Last news in Fakti

30 Януари, 2021 13:39 6 739 6

Съседите въвеждат глоби за ваксинация

  • румъния-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • ваксина-
  • санкции

Те ще се налагат на служители, поставящи ваксини на лица, които не трябва да се ваксинират на този етап

Съседите въвеждат глоби за ваксинация - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

От 1 февруари румънските власти ще налагат глоби отговорни служители в центровете за ваксинация, които използват дози ваксина за лица, които нямат право да се ваксинират в този етап от кампанията. Причината да се стигне до тази мярка, е че е имало случаи на ваксиниране "по малка договорка" или "на базата на приятелство", призна министърът на здравеопазването Влад Войкулеску.

„В случай, че координатор в някой център си позволи да вземе ваксина, която би трябвало да отиде при възрастен човек или лице с хронични заболявания, или при човек, който наистина има нужда от ваксинация, за да ваксинира приятел, съсед или не зная още кого, ще трябва да плати за това и сумата би трябвало да бъде такава, че да не му е приятно да си спомня за нея“, каза министърът. Стойността на глобата все още не е уточнена.

Първата фаза от ваксинацията в Румъния започна на 27 декември с работещите в сферата на здравеопазването и социалните грижи. От 15 януари стартира втората фаза, при която се ваксинират лица над 65 години, хронично болни хора и служители от ключови сфери за функционирането на държавата, включително от образователната система. Третата фаза е насочена към останалата част от населението на страната.

В Румъния се прилагат ваксините на "Пфайзер"/"Бионтех" и "Модерна".


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Аз

    30 1 Отговор
    Е, аз пък от заглавието си помислих, че ще глобяват тези, които ще се ваксинират и тъкмо се изкефих!)))

    Коментиран от #2

  • 2 Мъдрият

    23 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Аз":

    То не си ти в грешка, ами просто заглавието си е подвеждащо!

    Г-жо, журналистка, оправете си заглавието, защото е подвеждащо!

    Трябва да бъде примерно така:

    "Съседите въвеждат глоби за неправомерна ваксинация"!
  • 3 Аз40🏴‍☠️

    14 1 Отговор
    "Тълпата, един сляп човек. Символичната змия и нейното значение (емблемата на СЗО). Ролята, играна от пресата. Създаване на силно централизирано управление (нов ред по света). Бъдещи условия на крепостничество (ограничения, маски)." Това е написано края на 19ти, началото на 20ти век от С.Нилус в книгата му "Тайните протоколи".
  • 4 Хахаха

    0 18 Отговор
    Трябва всички да се радваме че хората се вакцинират където и да се намират. Тъпо е да се отричат вакцините. На една планета живеем.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.