Last news in Fakti

28 Януари, 2021 17:55 3 003 1

Швейцария даде съгласие за провеждане на избори

  • швейцария-
  • избори-
  • съгласие

Съгласие има и от Черна гора

Швейцария даде съгласие за провеждане на избори - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Външното министерство на Швейцария даде съгласие за откриването на избирателни секции в страната. Това обяви българското министерство на външните работи.

Изборни секции ще бъдат открити в българското посолство в Берн и постоянното представителство в Женева. Дадено е разрешение за откриване на секции извън дипломатическите представителства на страната.

Спазени трябва да бъдат всички ограничителни мерки. Секциите извън дипломатическите представителства трябва да отговарят на изискванията за достъп до обществени сгради.

Дадено е съгласие за провеждане на избори и от Черна гора. Дипломатическото представителство е поело ангажимент да спазва всички изисквания за провеждане на безопасен вот.

Принципно съгласие е дадено и от Австрия. Официално съгласие ще бъде дадено след изпращане на точните адреси на всички изборни секции.

Изборите ще се проведат на четвърти април.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мечтател

    1 0 Отговор
    Искам да живея в Швейцария и да работя като градинар със заплата 4000 швейцарски франка чисто. В град Люцерн.
Новини по държави: