Света е в биологична война няма място за глупави идеи и религия.Има хиляди хора на улицата ,без работа,бедни ,болни.....Това е чарешката на торта
  • 5 Що го

    3 0 Отговор
    Спрехте не!
  • 6 1234

    8 0 Отговор
    Жалко че е бил сам..... В Япония няма минарета и ци га не та и за това думата атентат е абсурдна. Същото важи и за Китай. Това са държави не куптори като ЕС
  • 7 Човека Коза

    3 1 Отговор
    Макрон може да не ми е симпатичен, но е прав. Ислямът е религия в криза. То и на хлапето му е писнало от мюслитата и решило да въдворява ред

    Коментиран от #8

  • 8 5Kan

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Човека Коза":

    В стаията е казано че е индиец ПРОТЕСТАНТ значи ХРИСТИЯНСКИ терорист а вие какво ми плямоате.
  • 9 5Kan

    0 0 Отговор
    И защо на сномката няма СИНГАПУРСКА джамия толкова ли не можага да намерят а са сложоли минарета със ТУРСКИ знамена а то и на Северен Кипър си е гурксо.